URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2017, 10:38

Poliţistul Anului în Bihor, un tânăr ofiţer de la Economic care a făcut statului o economie de 9 milioane euro pe an (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o atmosferă sobră şi fără obişnuitele discursuri prelungite peste măsura răbdării auditoriului, în sala de şedinţe a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor s-a desfăşurat vineri dimineaţă o reuniune festivă pentru a marca, înainte de 25 martie, Ziua Poliţiei Române, prilej cu care au fost premiaţi şi avansaţi cei mai buni dintre oamenii legii în uniformă albastră.

La ceremonia prezidată de şeful desemnat al Inspectoratului, comisarul şef Adrian Bucur, au participat şi doi omologi ai acestuia din Sepa (Serbia) şi Debreţin (Ungaria), procurorul Aurel Mascaş, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, prefectul judeţului, Claudiu Pop, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii cu care Poliţia colaborează în mod uzual, cum sunt Inspectoratul Poliţiei de Frontieră, ISU, Direcţia Generală Antifraudă, SRI, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică Bihor etc.

„Dărurire totală”

Vizibil emoţionat, şeful interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Adrian Bucur, a deschis festivitatea mulţumind în primul rând poliţiştilor „care au contribuit la identificarea autorului omorului din 15 martie”, spunând că „am văzut la colegii noştri o dăruire totală şi o colaborare foarte bună între toate structurile din Inspectorat”.

Anul acesta, au fost avansaţi la excepţional, înaintea împlinirii stagiului în gradul profesional, doi poliţişti bihoreni dintr-un total de 49 la nivelul întregii ţări, fiind ridicaţi la gradul de inspector subinspectorul Lavinia Ţica şi la gradul de agent şef principal agentul şef adjunct Valentin Balint, ambii de la Serviciul Criminalistic. De altfel, cei doi au rostit singurele discursuri în cadrul festivităţii care a durat fix 30 de minute.

„Am simţit o enormă mândrie, poate pentru că nu suntem obişnuiţi cu recunoaşterea muncii noastre”, a spus Lavinia Ţic, în timp ce Valentin Balint s-a confesat spunând că „adevărul meu este munca bine făcută” şi s-a angajat că „nu voi înceta să-mi fac datoria la nivelul cel mai ridicat, aşa cum noi, criminaliştii, suntem recunoscuţi”.

În cadrul reuniunii, au fost citite şi numele a 210 poliţişti avansaţi în gradul profesional la termen (43 ofiţeri şi 167 agenţi), alţii au fost recompensaţi cu mulţumiri scrise şi plachete din partea organizaţiei profesionale, adică filialei IPA Bihor (International Police Association), iar 7 ofiţeri trecuţi în rezervă în cursul anului trecut şi a primului trimestru al anului curent au primit şi ei distincţii din partea acesteia.

Cei mai buni poliţişti

Momentul cel mai aşteptat, devenit deja tradiţie, a fost decernarea premiilor pentru cei mai buni poliţişti bihoreni ai anului, trofeul Poliţistul Anului fiind decernat unui târnăr inspector principal din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Ionuţ Andrişca.

Meritul său? „A lucrat în dosarul privind Casa de Pensii Bihor”, e explicat şeful Inspectoratului, Adrian Bucur, referindu-se la cazul celor 10 medici şi asistenţi din Comisia de Expertiză a Casei Judeţene de Pensii trimişi în judecată pentru şpăgile percepute de la sute de persoane din întregul judeţ. „Datorită lui, numărul pensionarilor de boală din judeţul Bihor a scăzut de la 38.000 persoane la 32.000, iar statul face o economie de 9 milioane euro pe an”.

La categoria servicii suport, titlul de cel mai bun poliţist a revenit agentului şef adjunct Costin Bucurean, din Serviciul Acţiuni Speciale, care anul trecut, fiind în timpul liber, a identificat patru hoţi, pe unul prinzându-l chiar el, iar pe ceilalţi colegii pe care îi alertase. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi şi li s-au oferit plachete din partea IPA agentul şef principal Gheorghe Condure şi Dorin Coşerean, de la Serviciul Cazier, respectiv Serviciul Comunicaţii şi Informatică.

La categoria poliţie judiciară, cel mai bun poliţist bihorean a fost declarat agentul şef adjunct Florin Drăgan, de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, ceilalţi doi nominalizaţi fiind agentul principal Cristian Matiaş, de la Serviciul Investigaţii Criminale, şi inspectorul principal Ionuţ Andrişca, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cel care dealtfel a câştigat şi titlul Poliţistul Anului.

La categoria ordine publică a fost desemnat cel mai bun poliţist subinspectorul George Popa, de la Poliţia Municipiului Oradea, ceilalţi doi nominalizaţi fiind agentul şef adjunct Alexandru Toderaş, de la Poliţia Aleşd, şi agentul şef principal Marcel Bursaşiu, din cadrul Serviciului Rutier, un adevărat recordman, spunea şeful Inspectoratului, după „numărul impresionant de sancţiuni date, permise şi taloane ridicate”.

Festivitatea s-a încheiat fără alte discursuri, urmând ca sărbătorirea Zilei Poliţiei Române să continue în Oradea printr-o serie de evenimente programate de la ora 11.00 în Piaţa Unirii, acestea înglobând, ca de obicei, inclusiv demonstraţii practice şi o mică paradă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON