URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2014, 12:49

Ministrul finanţelor a blocat, pentru o lună, mutarea Regionalei Vamale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Presiunea a dat roade. Pentru ca PSD să nu poată fi acuzat că pune în aplicare pe furiş regionalizarea prin mutarea unor instituţii de la Oradea la Cluj, decizia de transferare a sediului Direcţiei Regionale Vamale, luată săptămâna trecută, pe 28 august, de către preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, a fost suspendată pentru o lună, la solicitarea deputatului Ioan Roman şi senatorului Florian Bodog adresată ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu.

"Am avut o discuţie cu doamna ministru Ioana Petrescu în cursul zilei de ieri (n.r. - marţi) şi, după ce i-am explicat că nu există argumente sociale şi instituţionale pentru mutarea sediului Regionalei Vamale, dumneaei a semnat un ordin prin care a dispus suspendarea pe 30 de zile a deciziei de mutare", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, deputatul Ioan Roman. Acesta a adăugat că ministrul i-a asigurat că în luna care urmează va fi luată o decizie finală privind mutarea.

Transferarea sediului Direcţiei Regionale Vamale de la Oradea la Cluj a fost anunţată verbal de şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, în cursul unei vizite-fulger făcute la Oradea în data de 20 august, fără a explica de ce şi când va fi făcută mutarea, ceea ce i-a determinat pe cei 36 de angajaţi ai instituţiei să declanşeze miercurea trecută, pe 27 august, un protest chiar în faţa instituţiei.

Potrivit acestora, mutarea este iraţională şi va avea efecte negative atât asupra lor, deoarece vor fi obligaţi fie să se stabilească în Cluj, părăsindu-şi familiile, fie să demisioneze, cât şi asupra instituţiei, întrucât supravegherea vamală şi a antrepozitelor fiscale este mai eficientă din apropierea frontierei decât de la o depărtare de 154 kilometri, mai ales că din cei cinci mari fabricanţi de produse accizabile patru activează pe teritoriul judeţului Bihor, iar contrabanda cu ţigări, alcool ori produse petroliere este mai mare în apropiere de graniţă.

Chiar a doua zi după protest, însă, pe 28 august, în timp ce preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, se afla la Bucureşti încercând să-l convingă pe vicepremierul Liviu Dragnea că mutarea nu este benefică nimănui, şeful ANAF a emis decizia de transferare a sediului Regionalei Vamale la Cluj, iar aceasta le-a fost comunicată angajaţilor vineri, 29 august.

Şi parlamentarii PNL şi PDL din Bihor au protestat împotriva "măsurii discreţionare" a şefului ANAF, argumentând - la fel ca salariaţii Direcţiei Regionalei Vamale - că peste tot în ţară sediile acestor direcţii, acolo unde ele includ judeţe de frontieră, se află în reşedinţele de judeţ cele mai apropiate de graniţă.


Citiţi pe această temă şi articolul "Pun Bihorul pe ultimul loc! Regionalizarea continuată de PSD mută de la Oradea la Cluj cele mai importante servicii deconcentrate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
REPLICA
Amanare pentru o luna = mutarea este termenul legal , vorba antecomentatorilor meiN U s-a rezolvat NIMIC doar sa amanat ...mutarea:))=)) Rezolvarea intregi situatii ar fi 1) schimbarea directorului a doamnei de la Satu Mare ca si asa nu este bihoreanca si face naveta zilnic cu un bihorean de-al nostru localnic ca sa conduca institutia si asta urgent( sa de-a si el o spaga la PLAGIATORUL Ioan Mang, nu de alta de instalare in functia de directoral VMRA !:))=))Si continuare a rezolvarii situatiei este plangere penala memoriul la prim ministru presedinte fata de abuzul facut de seful ANAF Gelu Stefan Diaconu si asa este numit de PNL din defunctul USL, schimbarea lui cu unul din PSD, ca si asa nu-la apara nimeni (oare ?) din PSD daca este numit de PNL, motive abuz de functie , intelegeri d!:))=)).Domn deputat PSD Ioan Sorin Roman degeaba ati vorbit cu Harvarda Petrescu ministra Finatelor ca nu va face NIMIC, mai bine vorbeati intr-o interpelare in parlament cu priministru PSD Victor Ponta.Da filiera elvetiana Florian Bodog Brancarderul cu cine a vorbit ? ca acum este ocupat cu justificarea euroilor din campanie electorala!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Septembrie 2014, 15:04 de Romanul Simplu
vama
stati linistiti n-a rezolvat nimeni nimic U.E. e seful e doar o intarzaere iar cei de aici trbuia sa studieze legile cu privire la deconcentrate s.a.m/ d.iar in ceea ce priveste desfiintarea vamii,persoane Marfa,bla bla bla mai studiati si pe urma va mai exprimati cu privire la persoana x ,y.
Postat 04 Septembrie 2014, 11:32 de ganditorul
Le fuge vanzarea de posturi politice si sunt disperati !!!
Doar cum o sa puna ei directori de deconcentrate daca nu or ma fi multe pe la noi ??? S-au mobilizat de la prefect la sef de filiala de la deputat la senator pentru locul in care sta un sef de institutie, in loc sa se mobilizeze pentru lucruri serioase, cum ar fi terminarea in regim de urgenta a drumului DN76 spre exemplu !!!
Postat 04 Septembrie 2014, 10:19 de WinDos
Doamne ajuta !!!
Doamne ajuta sa ramana Directia la Oradea . Ar ajuta cele 36 de familii oradene . Promit sa votez cu cei care tin oradenii in Oradea !!!!!
Postat 03 Septembrie 2014, 22:52 de Gabriela
Afara
Sa-i dea drequ afara pe toti SPAGRIIIIIIII
Postat 03 Septembrie 2014, 20:17 de vames
Se rezolva dupa alegeri
Nu s-a rezolvat nimic doar s-a amanat. Se va muta dupa alegeri!
Postat 03 Septembrie 2014, 15:56 de Jabbar
Cine a rezolvat?
Băi ăștia de la ebihoreanul, doar de PNl și PDL scriu de bine. Cum un director fost PNL și o directoare fostă PNL ajung la PSD, deja PSD e de vină. Păi cei din PSD i-au numit sau cei din PNL? Eu spun că ultimii. Cum Senatorul Bodog și Deputatul Roman rezolvă problema la București, pac apar și cei din PNL și PDL care chiar nu au făcut absolut nimic, și își asumă merite cum că ar fi salvat regionala. Să fim serioși.
Postat 03 Septembrie 2014, 15:11 de Eugen
Unde sunt acum carcotasii?
Unde sunt acum cei care spuneau ca deputatul Roman nu va rezolva situatia celor de la Vama? Se pare ca interpelarile si discutiile cu doamna ministru Petrescu au avut ceva efect.
Postat 03 Septembrie 2014, 13:26 de Observator
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON