URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2013, 15:36

CNADNR a montat noi camere pentru detectarea şoferilor fără rovignetă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a pus în funcţiune, luni, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, 18 noi camere de monitorizare video care vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă.

Până în prezent, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România funcţionau 24 de puncte de control (10 fixe şi 14 mobile).

"Prin adăugarea celor 18 camere vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %", informează CNADNR.

În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu minimum 25 %, potrivit CNADNR.

"Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu", au anunţat reprezentanţii Companiei de Autostrăzi.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost platită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
jeli
e bine
Postat 29 Octombrie 2013, 20:28 de Haineala Claudia
prioritati marsave
asta ma face sa-mi dau seama ca, in Romania, masurile de constrangere financiara pe orice cale a populatiei, este cea mai importanta actiune intreprinsa de mai marii nostri ,,conducatori,,. Ma intreb si eu, ca cetatean simplu, cum de se pot aloca fonduri pentru astfel de masuri si nu se pot aloca fonduri pentru reparatia drumurilor. Cum de se gasesc fonduri pentru camere de mare rezolutie si nu se gasesc fonduri pt semaforizarea trecerilor de pietoni? vedem cate accidente sunt pe trecerile de pietoni si asta nu numai din cauza soferilor, ci si a indisciplinei pietonilor, care traverseaza ,,cum il taie capu,, si nu-si da seama ca un pieton se opreste intr-un pas, da o masina nu o opresti intr-un metru. Ma simt exilat in tara mea al carui stat este dusmanul cetatenilor ei, pe zi ce trece simt asta mai mult.
Postat 29 Octombrie 2013, 10:16 de oradeanul de bine
De cenzura eu m-am saturat hai pa ramai necercetat
Mai robotean bihandicap, cenzura ta e in dulap, hai pa si pusca clickuri droaie pe campul brumariei foaie.
Postat 28 Octombrie 2013, 20:36 de Bihosingureanu
de camere aveam nevoie!
Intr-adevar, de asta aveam nevoie! Sper ca au instalat camere si pe drumurile de Bins, spre Marghita sau spre Arieseni! Si ce daca-s pline de gropi/denivelari/transee/capcane? Important este ca cetateanul sa fie stors de bani! Nemernicilor!
Postat 28 Octombrie 2013, 16:04 de Cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON