URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2010, 13:37

Ploaie de amenzi pentru comercianţii de alimente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Dată find creşterea temperaturilor şi înmulţirea cazurilor de îmbolnăviri cauzate de consumul alimentelor preparate ori depozitate în condiţii necorespunzătoare, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au desfăşurat săptămâna trecută mai multe acţiuni de control în Oradea, Beiuş şi Marghita, în special la restaurante, braserii şi unităţi de tip fast-food, dar şi la chioşcuri din pieţele agroalimentare.

În urma verificărilor, potrivit unui comunicat de presă emis luni de DSVSA, au fost controlate 52 de firme, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, din care 8 avertismente şi 10 amenzi totalizând peste 8.800 de lei. De asemenea, au fost retrase de la consum produse alimentare în valoare de 1.000 de lei şi a fost suspendată activitatea unei firme din Oradea la care s-au constatat "nereguli grave" ce constau, conform şefului DSVSA Mircea Gelu Budău, în "depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor de origine animală".

Între abaterile consemnate de inspectorii DSVSA se numără depozitarea produselor alimentare în condiţii improprii, etichetarea necorespunzătoare a produselor de origine animală, folosirea de spaţii şi utilaje cu igienă precară, păstrarea produselor alimentare fără respectarea temperaturilor prevăzute de lege, comercializarea de carne şi produse din carne în spaţii neaprobate şi fără supraveghere sanitară veterinară. Ca exemplu, în zona pieţei Beiuş au fost identificate două persoane care vindeau, direct din portbagajul maşinii, carne de viţel tăiat în gospodăria proprie.              

DSVSA avertizează consumatorii să fie atenţi la achiziţia oricărui produs alimentar, şi în special a produselor netratate termic sau tratate superficial, pentru a evita eventualele efecte nedorite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Preventia eficienta. Metoda "Omerta"
I. "...etichetarea necorespunzătoare a produselor de origine animală...". 1. De ce DSVSA Bihor nu informează, la concret, agentul economic/consumatorul final, ce elemente trebuie sa conțină o etichetare conforma a produselor alimentare de origine animala și baza legala (inclusiv UE)? O fi ...secret de serviciu? Sau este ceva prea dificil, pentru niște cadre didactice universitare, sau (și) cu "Ștefan Gheorghiu", la CV? PS Sa va ajut (evident, fără taxare)? Cu simpatie!
Postat 21 Iunie 2010, 23:05 de stefan
"Sfanta" amenda: da; Preventie eficienta: (de ce) nu?
I. Daca 20% din firmele controlate au fost amendate, unde se regăsește eficienta controalelor anterioare? Cate dintre firmele amendate, sunt autorizate sanitar veterinar (sau) și pentru siguranța alimentelor? II. O structura eficienta de control SVSA, presupune și: 1. număr redus de agenți economici, evaluați (în mod real) cu grad de risc ridicat; 2. număr redus de amenzi (corect aplicate); 3. 100% inspectori competenți/profesioniști/apolitici (la serviciu)/dotați cu instrumente/aparate de măsura și control (minim necesare); 4. evitarea suprapunerilor/dublării acțiunilor de control; 5. acțiuni de prevenție eficiente; 6. inspectori care nu fac parte din sistemul: "Plicul/portbagajul/obrazul gros". III. "Dată fiind creșterea temperaturilor și înmulțirea cazurilor de îmbolnăviri cauzate de consumul alimentelor preparate ori depozitate în condiții necorespunzătoare..." 1. Calificativ pentru implementarea principiului prevenției, de către "incoruptibilii" "numiți politic": -satisfăcător. Cu simpatie!
Postat 21 Iunie 2010, 21:15 de stefan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON