URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2014, 16:10

Înotătoarea Ioana Buzlea a fost desemnată cea mai bună sportivă a clubului Crişul Oradea în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Clubul Sportiv Crișul Oradea și-a premiat, la sfârșit de an, laureații pe anul 2014. Desfășurată la Hotel Continental Forum, Gala CS Crișul 2014 a avut menirea de a-i recompensa cu diplome, trofee și plachete pe sportivii și antrenorii cu cele mai bune rezultate obținute în decursul anului care se apropie de final.

În clasamentul sporturilor olimpice, pe primul loc și cel mai bun sportiv al anului la CS Crișul a fost desemnată înotătoarea Ioana Buzlea (foto), cu 59 de puncte.

Ioana Buzlea, sportivă pregătită de antrenorul Zsolt Illes, a fost vicecampioană națională la juniori I în probele de 100 m bras, 200 m bras și 200 m mixt. De asemenea, la juniori II, a cucerit de trei ori titlul de campioană națională, la 100 m bras, 200 și 400 m mixt. A ocupat însă și 7 locuri II la Campionatele Naționale în probele de 50, 100 și 200 m bras, 50 m spate, 200 și 400 m mixt, dar și 5 locuri III, la 50, 100 și 200 m bras, respectiv 400 m mixt.

Pe locul II s-a situat tot un înotător, Tamas Szalay, cu 41 de puncte, iar pe poziția a III-a, judoka Denisa Bențe, cu 30 de puncte. Pe locurile următoare: Paula Kanalas (judo) - 23 de puncte, Alex Mehes (atletism) - 22 puncte, Daniela David (judo) - 16 puncte, Ioana Prodan (polo feminin) - 15 puncte, Roland Szabo (polo) - 13 puncte, Viktor Kovats (polo) - 13 puncte și pe locul X, Raul Gavriș (polo) - 8 puncte.

La secțiunea sporturi olimpice pe echipe, locul I a revenit formației de polo feminin senioare (antrenor Zoltan Orban), devenită campioană națională. Pe locul II s-a situat echipa de polo juniori I (antrenor Eugen Băjenaru), tot campioană națională, iar pe locul III, echipa de polo juniori II (antrenor Ciprian Câmpinau), de asemenea, campioană națională.

În ceea ce privește secțiunea sporturilor neolimpice, primele două locuri le-a dat o secție mai nouă la CS Crișul, cea de sambo. Pe primul loc s-a situat Ioana Mădălina Pantea, devenită vicecampioană mondială de tineret în Coreea, în cadrul probei de 72 kg. Pe locul II s-a situat sora ei, Georgiana Pantea, iar pe locul al III-lea, Gabriel Antal, de la fotbal-tenis.

La secțiunea speranțe au fost premiați atletul Cristian Mehes și înotătoarea Ingrid Husar. Mezinul familiei Mehes, dar și Gabriel Antal au primit ulterior și premii speciale pentru activitatea și ascensiunea lor din acest an.

Conducerea a premiat şi antrenorii clubului: Zsolt Illes (înot), Olimpia Ianc (judo), Albert Mehes (atletism), Zoltan Orban, Ciprian Cîmpianu, Eugen Băjenaru și Cosmin Goina (polo), Georgiana Pantea (sambo), Gheorghe Grădinaru (fotbal-tenis), Georgeta Shir (înot) și Ioana Nistor (baschet).

Printre invitații și oficialitățile galei clubului Crișul din acest an s-au numărat Iacob Hanțiu (director CSU Oradea), Dan Matei (director LPS Bihorul), Sorin Buhaș (director DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor), Ioan Huluban și Petru Lung (din partea Jandarmeriei) și Viorel Nemeș (președinte FC Bihor).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON