URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2014, 12:15

Buni de plată! Grupul Transilvania, RDS&RCS şi Oradea Shopping Center sunt cei mai mari contribuabili orădeni, cu 1,8 milioane euro

Buni de plată! Grupul Transilvania, RDS&RCS şi Oradea Shopping Center sunt cei mai mari contribuabili orădeni, cu 1,8 milioane euro IZVOR DE "MINUNI". Grupul de firme Transilvania al fraţilor Micula a contribuit anul trecut la bugetul local cu impozite şi taxe în valoare de 3,6 milioane lei, devansând cu peste un milion de lei următoarea firmă în top, RDS&RCS. Firma milionarului orădean Zoltan Teszari a plătit bugetului local 2,6 milioane lei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei mai mari zece contribuabili orădeni au vărsat anul trecut în bugetul local 3,8 milioane euro, cu 435.000 euro mai mult decât în 2012. Dominat de grupul de firme Transilvania, RDS&RCS şi Shopping Center Holding, topul celor mai mari plătitori a cunoscut schimbări surprinzătoare, semn că economia îşi caută ieşirea din criză.

"Topul celor mai mai plătitori orădeni, în care apar firme din toate domeniile, demonstrează încă o dată diversitatea şi competitivitatea mediului de afaceri orădean", spune viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Un gest simbolic

Reprezentanţii celor mai tari firme orădene îşi dau întâlnire vinerea aceasta la sediul Plastor. Organizată în fiecare an pe 24 ianuarie, după tradiţia instaurată de primarul Ilie Bolojan, gala "Antreprenori pentru Oradea" reuneşte oameni de afaceri, manageri şi directori orădeni de top, într-o atmosferă discretă, departe de ochii presei.

Întâlnirea se doreşte un gest de minimă recunoştinţă făcut de municipalitate faţă de cei mai importanţi contribuabili orădeni dar şi faţă de companiile care au susţinut sub diferite forme proiectele oraşului. "Dat fiind faptul că firma împlineşte un secol de existenţă, ca un gest simbolic, ediţia din acest an a galei se va ţine la sediul Plastor", spune viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Over de top

Conform evidenţelor municipalităţii, topul celor mai mari contribuabili orădeni este deschis de grupul de firme Transilvania, care a vărsat anul trecut bugetului local nu mai puţin de 3,6 milioane lei. În urcare de pe locul doi faţă de ediţia de anul trecut, firmele fraţilor Micula au vărsat oraşului cu 1,5 milioane lei mai mult decât în 2012 şi cu un milion de lei peste următorul mare contribuabil. După ce a anul trecut a dominat topul, RDS&RCS, compania controlată de magnatul orădean Zoltan Teszari, a trebuit să se mulţumească anul acesta cu locul secund, aferent unei contribuţii de 2,5 milioane lei. Oricum mai mare cu 200.000 lei faţă de anul 2012.

Cea mai răsunătoare răsturnare de situaţie o constituie însă intrarea Shopping Center Holding direct pe locul trei. Cu impozite şi taxe de peste 2,2 milioane lei plătite în 2013, deţinătorul complexului Oradea Shopping City din Calea Aradului a reuşit să preia locul firmei Omilos, dezvoltatorul ERA Shopping, concurenţa de peste drum. În cea mai mare parte, această urcare fulminantă de pe locul 12, la ediţia din 2013, se datorează faptului că Shopping Center şi-a plătit anul trecut impozite restante, dar, fără îndoială, firma a fost ajutată şi de intrarea Omilos în insolvenţă pe fondul acumuluării unor datorii către Construcţii Bihor.

Salt înainte!

Locurile patru şi cinci în topul contribuabililor le revin, ca şi anul trecut, grupurilor de firme Selina şi Plastor, cu impozite plătite în valoare de 1,7 milioane lei, respectiv 1,4 milioane lei în 2013. Cea mai surprinzătoare performanţă o constituie însă apariţia în top a companiei Plexus Service, prima firmă din Parcul Industrial care şi-a croit loc în rândul marilor contribuabili după ce la ediţia precedentă abia ocupase locul 27.

Reuşita producătorului american de componente electronice, care a plătit anul trecut bugetului local 1,3 milioane lei, de trei ori mai mult decât în 2012, este cu atât mai mare cu cât, conform facilităţilor investitorilor din parcul industrial, compania este scutită deocamdată de plata impozitului pe clădiri.

Topul marilor contribuabili este încheiat, la fel ca la ediţia din 2013, de H Essers (1,2 milioane lei) specializată în transporturi şi logistică, Leonardo (1,1 milioane lei), Lotus Center (1,09 milioane lei) şi Zahărul (1,01 milioane lei). Fiecare dintre cele trei companii au plătit bugetului local cu peste 200.000 lei mai mult decât în 2012, impunând un nou prag psihologic pentru topul celor mai mari contribuabili la buget. Acolo unde se învârt doar milionarii...


RESPECT!
Premii şi premianţi

În cadrul ediţiei din 2014 a Galei "Antreprenori pentru Oradea" reprezentanţii municipalităţii vor premia, pe lângă cei mai mari zece contribuabili la bugetul local, şi firmele care s-au evidenţiat prin reuşite deosebite sau sprijinul acordat proiectelor oraşului. Spre exemplu, compania Plexus Service, surpriza topului din acest an, va fi premiată şi pentru cea mai mare investiţie (30 milioane euro) făcută în 2013 în fabrica din parcul industrial.

Pe lista firmelor care vor fi premiate pentru responsabilitate sociale se numără RDS&RCS pentru contribuţia la proiectele comunităţii locale, Gavella, Distrigaz Vest şi Luxten Lighting pentru sponsorizări făcute în domeniul sportului, Samsung Electronics pentru sponsorizări în domeniul educaţiei şi Salesianer Miettex pentru sponsorizări în domeniul sănătăţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Bihorul e pe locul 1 la falimente!
Firmele Miculestilor sunt pe locul 2 in Romania la datorii cu aproape 350 milioane lei, Leonardo e in faliment declarat la obligatii de peste 40 milioane lei, RDS e cel mai mare datornic la terti cu cca. 1 miliard euro, municipalitatea pierde anual 20 milioane euro prin neabsorbtia fondurilor nerambursabile disponibile infrastructurilor din cauza amatorismului politic, iar miliardele promise pentru investitii in 2014-2015 sunt povestiri pentru domnisoare virgine la cap! Iar oamenii acestia se joaca de-a premiatul si de-a spalatul de morti ... jenant de-a dreptul!
Postat 20 Ianuarie 2014, 13:46 de Star
Premiul pentru furat pe rupte de la restul se da la >>>
>>> Baietii lui Smantana de la Cacaceni <<<
Postat 19 Ianuarie 2014, 20:09 de Beius' boy
Intreb nu dau cu paru
Da cu datoriile la buget cum stau cei trei muschetari ???????????????
Postat 19 Ianuarie 2014, 19:42 de Horatiu
Pt ANA
D-na Ana, vedeti ca sunteti de ,, maro ,, pe buze... , dar nu de la ruj..
Postat 19 Ianuarie 2014, 19:25 de Liviu
Elev de scoala gimnaziala ???
,, reuneşte oameni de afaceri, manageri şi directori de orădeni de top,,... Halal exprimare !!! Banuiesc ca nu esti si platit...
Postat 19 Ianuarie 2014, 19:23 de Liviu
Odata cu taxa pe stalp RDS va sari direct pe locul zero ...
.
Postat 19 Ianuarie 2014, 18:10 de Java
Simai, cuvantul evaziune iti spune ceva?
Fratii Micula spre exemplu platesc impozite pe proprietati care sunt declarate la primarie ca locuinte cand de fapt, in acele locatii, se desfasoara activitati comerciale. Adica municipalitatea incaseaza de vreo 5 ori mai putin, ceea ce se numeste EVAZIUNE FISCALA. Bolojan stie dar tace. De ce oare?
Postat 19 Ianuarie 2014, 18:09 de Tile
Intalnirile discrete nu sunt bune
Grohhh-grohhh a desconspirat ca va fi o intalnire discreta, dupa cea publica, unde se vor oferi plicurile ca la sudisti, de la miri la nasi.
Postat 19 Ianuarie 2014, 18:02 de Moon
Re: Ana
Suferi de tampenie profunda!!!
Postat 19 Ianuarie 2014, 17:59 de Life
Bravo!
Multumim Johny! Multumim Viorel! Iata ca,in pofida tuturor obstacolelor, a minciunilor si a laturilor turnate peste voi de o mare parte a presei(inclusiv aici) ati reusit sa va mentineti printre primii in topul celor mai mari contributori la bugetul local.Mult hulita tara a Beiusului a fost cea care a sustinut, sustine si va sustine intotdeauna Oradea romaneasca!
Postat 19 Ianuarie 2014, 12:53 de Ana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON