URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2015, 18:10

Peste nivelul din 2014! 30.000 de orădeni şi-au plătit deja impozitele pe 2015

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi plătit birurile? Până la sfârşitul lunii martie puteţi beneficia încă de o bonificaţie de 10% la plata integrală a impozitelor pe anul în curs pentru persoane fizice, respectiv de 5% în cazul celor juridice.

"Numărul contribuabililor care şi-au achitat integral, până la 1 martie, taxele şi impozitele aferente anului în curs şi au beneficiat de bonificaţie este mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014", a spus Sorin Iacob, director adjunct în cadrul Direcţiei Economice.

Până la sfârşitul lunii februarie s-au prezentat la ghişee 43.287 de orădeni, din care 29.957 şi-au plătit integral impozitele. La fel, au făcut plăţi 4.044 de firme, din care 1.224 şi-au stins integral obligaţiile faţă de bugetul local.

Mai mulţi bun-platnici…

Numărul celor care şi-au plătit deja toate impozitele aferente anului în curs este cu 1.825 persoane fizice şi 35 de persoane juridice mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Bugetul local a încasat de la orădeni în primele două luni din an 11,7 milioane lei, cu 1,9 milioane lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Conform statisticilor, în fiecare an, circa 55.000 din cei 139.000 de orădeni aflaţi în evidenţe îşi achită integral taxele şi impozitele înainte de expirarea primului termen de plată stabilit pentru data de 31 martie.

…încasări mai mari de la datornici

În paralel, pentru a stimula încasările la buget, Direcţia Economică a Primăriei şi-a intensificat măsurile de executare silită prin transmiterea de adrese de înfiinţare a propririlor. În primele două luni din an au fost înfiinţate 7.681 de popriri pe conturile a 5.014 orădeni şi 571 de popriri pe conturile a 239 de firme orădene.

"Ca urmare a intensificării acţiunilor de executare silită, suma încasată la buget, reprezentând rămăşiţă şi majorări, a crescut de la 1,3 milioane lei în primele două luni din an din 2014 la 2,1 milioane lei în aceaşi perioadă din 2015", a mai spus directorul.

Urmează executări silite!

Sorin Iacob a precizat că municipalitatea va finaliza acţiunea de înfiinţare a propriilor pe conturile rău-platnicilor până la 31 martie, dată după care va trece la instituirea sechestrelor pe bunuri şi valorificarea lor prin licitaţii publice.

Pentru a veni în întâmpinarea datornicilor de bună credinţă aflaţi în dificultăţi financiare, municipalitatea le oferă posibilitatea suspendării executării silite pentru o perioadă de şase luni cu condiţia instituirii unor măsuri asiguratorii. În primele două luni din an conducerea Primăriei a aprobat 11 cereri de reeşalonare a plăţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON