URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2014, 18:16

Oradea: Peste 200 de medici la Congresul internaţional de Obstetrică şi Ginecologie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de medici ginecologi şi obstetricieni din România, alături de specialişti de renume mondial din  Europa şi Statele Unite ale Americii, dezbat cele mai noi trenduri din domeniu în cadrul a două evenimente medicale care au început joi la Oradea sub egida Federaţiei Internaţionale de Obstetrică şi Ginecologie: Congresul româno-german de Obstetrică şi Ginecologie şi Gala premiilor Fundaţiei Egon and Ann Diczfalusy.

"Când doi medici discută, câştigă pacientul", a explicat, joi, într-o conferinţă de presă cunoscutul obstetrician Petru Chitulea, preşedintele congresului şi al comitetului de organizare al celor două evenimente medicale.

Evenimentele se desfăşoară la Hotel Continental, iar în cadrul lucrărilor, medicii vor discuta despre noutăţile şi tehnicile de abordare în cazul operaţiilor de cezariană, hipertensiunii arteriale în sarcină, dar şi beneficiile şi dezavantajele contracepţiei.

"Sunt prezentate cazuri clinice, intervenţii chirurgicale. Este o întâlnire de lucru unde medicii tineri au posibilitatea să se perfecţioneze şi să discute cu specialişti pe care îi ştiu doar din cărţi", a explicat Chitulea.

La manifestare sunt prezenţi, printre alţii, preşedintele Societăţii germano-române de obstetrică ginecologie - Thomas Rabe (Germania), preşedintele de onoare al aceleiaşi organizaţii Ioan Munteanu (Timişoara), alături de preşedintele de onoare al Fundaţiei Egon and Ann Diczfalusy (FEAD), Giuseppe Benagiano (Italia), respectiv de preşedintele AEAD Bartfai Gyorgy.

Lista participanţilor conţine 45 specialişti de renume mondial din Italia, Germania, Elveţia, Ungaria, Serbia, Suedia, Cehia, Slovacia, România, respectiv SUA, care vor prezenta lucrări, cazuri clinice, înregistrări ale unor intervenţii chirurgicale.

Pentru medicii care nu pot participa la manifestări, organizatorii vor posta lucrările şi pe internet pe pagina oficială a Societăţii române de ginecologie, www.sogr.ro.

"Orice facem, trebuie să ne gândim la pacient. Intervenţia trebuie să fie minim invazivă, pentru ca pacienta să se recupereze rapid şi să se reintegreze socio-profesional, să-şi continue activitatea", a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, profesorul Doru Anastasiu, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie "Bega".

Sesiunile de prelegeri vor fi întrerupte de Gala premiilor FEAD. Fundaţia poartă numele profesorului Egon Diczfalusy de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia), cel care a demonstrat pentru prima dată ştiinţific legătura dintre mamă şi făt.

Organizaţia promovează tinerii cercetători, medici, biologi, geneticieni, dar şi studenţii dornici de afirmare, acordând distincţii cercetătorilor pe care îi consideră potenţiali laureaţi ai premiilor Nobel: Premiul "Young Scientist Award" unui tânăr cercetător cu vârstă de până la 40 de ani şi premiul "Diczfalusy" în semn de recunoaştere a întregii activităţi ştiinţifice unui membru marcant al comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Cele două evenimente se desfăşoară în perioada 13-15 noiembrie la Oradea sub egida Federaţiei Internaţionale de Obstetrică şi Ginecologie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON