URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2016, 16:01

Lista ruşinii. 114 orădeni şi-au plătit restanţele după ce s-au văzut pe lista datornicilor Primăriei

Publicarea pe portalul Primăriei a "listei ruşinii" cu orădenii şi firmele care înregistrează datorii faţă de bugetul local începe să dea rezultate. Municipalitatea şi-a actualizat vineri lista datornicilor conform datelor colectate în ultima lună şi-au plătit datoriile 114 orădeni şi nouă firme.

Bugetul local are însă de recuperat în continuare 27,9 milioane lei de la 5.471 persoane fizice şi 6,7 milioane lei de la 298 persoane juridice.

Sumele se referă la restanţe mai mari de 1.000 lei în cazul persoanelor fizice şi 5.000 lei în cazul firmelor înregistrate la data de 1 iulie şi notificate în prealabil datornicilor.

Orădeni ruşinaţi

Conform listei publicate pe site-ul Primăriei, cel mai mare datornic la bugetul local este în cotinuare milionarul Tibor Tincău, proprietarul Trans World Trading (TWT) şi al fostei întreprinderi Sinteza, cu afaceri în transport, comerţul cu carburanţi şi imobiliare. Omul de afaceri înregistrează împreună cu soţia Maria un debit de 1.050.572 lei pe care l-a contestat însă în instanţă.

Tincău este urmat la mare distanţă pe lista datornicilor de Valentina Pacula, care a acumulat din cele 534 de amenzi pentru prostituţie, o restanţă de 240.686 lei şi orădeanul Ştefan Doboş cu debite de 197.955 lei pentru impozitele neplătite pe mai multe maşini cu o cilindree mare.

În topul restanţierilor se mai înscriu patronul CIAC, Ioan Mintaş, şi fiul său Horea Octavian, cu datorii în creştere, în valoare de 152.546 lei respectiv 151.654 lei, ca urmare a unor amenzi aplicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru nereguli în vânzarea unor acţiuni.

Firme cu datorii

În ceea ce priveşte restanţele firmelor faţă de bugetul local, lista debitorilor este deschisă şi luna aceasta tot de Emsil Techtrans, cu o datorie de 791.116 lei.

Suma are la bază obligaţii fiscale neachitate constatate în urma unei inspecţii fiscale care a reîncadrat mai multe lucrări făcute de companie de la capitolul reparaţii capitale la investiţii, care se impozitează diferit. Firma a contestat datoria în instanţă şi aşteaptă rezultatul procesului aflat pe rol.

Următoarele locuri în topul restanţierilor revin Fundaţiei Buna Vestire (174.849 lei) care datorează impozite pentru maşinile aduse în ţară la începutul anilor ’90 şi Fibrocim SRL (144.999 lei) deţinătorul unei părţi din terenul fostei societăţi Alumina.

Potrivit Codului de procedură fiscală, administraţiile locale publică pe site-ul propriu lista datornicilor în încercarea de a-i determina să îşi stingă datoriile.

Primele liste au fost publicate în luna mai, cu datoriile restante inregistrate la data de 31 martie 2016. Actualizarea listelor se face periodic, iar debitorii sunt scoşi din listă în cel mult 15 zile de la achitarea restanţelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON