URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2013, 09:24

Plan de răfuială

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că se apropie alegerile în PSD Bihor, preşedintele Ioan Mang a găsit o soluţie să scape de un posibil pretendent, la fel cum a scăpat şi de fostul competitor Mihai Bar. De teamă ca deputatul Ioan Roman, extrem de popular în rândul PSD-iştilor de rând, să nu-i sufle funcţia (chit că acesta nici nu s-a gândit la aşa ceva), Mang a găsit o soluţie ingenioasă să-l pună la colţ, şi anume mazilind şefii a 30 de organizaţii locale care, spune el, au avut rezultate mai slabe anul trecut decât în 2008.

Pentru a camufla adevăratul "trofeu", Mang vrea să pună la socoteală şi rezultatele de la locale, unde organizaţia din Cefa, condusă de Roman, a pierdut într-adevăr 4 locuri de consilier local din cele 6 pe care le avea în 2008-2012.

Mai greu va fi însă dacă Roman va riposta, etalând rezultatele de la parlamentare, unde a câştigat lupta în Colegiul 6 Salonta la fel ca Gheorghe Bogdan în Colegiul 5 Ceica, în ciuda faptului că acolo au candidat din partea PDL însuşi cuscrul lui Mang, Ionel Avrigeanu, şi Adelina Coste, din faţa cărora mai mulţi primari PSD-işti s-au cam dat la o parte. Făcând un blat de care, zic gurile rele, Mang însuşi n-ar fi fost chiar străin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
57 Comentarii
replica la comentatorul @romanul normal poipincuristul PLAGIATORULUI Mang
BAH@romanul normal popincuristul PLAGIATORULUI Mang, ti-am mai zis pe aici pe forumul eBihoreanul ca nu l-am vazut si nici nu am discutat cu deputatul Roman din campania electorala parlamentara.ADEVAR sI DREPTATE inainte de toate daca PSD Bihor nu ne reprezinta pe noi simplii membri social democrati care credem in social democratie adevarat nu in liderii bogati ai partidului care au grija de scaunul lor si locul lor caldut in partid ,noi luptam pentru EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU , DREPTATE SOCIALA , si nu luptam ca iarasi sa se aleaga intre ei aristocratia partidului PSD ...bleahhhh.BAH popincuristul lui Mang @romanul normal ma KAK pe PSD Bihor si pe presedintele PSD Bihor PLAGIATORUL Mang pentru ca nu ne reprezinta pe simpli membri , ci se reprezinta pe el in aristocratia partidului si de noi restul membrii simpli nu contam ,nu-l intereseaza.Sa distrugem tot partidul si pe urma sa-l reconstruim ca sa ne reprezinte, putereaPSD este a simplilor membrii care cred in social democratie nu a aristocratilor corupti dinPSD...citat Ion Iliescu .DEMISIA LUIDEMISIA LUI MANG!DEMISIA LUI MANG! HAI SICTIR da-te drecu cu plagiatorul tau cu tot !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Februarie 2013, 22:00 de Romanul Simplu
manifest catre membrii PSD Bihor
Membrii PSD Bihor semnati www.petitieonline.com/demisia_lui_mang_din _functia_de_presdinte_psd_bihor#form ..si cucit mai multe semnatuiri pe petitie cu atata va fi mai usor ca sa-l dam jos dintr-o functie care afacut de rusine filiala PSD Bihor.``Un partid social democrat PSD Bihor nu este un partyid de sefi si de patroni , ci este un partid de militantisocial democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci din poporul roman simplu din ROMANIA.`` citat ION ILIESCU.Puterea unui partid social democrat este data de increderea in acel partid social democrat si a ultimului si cel mai sarac membru si simpatizant ,iar increderea se pierde in acel partid social democrat cind liderii lui avizi dupa putere si functii se cearta intre ei pentru mai multa putere in acel partid social democrat, este cazul filialei PSD Bihor .Semnati petitia online fara frica ca oricum Mang pica din functia de presedinte PSD Bihor.LUPTATI pina la VICTORIE cu cit suntem mai multi cu atata vom avea VICTORIA mai repede .Ori NOI Talibanii,ori voi bogatanii ,luptam pina la VICTORIE ,pina la ultimul , acuma lupta-i pe fata in toata filiala |PSAcesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Ianuarie 2013, 09:43 de Romanul Simplu
Jos plagiatorul de Mang !
Am fost cadru didactic multi ani la Bratca si ma bucur in continuare de o simpatie in randul bratcanilor si a membrilor PSD -Bratca, acest d-l Mang Ioan care a plagiat a stricat mult imaginea PSD-Bihor , cat si cea a Ministerului Educatiei Nationale ! Ne-a facut de ras plagiatorul Mang Ioan tara peste hotare ! D-le Mang va rog numai candidati , dati-va demisia de onoare , chiar nu va este rusine ?! D-le Roman Ioan va rugam candidati la Conferinta Judeteana , ve-ti fi ales presedinte PSD-Bihor , noi zona Alesdului va sustinem si va vom vota ! Dzeu sa va dea gandul cel bun sa candidati si sa salvati PSD-Bihor ! Doamne ajuta !
Postat 27 Ianuarie 2013, 03:55 de Gh. I.
Vrem schimbare !
Si zonele, ALesd, Bratca, Bulz , Suncuius , Vrem schimbare ! Jos cu Mang Ioan si clica sa ! D-le Roman Ioan va rugam sa candidati sunte-ti singura sansa de a salva PSD-Bihor ! Zona Alesdului va sustine d-le Roman Ioan la congresul PSD -Bihor ! Doamne ajuta sa scapam de Mang Ioan !
Postat 27 Ianuarie 2013, 03:41 de Mitru V
Si la Beius vrem schimbareeee!
La Beius de asemenea este nevoie de o schimbare totala a organizatiei PSD deoarece Odobasian,Boilerul (Iuhas) si acolitii lor au patat total imaginea partidului nostru! Schimbareeeeee!
Postat 25 Ianuarie 2013, 08:05 de anonim
grije mare Daniele :P
Dane, daca afla Ana ce scrii tu pe-aici, nu te vad bine, cre' ca o sa dormi pe presul de la usa sediului :)))))))) Dar oricum, ai dreptate intr-o chestie: hai si Ana afara din partid ! :D Desi lui Mang cred ca i-ar placea mai degraba s-o bage, decat s-o scoata :))))))))))))))))))))
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:49 de portocala mecanica
Hai PSD
Șefii PNL Bihor, alde Popa si Bodea mor de ciuda ca PSD Bihor sta bine si de aceea fac orice efort sa destabilizeze filiala condusa de Mang. E singurul lucru la care se pricep: intrigi, zvonuri, intoxicari, minciuna! HAI PSD Bihor! Hai Mang! Hai si Ana (afara din partid)!
Postat 24 Ianuarie 2013, 12:45 de Danutz
REPLICA
Am mai zis-o asta pe forumul Ebihoreanul `` PSD isi canibalizeaza proprii lideri dupa ce acestia cad in dizgratia poporului a simplilor membrii PSD , si exemplu veridicx este fostul presedinte PSd Mircea Geoana ,EHHH aceeasi soarta-l asteapta si pe ex senatorul Ioan Mang PLAGIATORUL presedintele filialei PSD Bihor!:))=)) Am mai zis asta ,lucrurile nu raman asa cum crede PLAGIATORul Mang ,NU avem de cistigat NIMIC ,dar nici de pierdut NIMICpentru ca lupta interna continua in filiala interna PSD pentru ca nemultumirile fata de actuala conducere PSD si presedintele PSd Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL sunt multe,doar ADEVAR DREPTATE ,RESPECT si dupa merite meritocratie in promovare in ierarhia partidului.Un sfat prietenesc pentru PLAGIATORUL la care-i recomandam DEMISIA de onoare din functia de presedinte PSD Bihor ca poate-i tine faza asta la conferinta judeteana ,si asemeni ca si liderul penalilior Kakarau Crin Antonescu Poponarul o sa-l aleaga din nou cei prezenti la conferinta alesi pe spranceana de el ,si ``inovatiile`` lui de alegerea delegatilor PSD pe baza poupincurismului fata de el!:))=)) Semnati petitia on line DEMISIA LUIO mANG .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Ianuarie 2013, 14:29 de Romanul Simplu
despre d-ul roman
intreaba cineva cine este d-ul roman? va spun eu ca este adevaratul si viitorul presedinte al psd , un om dintre noi , un om care te ajuta la nevoie, un om pe care te poti baza. deci daca va candida, cu siguranta va reusi. mult succes, d-nule deputat Roman
Postat 23 Ianuarie 2013, 12:41 de ionel
A facut mang...
A facut Mang pe dracu treaba buna, e un pampalau.
Postat 23 Ianuarie 2013, 11:46 de Oradean
(P)rafuiala
Fenomenu-i valabil in gastile noastre politice-botezate partide. Interesele au eclipsat orice urma de ideologie,iar fairplayul lipseste din vocabular.Ma refer la lipsa de fairplay fata de electorat,nicidecum la cel dintre tovarasii de partid.
Postat 23 Ianuarie 2013, 10:35 de gyorgy tozser
vs. lorin
Lorin, prietene... Popa Cornel joaca tare prin retragerea dintr-o functie de conducere de la centru. Asa joaca el...in forta. Cea ce nu se poate spune despre Mang. Revin si afirm cu tarie... PSD Bihor se imbata cu apa rece. Inafara unor posturi prin deconcentratele oradene, nu mai avem nimic. Si foarte putine primarii iar de consilieri nici nu mai vorbesc. Intelege-ma bine! Nu contest calitatile intelectuale ale profesorului Mang, dar ca lider dezamageste. Ca vrea sa fie sef in continuare??? Sa fie fratele meu!! Dar daca nu are claritatea mentala sa vada zbuciumul partidului umilit de pnelisti, cum sa avem incredere in prestatia lui viitoare? Cum sa credem noi, cei tineri, in reformarea acestei clase politice interesate doar de propriul scaun si nu de progres? Iar cel mai mult ma intristeaza afirmatia ta LORIN, ca nu avem cu cine sa-l inlocuim. Atunci e cel putin tragic ca Mang nu a reusit in anii sai de conducere a filialei, sa aduca in partid oameni capabili...sau nu a dorit........Iar lucrurile se intampla identic si in organizatiile locale
Postat 23 Ianuarie 2013, 09:57 de horia
Merit
Avem nevoie de lideri adevarati, de oameni capabili care sa dovedeasca ca-si merita locul unde i-am ales. In ultimul mandat, al domnului Mang, cu plusuri si minusuri cand tragem linie, a facut treaba buna, si sper sa faca treaba buna-n continuare.
Postat 23 Ianuarie 2013, 07:43 de Oradea
faţă-n faţă cu adevărul
Oricare dintre noi are momente în viaţă în care cel mai greu lucru e să privească adevărul în faţă. Îmi amintesc cum a fost în 2010 când Mişu Bar a pierdut alegerile deşi foarte mulţi oameni îi promiseseră că-i vor da votul. Trăgea speranţe chiar şi atunci când se numărau voturile, în fond nici un vorbitor, CU EXCEPŢIA LUI ROMAN, nu a spus cu subiect şi predicat că-l susţine pe Mang, toţi lăsaseră o portiţă deschisă spre Bar. Îmi amintesc cum a primit rezultatul, nu-i venea să creadă. Cum era posibil ca toţi acei oameni care-i promiseseră sprijin şi-i declarau dragoste veşnică să nu-l fi votat? Cum a fost posibil ca victoria lui mai mult decât previzibilă să fie spulberată? Cum a fost posibil ca cei care spuneau că-l iubesc să-l înjunghie pe la spate? Simplu, extrem de simplu. Mişu vroia să audă că toţi îl iubesc şi-l vor preşedinte iar cei cu care discutau asta îi spuneau. I-a lipsit curajul să privească lucrurile în faţă, să ceară oamenilor să-i spună ce simt, nu ce voia el să audă, să înţeleagă că oamenii nu te apreciază la comandă, cel mult te mint pentru că le e milă de tine. Azi situaţia e oarecum similară. De la deconcentrate, de la organizaţii, din nord, din sud, rând pe rând sunt chemaţi toţi la „împărăţie” să-şi declare iubirea şi aprecierea pentru preşedinte. Toţi o fac conştincioşi pentru că nu se ştie ce urmează, nu o fac din milă ci o fac de frică, o fac şi după ce pleacă scrâşnesc din dinţi spunându-şi în sine: „Las că ţi-o trag io odată”. Poate nu au nici un motiv să-şi dorească o răzbunare însă faptul că cineva îi cheamă doar pentru a se prosterna şi pentru a primi asigurări că lista delegaţilor va fi bine făcută îi irită destul de rău şi visează la ziua în care vor gusta din dulcea cupă a răzbunării. Dragoste cu forţa nu se poate, oamenii te preamăresc de frică dar asta nu înseamnă că te iubesc. Nu ştiu dacă Roman s-a gândit vreodată serios să candideze pentru preşidenţia partidului, dar pot să scriu pe o hârtie jumătate din membri Consiliului Judeţean al PSD care i-au cerut încă de anul trecut lui Roman să candideze pentru a prelua partidul. A apărut o băşină într-un ziar şi s-a inflamat domnul senator (Guvernul se subordonează Parlamentului). Mai apare una, iritarea creşte, comentariile curg, se aruncă cu noroi, călcăm în picioare tot ce iese în cale, să moară Roman, să moară oamenii lui, vrem democraţie dar fără competiţii electorale, vrem să fim iubiţi, vrem să fim doar noi. Oamenilor de calitate le plac competiţiile pentru că ştiu să aprecieze frumuseţea jocului chiar dacă la final există învingători şi învinşi. Oamenii slabi consideră că o competiţie are câştigători şi pierzători. Câştigătorii urcă pe podium în vreme ce pierzătorii urcă pe eşafod.
Postat 22 Ianuarie 2013, 21:43 de românul complex
cine zice ala e
ai ajuns acasa de la sinagoga ? vezi ca nici macar aia nu primesc tembeli ca tine ;) frustrat esti tu, ma, idiot de doi bani care are grija de oile lu roman !
Postat 22 Ianuarie 2013, 21:05 de bowl si vitzelul
@Bill Gatej
Minitehnicus, am ajuns acasă, ia vâră-te pe instalaţie şi dezleagă iţele IP-urilor să vezi ce comentarii am băgat şi isterizează-te. Dacă mă faci tembel şi frajer (asta nu prea ştiu ce înseamnă) ar fi normal să şi scrii cine eşti, să-ţi asumi insultele. Aaaa, m-am prins eşti genul celor ce se masturbează după uşă în timp ce răsfoieşte Playboy şi la final exclamă fericit: \"I-am tras-o şi la asta!\" Hai mai scrie ceva ascuns în spatele unui nickname de doi bani. Hai fii tare, hai fii şmecher. Frustratule.
Postat 22 Ianuarie 2013, 20:52 de "tembelul frajer"
2 iepuri dintr-un vot
Daca s-ar gandi putin, musiu Mang ar putea impusca doi iepuri dintr-un foc cu ocazia alegerilor din PSD Bihor, ca tot e mare vanator: ar putea scapa de concurenta in partid - Roman nu are anvergura sa fie un presedinte de organizatie, dar si de problema ANA Deputata Fatza de Cal, care vrea sau nu sa recunoasca Mang ii creeaza o MARE problema de imagine atat in partid, cat si in afara acestuia. Sa vedem daca va avea si intelepciunea sa faca pasii necesari...
Postat 22 Ianuarie 2013, 20:25 de ANA Fatza de Cal
Cota prea mare
Cred ca ii umflati prea mult cota lui Roman. Nu cred ca are nicio sansa si nu cred ca se gandeste sa candideze. Succes in urmatorul mandat dlui. Mang
Postat 22 Ianuarie 2013, 19:01 de Oradean
informare corecta
pentru o informare corecta a tuturor:conflictul la Cefa a fost inceput ,sustinut de Mang si ana atuncci cand l-au mintit pe d-nul primar BARNAU ca Roman a spus in sedinta biroului Psd ca CEFA nu are nevoie de fonduri si cand i-au indus d-lui primar ideea ca roman vrea sa fie si deputat si primar.Mincinosii,sper sa le dea DUMNEZEU atata boala cat rau au facut comunei CEFA
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:30 de corect
replica la @Pole Position poupincuristul PLAGIATORULUI Ioan Mang
BAH @Pole Position tu esti timpit rau bah!:))=)) BAH @Pole Position poupincuristul PLAGIATORULUI am mai zis astea pe forumul Ebihoreanul si sa-ti repet si tie ca sa intelegi ,,Ma defec (KAK ) in toata organizatia PSD Bihor ,membru simplu pot ca sa fiu si la UDMR ,PPCD,PDL,PNL,dar pina atunci Respect ,Adevar si Dreptate pentru fiecare membru simplu in parte, si dupa merite meritocratie pentru fiecare membru simplu in parte in organizatia PSD Bihor , si ca si o completare la cele scrise mai inainte sa-ti dovedesc ca NU IMI ESTE FRICA! i-a de aici si baga la tatarcutza spune mai departe ...Ma defec (KAK ) si pe capoul sefului tau PLAGIATORUL ioan Mang care iti spune ce si cum sa scrii !:))=)) Bah @Poule Position popincuristul PLAGIATORULUI iti urez sa-ti arunce si tie carnetul PSD asa cum a facut si cu mine Ioan Mang ex senator PSD!:))=))Nemultumirile si nedreptatile in PSD Bihor sum multe si ele acuma vor incep[ e ca sa erupa intr-o revolta generala in PSD Bihor!:))=))Asta v-am scris sa nu ziceti ca nNU v-am spous ,in rest numai de bine ... pentru NOI ,restul cu restul si cu ceilalti !:))=))BAH p[opincuristule sunt un @Roman S.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:13 de Romanul Simplu
poala mea...
romanul simplu, cred ca o s-o iei in plin, si tu si seful tau, caci Mang nu e chiar asa usor de invins cum cred soferii sau oierii ;)
Postat 22 Ianuarie 2013, 15:43 de Pole Position
``Plan de contra atac ``contra PLAGIATORULUI Mang Ioan
Pe forumul Ebihoreanul am mai scris astea cele voi scrie .Poate sa fie chiar si presedintele Romaniei domnul Traian Basescu presedintele filialei PSD Bihor numai sa fie ales legitim si legal ,dar in imprejurarile acestea cind organizatia de partid nu i-a in seama si pe ultimul membru si simpatizant PSD atunci mai bine sa distrugem toata organizatia PSD Bihor si apoi pe urma sa o reorganizam iarasi legal si legitim .Cine se vrea iarasi presedinte PSD Bihor?PLAGIATORUL Ioan Mang ex senator care si-a promovat traseisti pupincuristii,stoarfele,parasutele,amantele si pe simplii membrii militanti de seama i-a inlaturat de la promovare !Cine ?Plagiatorul Ioan Mang care azis ca va schimba statutul PSD si a facut din statutul PSD hirtie igienica de sters fundul lui!:))=))PSD e un partid de militantii social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ,NU-i un partid de sefi si patroni ...citat Ion Iliescu .Lupta contra PLAGIATOabia incepe ,si atata vom lupta si hartui organizatia PSD Bihor pina la distrugere !:))=)) Ori noi TALIBANII ,ori voi bogatanii luptam pina la ultimul si pina la VICTORIE !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Ianuarie 2013, 15:34 de Romanul Simplu
altceva a contat...
norocu lu roman a fost ca si-a atras cativa profesionisti in campanie ca altfel nu iesea deputat, sa vedem mang ce profesionisti are langa el acum :D ca profesionizde stim ca are :))))))))))))
Postat 22 Ianuarie 2013, 15:23 de brotherhood
peni(s)(bill)
Vorbiti prostii toti, in frunte cu tembelul de Alin Avram, care posteaza in draci sub diverse pseudonime (vezi bai frajere ca se vede IP-ul, esti logat din Cefa !), Roman a iesit la mustatza parlamentar, iar ungurii NU s-au dus la vot ! Asta si voturile PRM-ului au contat ! Daca el crede ca Bogdan o sa-l voteze, se imbata cu apa rece, e greu sa te bazezi pe oameni fara coloana, cunoscatorii stii despre ce vorbim aici ;) Tot la fel de adevarat este ca Roman e singura amenintare notabila (dar nu insurmontabila) pentru Mang, insa daca acesta din urma va sti a) s-o sacrifice pe nu mai putin tembela de Ana (care se vrea secretarul organizatiei judetene, frate !) astfel incat sa nu riste sa primeasca voturi negative date de fapt pupezei, si b) sa-i mai dea oarece privilegii lui Roman si sa si-l atraga de partea lui, ei bine, atunci Mang poate sta linistit inca patru ani ;) Capisci ? :)
Postat 22 Ianuarie 2013, 15:19 de Bill Gatej
Muresan unde este?
Cred că ar trebui să luați în calcul și poziția și influența actualului viceprimar de Oradea, Ovidiu Muresan. Care-și va dori să urce în ierarhia PSD. Dacă apare, chiar și pe post de mână moartă la aceste alegeri, tot va fi bine. Își va fi valorificat poziția actuală măsurând direct credibilitatea în rândul colegilor de partid. În ceea ce privește pe plagiatorul Mang, cred că PSD Bihor ar trebui să-i arate ușa cu un șut în posteriorul grăsuț. Și o flegmă (simbolică, dar flegmă) fix între ochi!
Postat 22 Ianuarie 2013, 13:31 de Gogu Pedagogu
Aceasta este concluzia finala.
Pentru o mai buna intelegere a nulitatii este necesar sa o delimitam de alte cauze de ineficacitate a actului juridic civil precum ar fi : rezolutiunea, rezilierea, caducitatea, revocarea, inopozabilitatea. a) NULITATE-REZOLUTIUNE. Delimitarea presupune cunoasterea conceptelor in cauza, semnaland asemanarile si deosebirile de regim juridic dintre ele. Nulitatea reprezinta lipsirea de efecte a unui act juridic incheiat cu nerespectarea normelor privind conditiile de validitate. Rezolutionarea consta in desfiintarea unui contract sinalogmatic, cu executare uno-ictu , dintr-o data, pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre una din parti. Asemanari : -ambele sunt cauze de ineficacitate a actului juridic civil -ambele produc efect retroactiv -ambele sunt, in principiu, juridiciare, deoarece presupun o hotarare a organului dejurisdictie competent Deosebiri : -daca nulitatea presupune un act nevalabil, rezolutiunea presupune un act valabil incheiat -daca nulitatea se aplica oricarui act juridic civil, rezolutiunea priveste doar contractele sinalogmatice cu executare uno-ictu -daca la nulitate cauzele sunt contemporane momentului incheierii actului, la rezolutiune, cauza ( neexecutarea culpabila de catre una dintre parti ) este ulterioara momentului incheierii b) NULITATE-REZILIERE. Rezilierea este incetarea-desfacerea unui contract sinalogmatic, cu executarea succesiva, pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre una din parti. Intre nulitate si reziliere exista ,in esenta, aceleasi asemanari si deosebiri ca in cazul nulitate-rezolutiune, cu mentiunea ca efectele, de data aceasta, nu sunt retroactive, ci numai pentru viitor. c) NULITATE-CADUCITETE. Caducitatea este o cauza de ineficacitate constand in faptul ca lipseste actul juridic civil de orice efecte datorita intervenirii unor cauze ulterioare incheierii sale si independent de vointa autorului actului. Asemanari : -ambele sunt cazuri de ineficacitate Deosebiri : -daca nulitatea presupune un act nevalabil, caducitatea presupune un act valabil -daca nulitatea retroactiveaza, caducitatea produce efecte numai pentru viitor, deoareca pentru trecut nu s-au mai produs nici un fel de efecte ale actului -daca nulitatea presupune cauze contemporane incheierii actului, caducitatea presupune o cauza ulterioara incheierii si straina de vointa autorului actului d) NULITATE-REVOCARE. Revocarea desemneaza acea sanctiune de drept civil care consta in inlaturarea efectelor actului juridic civil datorita ingratitudinii grafiticatului ori neexecutariiculpabile a sarcinii. Asemanari : -ambele sunt cauze de ineficacitate a actului juridic civil Deosebiri : -daca nulitatea presupune un act nevalabil, inopozabilitatea presupune un act valabil incheiat -pentru nulitate- efectele privesc atat partile cat si tertii, iar pentru inopozabilitate- efectele actului se produc fata de parti, dar nu se produc fata de terti -cauzele care determina nulitatea sunt contemporane incheierii actului, pe cand cauzele care determina inopozabilitatea constau in neindeplinirea unor formalitati ulterioare incheierii lui -daca nulitatea relativa poate fi “confirmata” , inopozabilitatea poate fi si inlaturata prin “ratificare” (termenii nu sunt sinonimi)
Postat 22 Ianuarie 2013, 13:27 de JoRJica
parerea mea
Criza financiara a demonstrat necesitatea adoptarii unor masuri de politica economica si legislativa care fac distinctia dintre sectorul bancar si cel de asigurari, desi unele dintre ele sunt comune si deci valabile pentru ambele sectoare. In acest sens, reprezentative sunt si masurile pentru asigurari propuse de OECD pe baza recomandarilor facute si de alte foruri, inclusiv asociatii profesionale de piata etc, care vor fi detaliate mai jos. a. Scopul pietelor de asigurari, consistenta si gradul de cuprindere in domeniul reglementarii si supravegherii. Odata cu liberalizarea financiara, dereglementarea si inovatia, pietele de asigurari au devenit tot mai legate de pietele de capital si de sistemul financiar in sens larg. Forme ale “asigurarii” au aparut pe pietele de capital sub forma altor produse precum instrumentele derivative. Mai mult, asiguratorii ofera tot mai mult produse de economisire si investitii similare produselor bancare si a fondurilor de investitii. Interactiunea si convergenta pietelor financiare in general si de asigurari, in special, au ridicat probleme legate de reglementarea domeniului, elemente specifice de risc, la randul lor determinate de diferentele dintre sistemele de reglementare la nivel national; b. Natura si scopul supravegherii asigurarilor. Cresterea rolului si mandatului autoritatilor de supraveghere a asigurarilor in intregime este necesara nu numai pentru stabilitatea financiara si protectia asiguratilor. Interactiunea dintre diverse tipuri de companii de pe pietele financiare si de asigurari pot determina reale probleme, inclusiv instabilitate sistemica, context in care autoritatile de reglementare si supraveghere au un rol foarte important pentru a se asigura ca, in colaborare cu autoritatile similare din alte tari, coopereaza si elaboreaza un sistem adecvat de supraveghere si control a pietelor sofisticate de asigurari si a participantilor pe aceste piete; c. Reglementarea asiguratorilor monoline (garantii financiare) presupune elaborarea unui cadru robust de reglementare si supraveghere pentru asiguratorii de garantii financiare pentru a asigura continuitatea lor pe pietele financiare si minimizarea potentialului risc sistemic; d. “Too-big-to-fail problem” (“prea mare pentru a da faliment”), concept foarte “concret” in cazul bancilor mari si foarte mari, precum si al grupurilor bancare care prezinta un risc sistemic; in perioada de criza, guvernele din tarile de origine le-au acordat imprumuturi pentru a le salva. In cazul asigurarilor nu au existat astfel de situatii, cu exceptia AIG unde a fost considerata drept situatie neobisnuita, fiind pentru prima data cand o firma predominant de asigurari a fost considerata prea mare pentru a da faliment datorita aspectului sistemic. Sprijinul guvernamental s-a bazat preponderent pe riscurile activitatilor financiare complexe ale altor companii financiare decat cele de asigurari, si nu pe alte considerente, precum marimea datoriei sau rolul filialelor de asigurari ale companiilor multinationale. Apare astfel intrebarea cum pot fi reduse sau eliminate caracteristicile sistemice ale unei astfel de institutii care depasesc, prin activitatea lor, granitele asigurarii, intrand in sfera serviciilor financiare complexe? Interventia guvernamentala pentru sprijinirea sistemului bancar a ridicat problema concurentei libere intre banci si alte institutii financiare, inclusiv asigurari. In unele tari, precum SUA, Marea Britanie, Belgia, Olanda, asiguratorii au fost considerati eligibili pentru a beneficia de suport financiar si garantii guvernamentale, foarte necesar, cu consecinta afectarii spiritului concurentei libere; drept urmare, un numar semnificativ de plangeri au fost adresate Directiei Generale Competitie din cadrul Comisiei Europene de catre companiile sau grupurile financiare care nu au avut nevoie de astfel de suport. In paralel, introducerea programelor guvernamentale de stabilizare a pietelor financiare pentru salvarea sistemului bancar a avut un impact si asupra asiguratorilor. Aceste programe includeau prevederi privind lichiditatea, capitalul si oferirea sau extinderea garantiilor acordate de stat. e. In legatura cu standardele de contabilitate, folosirea metodei “mark-to-market accounting” a fost mult criticata, unii considerand ca a contribuit la amplificarea crizei. Asigurarea transparentei este importanta in procesul de decizie privind investitiile si promovarea disciplinei de piata, fiind necesar sa se inteleaga si in ce masura “fair value accounting” a contribuit la criza financiara; f. Schemele de protectie a asiguratilor (scheme de garantare) sunt necesare si trebuie sa ofere un nivel adecvat de protectie a acestora deoarece au un rol important in crearea si mentinerea increderii in asigurari. Desi la asigurari riscul de lichiditate este mai mic decat in domeniul bancar, existenta unui astfel de sistem este foarte importanta; in cele mai multe tari, el deja exista, dar in structura, administrare, management si principii de functionare diferite. In prezent se cauta solutii de abordare uniforma a acestor scheme de garantare la nivel european; g. Lichidarea marilor institutii financiare non-bancare. De la prabusirea AIG, s-a acordat tot mai multa atentie necesitatii unei rezolutii speciale si a unui cadru privind insolvabilitatea pentru institutiile non-bancare, inclusiv companiile de asigurare. Existenta unui astfel de cadru va permite autoritatilor guvernamentale sa ofere credite si garantii, sa cumpere actiuni ale companiei salvate, sa restructureze compania, pasivele ei si sa valorifice activele, daca acest lucru este in interes public; h. Structura companiilor mari, efectele de domino si supravegherea. Falimentul unui mare numar de conglomerate financiare de la inceputul crizei financiare a ridicat mai multe probleme privind supravegherea acestora, precum supravegherea consolidata la nivel de grup, managementul lichiditatii si a capitalului firmelor, riscul de transmitere a efectelor crizei intre banci si asigurari in cadrul aceluiasi grup, etc. Examinarea acestor aspecte ofera oportunitatea identificarii oricaror impedimente legale sau de orice alta natura; i. Guvernanta corporatista si managementul riscului. Impactul mai redus al crizei asupra asigurarilor poate fi explicat si prin imbunatatirile aduse practicilor de management al riscului, organizarii si conducerii companiilor din ultimii ani, desi si acestea pot fi inca imbunatatite substantial pentru a preveni in viitor pierderi aduse clientilor si actionarilor. OECD si IAIS au cooperat incepand cu primavara anului 2008 pentru elaborarea unui nou model de guvernanta a companiilor de asigurari. Printre schimbarile recomandate ca urmare a crizei pot fi mentionate: » imbunatatirea practicilor de management al riscului – abordarea integrata a riscului, comunicarea eficienta si implementarea unor sisteme de raportare adecvate pentru identificarea, evaluarea, monitorizarea si controlul riscurilor; redefinirea functiei de management al riscurilor care va trebui sa fie independenta in cadrul unei companii; » membrii consiliului de conducere a companiei de asigurari sa aiba suficiente cunostinte si experienta pentru a conduce compania, conditie esentiala datorita complexitatii produselor de asigurare si a pietelor financiare; » sistemul de remunerare sa ia in considerare natura asigurarilor, sa fie un stimulent pentru un comportament adecvat privind riscurile asumate – pe termen scurt si pe termen lung -, atat la nivel de companie, cat si la nivelul distribuitorilor produselor de asigurare; » evaluarea riscurilor realizata de agentiile de rating sa fie completata cu evaluarile proprii ale companiei; j. Educatia financiara este inca redusa la fel ca si gradul de intelegere a produselor financiare in cele mai multe dintre tari. Cresterea vanzarilor si a portofoliilor unit-linked dupa anul 2000, dezamagirea clientilor privind scaderea valorii politelor ca urmare a caderii burselor incepand cu anul 2008 ridica intrebarea legata de informarea clientilor in legatura cu riscurile de investitie in asigurarile cu componenta investitionala si de intelegere a optiunilor oferite de asiguratori prin aceste produse. Alte produse noi de asigurare care au fost incurajate de cresterea economica ante-criza, precum asigurarea pentru riscul de ne-plata d
Postat 22 Ianuarie 2013, 13:22 de JoRjiCa
parerea mea
Industria de asigurari a intrat in perioada de criza intr-o pozitie mai puternica si a fost mult mai putin afectata decat sectorul bancar datorita naturii specifice a modelului de business. Asiguratorii, in mod ideal, isi administreaza obligatiile pe termen lung, coordonandu-le cu investitiile pe aceeasi perioada in instrumente “sigure”, in timp ce bancile nu au aceeasi concordanta in timp intre active si pasive, fiind astfel mai expuse riscului de lichiditate si supraindatorare. Testele de stress si analizele diverselor scenarii cerute de autoritatile de supraveghere din mai multe tari (Marea Britanie, Germania, Olanda) au demonstrat stabilitatea domeniului. Activitatile principale ale asiguratorilor nu genereaza risc sistemic, produsele “clasice” de asigurari nu creaza acel tip de risc ce poate determina o criza financiara; acest aspect trebuie inteles si in contextul in care activitatea bancilor multinationale este preponderent globala, in timp ce asigurarile se desfasoara in spatii nationale. Criza financiara a demonstrat necesitatea adoptarii unor masuri de politica economica si legislativa care fac distinctia dintre sectorul bancar si cel de asigurari, desi unele dintre ele sunt comune si deci valabile pentru ambele sectoare.
Postat 22 Ianuarie 2013, 13:21 de JoRjiCa
@horia
@Horia : 1) Ce forta psihica vrei tu? ce Cornel Popa? Popa e varza, nu are nici macar sustinerea alor lui, nu ai observat ieri? si-a dat demisia din partid. 2)e nevoie de un suflu nou uneori dar in cazul de fata realitatea este dura. nu avem un suflu nou capabil sa ridice organizatia de psd bihor, iar d-nul Mang a dovedit ca poate, ca vrea si a facut treaba buna. A ridicat filiala psd bihor la un alt nivel. 3) in concluzie, cel putin in momentul de fata domnul Mang este ce are mai bun organizatia psd bihor, prin urmare consider ca el ar trebui sa fie presedinte si-n urmatorul mandat.
Postat 22 Ianuarie 2013, 13:20 de lorin
psd bihor
Cred ca se ocoleste realitatea. PSD are politica strutului. Ne facem ca nu vedem ca Bihorul este galben din varf pana in talpi. Daca la alegerile locale se mergea separat PSD era varza, pentru ca bihorenii, oameni destepti au realizat ca Popa si Bolojan vor conduce Bihorul si au dorit sa fie unitate si in teritoriu. Mang nu are forta psihica sa se impotriveasca lui Cornel Popa. E evident. Dar convenabil pentru oradeni. Restul organizatiilor locale pierd oameni si se destructureaza pe lipsa de implicare a liderilor. Dejaba vrei sa atragi membrii daca nu ai ce sa le spui si ce sa le dai. Nimeni nu ii mai crede. Se simte si in PSD Bihor nevoia unui suflu tanar, la fel cum e la centru. Dar ma indoiesc ca veteranii, vechea si prafuita garda, se va da la o parte pentru a permite renasterea.
Postat 22 Ianuarie 2013, 12:51 de horia
sa mori tu?
dar unde apartine colegiul lui Bogdan?
Postat 22 Ianuarie 2013, 12:19 de @@@ Oradea
@beius
@ Beius -poate ai vrut sa zici ca toate organizatiile PSD din Bihor il sustin pe Mang , sti care o sa fie culmea ironiei? Roman o sa-l voteze pe Mang PRESEDINTE !
Postat 22 Ianuarie 2013, 12:00 de @beius
Votam Mang
De la Beius votam toti cu Dl. Mang . Daca cineva a facut o treaba buna nu se schimba. Schimbarea sefului bucuria prostilor, si cum nu avem prosti multi in PSD nu se vor bucura :)))))))))
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:56 de Beius
avand in vedere si pentru ca ... MANG PRESEDINTE
dezechilibrul comportamental şi determină decăderea individului de la rangul de delincvent la rangul de criminal. Linia de demarcaţie dintre actul delincvenţial şi actul criminal este greu de identificat, deoarece, în multe situaţii omuciderea primează asupra faptului, sau este complinită de aceasta, pentru motivul că, este mai uşoară deprinderea de a fura decât aceea de a ucide. Lombroso cerea ca prin politicile sociale statul să se angajeze să ajute la identificarea delictelor şi la adoptarea politicii de ameliorare a efectelor prejudiciabile. Ulterior Lombroso a afirmat că, anomalia patologică este generată şi de epilepsie, cu variantele sale patologice, care determină impulsuri violente, irezistibile, imposibil de prevenit de către criminal. c) Influenţele moralizatoare ale religiei asupra individului. Lombroso a apreciat că, de regulă, criminalul se lasă influenţat de ameninţarea privind intervenţia nenorocirii, dacă nu se supune preceptelor religioase, pioşenia dându-I sentimentul că este protejat. Ordinea umană înseamnă integrarea indivizilor în societate prin contactul cu ideile sacre, astfel că, aceştia au puterea să se abată de la comiterea crimei. Lombroso a considerat că, disciplina şi credinţa existente în structurile sectelor religioase pot contribui la răscumpărarea păcatelor, pentru comportamentul păcătos, deoarece sectantul crede şi nu afirmă nimic rău, astfel că nu minte niciodată („numquam ne fallit, qui omnia confingit”). Studiile efectuate de Lombroso au devenit, din momentul comunicării, un act de cultură. Teoriile sale privind criminalul şi criminalitatea se regăseau în domeniul restrâns al antropologiei, al psihologiei şi al dreptului penal, fără să ajungă la condiţia definirii unui nou domeniu de cercetare. Pornind de la teoriile lui Darwin, Espinas, Lacassagne, Enrico Ferri, A. Muccioli, Huber, Della Porta, Morel, Livingstone, Dalton, Hartmann, Du Boys, Vimont, Roussel, Lindaus, şi din înţelegerea articolelor publicate în „Archivio di psichiatria” şi „Archives de neurologie”, Lombroso a contribuit la dezvoltarea antropologiei şi psihologiei, elaborând propriile sale teorii şi idei despre persoana delincventă şi componentele morbide ale eredităţii criminale. Metodele de identificare a stigmatelor fizico-psihice la criminali au determinat tendinţa de verificare a acestora de către alţi cercetători, pentru a accepta sau a contesta ideile lombrosiene. Teoria delicventului născut („nato”) sau înnăscut, teoria atavismului, teoria existenţei determinismului biologic, a predestinării comiterii delictelor a constituit un ansamblu de idei fondat pe legăturile dintre ştiinţe, demonstrând echivalenţa semnificaţiilor acestora. Totul e facut la caterinca daca nu vi-ati dat seama ,va dau eu un pont sigur, MANG iese PRESEDINTE
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:54 de deci
:)) Prostia doare ?
Boeriu nu a avut colegiu pe Beius. mai informeaza-te in loc sa ii intrebi pe altii daca stiu rezultatele.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:53 de @@@Oradea
???
Am si eu o intrebare. Cine e Roman asta de care se pomeneste in articol? E drept ca stau in Oradea dar de el nu am auzit niciodata pana acum. E la primul mandat ?
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:51 de Valer
Boeriu
Boieru a scos acel 5% in plus pe Beius.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:51 de @@@ Oradea
Si Boeriu
Si Boeriu de ce a avut cu 5 % peste el ? El nu s-a batut cu UDMR ? si se scrie i-a. Te-ai molipsit de la Romanul Simplu :))
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:50 de @@@@Oradea
=)))
====)))))))))) de Cefa la Oradea , in tot Bihoru toata lumea-l sustine pe Mang , ce-s cu dumele astea mah?:))))))) Roman nu are nici o sansa =)))))))))))
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:47 de @Tati
Hey Hey
constat din comentariile anterioare ca mang are o sustinere mult mai mare din partea membrilor sau cetatenilor nu stiu insa cu siguranta este un membru marcant al PSD-ului.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:43 de K@rM3n
a inchis colegiul?
A inchis colegiul cu 50 +1? stiti care a fost batalia acolo pe colegiul ala? stiti ce reprezinta UDMR-ul acolo? Stiti ca in Salonta 60% sunt unguri si aia merg la vot, stiti ca pe aia Roman ia pus la pamant, stiti ca pana acum nici un roman nu a facut asa ceva? Asta e OM adevarat pt popor.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:39 de @@@ Oradea
......................................
TOT MANG VA IESI SEF DE PARTID VETI VEDEA !
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:39 de gica
@Mang
Ioan Mang. [ Like + ]
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:37 de Cristi D.
shashasha production :)))))
hai bah ca deja ii prea mult tamtam pa prostii dastea ..daca o dovedit omu` ca poate si no facut`o lata lasati`l naibii sa`si faca treaba`n continuare.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:36 de Dorel
Hai Roman!!!
Roman va vorbi cand va trebuii, nu aiurea ca altii. Va vorbi in fata membrilor PSD unde va si castiga alegerile pt presedintia partidului. Mang e bun manager si un lider adevarat? Un bun manager si un lider nu isi tine amanta incapabila in partid, nu o lasa sa conduca dupa bunul plac o filiala judeteana, o tine doar pt el si pt escapadele lui, nu amesteca placerea cu munca.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:35 de Dan
Fara probleme
Mang sa nu isi faca probleme ca nu poate nimeni candida impotriva lui. Nu are nimeni sanse. La rezultatele avute nu cred ca oricine intreg la cap ar vota cu altcineva.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:35 de Ionutz
sub 53%
Roman a avut cred 52 % si Boeriu la senat 57% ? Cine pe cine a tras in sus ? Cred ca fiecare trebuie sa isi vada de treaba. Daca e deputat sa se zbata la Bucuresti si sa faca treaba.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:33 de @@ Oradea
Cum ii turcu-i si pitolu
Ar fi mare pacat ca PSD-ul sa ramana fara Mang, tocmai cand PNL-ul nu s-a putut desparti de Bot. Cei doi sunt niste figuri emblematice pentru cele doua partide. Ha Ha Ha.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:32 de Alegator
Avem nevoie de lideri adevarati
Avem nevoie de lideri adevarati, de oameni capabili care sa dovedeasca ca-si merita locul unde i-am ales. In ultimul mandat, al domnului Mang, cu plusuri si minusuri cand tragem linie, a facut treaba buna, si sper sa faca treaba buna-n continuare.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:29 de cetatean
De ce s-a pierdut la Cefa.
Voi stiti de ce scorul a fost atat de urat la Cefa? Stiti ca actualul primar PDL a fost primarul PSD inainte, un cocis pe care Roman la facut om iar apoi a uitat asta? Stiti ca Mang impreuna cu mandra lui Ana l-au sustinut pe PDL-ist? stiti ca e un tradator?
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:29 de Cefan
Roman nu vb pt el
Cred ca Roman poate vorbi pentru el nu are nevoie de purtatori de cuvant. El recunoaste superioritatea ca manager a lui Mang si nu vrea sa candideze impotriva lui. Nu-i asa?
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:26 de @ un primar
care a fost rezultatul?
@Oradea care a fost scorul lui Roman de abia si-a inchis colegiul, stii? sau vb si tu ca nu ai ce face? mai bine bate-ti coasa ai face ceva benefic pt societate si pt tine.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:26 de @Oradea
Alegeri PSD
Cu regretele de rigoare, pentru d-nul Roman insa sa fim realisti, faptele vorbesc de la sine : " rezultatele de la locale, unde organizaţia din Cefa, condusă de Roman, a pierdut într-adevăr 4 locuri de consilier local din cele 6 pe care le avea în 2008-2012. " .
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:25 de gsdgsdgs
!!!
Care e problema daca un presedinte face curat acolo unde nu s-a muncit? Problema e ca pe zona lui Roman nu s-a muncit ? De ce nu ziceti asa? In momentul de fata nu exista o personalitate capabila sa faca mai multe ca Mang in fruntea PSD Bihor.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:24 de Io
Recunosc
Mang si-ar fi dorit ca Ioan Roman sa piarda la Camera Deputatilor din cauza aia si zvonurile care circulau in noaptea de 9 decembrie in sediul USL si bucuria lui cum ca la Salonta a pierdut. Asta e presedinte de partid? la fel ar fi vrut si cu Bogdan ca sa intre cuscru sau sa infloreasca averea lui mangulet jr. dar cineva acolo sus nu doarme si nu a dormi nici la alegerile interne. Mang pregateste-te moral pt pierzare.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:21 de un primar
Roman :))))
Macar de ati fi avut 1% adevar in articol. Roman abia si-a castigat colegiul cu mare noroc din partea candidatului liberal. Cum sa fie presedinte la PSD ? Cel mult la PSD Cefa, desi si acolo a avut rezultate excelente :). Dlui. Mang mult succes in continuare si sa pastreze sus stacheta rezultatelor iar pe cei cu fundul in mai multe barci sa ii curete.
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:20 de Oradea
La revedere Mang
Mang de ce ti-e frica nu o sa scapi. Adio Plagiatorule!
Postat 22 Ianuarie 2013, 11:17 de PSD-ist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON