URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2010, 19:00

Acuzat de şantaj, Ţîrle promite să dezvăluie curând dedesubturile războiului pornit împotriva sa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Radu Ţîrle, a răspuns, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, la acuza de şantaj pe care patronul grupului de firme Selina-Drumuri Judeţene Bihor, Beniamin Rus, i-a adus-o cu o zi înainte, când a afirmat că preşedintele CJ i-ar fi condiţionat atribuirea unui contract pentru lucrări publice de renunţarea la un alt contract.
În răspunsul său, Ţîrle susţine că atacurile la care este supus nu sunt întâmplătoare, şi că patronul Selinei este doar unul dintre cei care îl atacă.

"Dintre toate jignirile pe care le-a folosit patronul firmei Selina, domnul Beniamin Rus, singura care mă doare cu adevărat este aceea că nu aş fi un bun creştin", spune Ţîrle, după ce afaceristul l-a numit "fariseu". "Celelalte (n.r. - jigniri), de "mic dictator", "şarpe", "paranoic" şi ce l-a mai dus mintea dumnealui să mai spună îmi confirmă ideea că banii şi firmele, oricât ai avea, nu ţin locul celor şapte ani de acasă", mai spune şeful CJ, adăugând că tocmai de aceea nu vrea să-i răspundă lui Beniamin Rus: "Poate nu reuşesc să fiu un bun creştin, dar mă străduiesc. De aceea, deşi îmi vine, datorită temperamentului meu, nu îi răspund domnului Rus cu aceeaşi monedă".

În ce priveşte acuza de şantaj, Ţîrle spune că aceasta "este o chestiune gravă, pe care (n.r. - Beniamin Rus) ar face bine să o probeze". De asemenea, şeful CJ arată: "N-am înţeles din declaraţia sa dacă a şi cedat sau nu "şantajului". Dacă a primit lucrarea de la Muzeu înseamnă că a cedat? A făcut rău".

Ţîrle comentează şi declaraţia conform căreia ar fi încercat să-l determine pe Rus să ia "poziţia ghiocelului" pentru a face pace cu el şi ripostează arătând că, dimpotrivă, patronul Selinei este cel care şi-a "supus" mulţi politicieni. "Eu cred că, datorită banilor şi a influenţei sale politice, domnul Rus i-a obişnuit pe mulţi oameni să stea cu capul plecat. Nu este cazul meu".

Preşedintele CJ concluzionează, spunând că "ieşirea domnului Rus e doar o mică parte a cruciadei" declanşate împotriva sa, şi subliniind că "politicieni locali şi oameni de afaceri cu lipici la banii publici îşi dau mâna pentru a înfrânge un singur om".

De asemenea, în încheiere, Radu Ţîrle promite că în curând va dezvălui şi motivaţia grupurilor de interese: "În scurt timp, voi explica bihorenilor de la ce mi se "trage", de unde porneşte acest plan împotriva mea, cine l-a conceput şi cine stă în spatele acestor atacuri concertate".

Miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul firmei Selina, Beniamin Rus a afirmat că ar fi fost şantajat de preşedintele Consiliului Judeţean, spunând că Radu Ţîrle i-a semnat contractul de reabilitare a clădirii Muzeului Ţării Crişurilor, doar cu condiţia ca el să nu conteste rezultatul licitaţiei pentru reabilitarea drumului judeţean Ianoşda-Bicaciu, licitaţie la care Selina s-a clasat pe locul I din punct de vedere al preţului, dar care a fost atribuită firmei de pe locul II, Asfamixt, patronată de un grup de liberali.

Ulterior, însă, după ce i-a fost semnat contractul pentru Muzeu, Beniamin Rus a contestat licitaţia pentru drum, aceasta fiindu-i respinsă, pentru tardivitate, atât de către judecătorii de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi de cei ai Secţiei de Contencios administrativ din cadrul Tribunalului Bihor, instanţă la care Selina a intentat un proces Consiliului Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON