URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2011, 14:36

Alianţa PSD-PNL-PC a fost pecetluită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat sâmbătă înfiinţarea Uniunii dintre Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC şi PSD. Cele trei partide au stabilit deja agenda politică a alianţei, dar şi modul în care uniunea va funcţiona.

La începutul şedinţei, Antonescu declarat că alianţa cu PSD şi PC a fost determinată de eşecul actualei conduceri a ţării. "Regimul Băsescu a eşuat, imaginea României e depreciată grav în plan internaţional", a declarat Crin Antonescu.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat înfiinţarea Uniunii Social-Liberale, fiind înregistrate doar un vot împotrivă şi opt abţineri. Singurul liberal care a votat împotriva înfiinţării Uniunii a fost deputatul Ludovic Orban, potrivit unor surse citate de NewsIn. După anunţarea rezultatului, Victor Ponta a intrat în sala de la Parlament unde s-a desfăşurat şedinţa, fiind primit cu aplauze. Ponta i s-a alăturat lui Crin Antonescu, în prezidiu şi a salutat rezultatul votului.

Tot sâmbătă, Consiliul Naţional al PC a aprobat formarea Uniunii pentru Alianţa de Centru-Dreapta, în favoarea propunerii votând 388 de delegaţi, în timp ce 13 s-au împotrivit, iar 14 s--au abţinut, a potrivit preşedintelui PC Daniel Constantin.

Constantin, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional al formaţiunii, că este "convins" că alianţa nu va funcţiona uşor, iar, dacă principiile PC vor fi încălcate, va fi primul care va propune retragerea conservatorilor din alianţă.

În discursul susţinut în faţa delegaţiilor Consiliului Naţional al PSD, chemaţi să voteze protocolul alianţei dintre PSD şi ACD, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a susţinut că unirea din PSD şi ACD este necesară, fiind o aliantă a binelui împotriva "Axei Răului", reprezentată de Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea.

Liderul social-democrat Victor Ponta a susţinut, în faţa delegaţiilor prezente la Consiliul Naţional, că PSD şi PNL au ajuns la concluzia că niciunul dintre cele două partide nu va mai putea colabora vreodată cu PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
replica la articol
Domnule senator TRADATOR PSD Ioan Mang aveti adevar si dreptate in afirmatii?Manipulare crasa.Pentru ca cu acest articol se abate atentia opiniei publice bihorene si membrilor simpli de partid PSD de la problemele care sunt in filiala PSD Bihor referitoare la alianta USL cu liberali PenaLi.NU SUNTEM DE ACORD CU ACESTA ALIANTA,nu ne reprezinta interesele simplilor membri,va reprezinta doar interesele voastre a conduceri PSD Bihor,a consilierilor locali si judeteni actuali care iarasi vor fi alesi fara sa merite ,iar oameni lideri in partid care au facut ceva pentru partidul PSD vor fi iarasi inlaturati de la accederea la functii in partid,va conservati doar functiile cu acesta alianta P USL A .Talibanii rebeli fanatici PSD,simplii membri de partid PSD nemultumiti si nedreptatiti de aceasta alianta P USL A , facem revolutia talibana din PSD si o sa facem si o piata rosie Tahrir in fata filialei municipale PSD Oradea in semn de protest la acesta alianta care nu ne reprezinta pe simpli membri de partid PSD.EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA acestea sunt ideile adevarate si drepte care reprezinta social democratia si partidul PSD.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Februarie 2011, 06:34 de Romanul Simplu
replica la articol
Alianta,, P USL A`` a fost pecetluita s-a taiat harta Romaniei in jumate si Muntenia si Moldova au ramasla PSD si Ardealul a ramas liberali PeNaLi:))=))Arstocratia de partid si conducerea celor 3 partide isi vor conserva functiile si privilegiile iar cetateni simpli romani membri sau nemembri de partid vor suferi de frig de foame de nedreptate si cu ura de clasa se vor uita catre acestia pentru ca acesta este ROMANIA la ora actuala.@Romanul Simplu alaturi de talibanii PSD si membri de partid PSD Bihor suntem nemultumiti si nedreptatii de acesta aliantza ,, P USL A`` si consideram ca am fost vindutzi liberalilor de catre senatorul PSD Ioan Mang si de catre presedintele PSD Victor Ponta acestia pentru asi conserva functiile au fost de acord cu alianta ,noi ca si simpli membri de partid PSD NU SUNTEM DE ACORD si mai bine sa distrugem partidul printr-o revolutie talibana interna decit sa cada in mina dusmanului de clasa liberal PeNaL .NU luptam electoral alaturi de dusmanii nostri PeNaLi ,sa ramineti in PSD cei din conducere cu familiile voastre si pupincuristi ,exludetine pe simpli membri de partid alegetiva intre voi intr-un incest continu:) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 06 Februarie 2011, 18:30 de Romanul Simplu
fratiilor in PDL
altfel ne manaca LACUSTELE, :)) fratilor iesiti din TRANSEE si la munca fiecare sa si aduca aportul moral si civic de cetatatean ROMANIA este a tuturor nu numai a LACUSTELOR, noi furnicile ce mai MUNCIM:)) ca sa platim TAXEEE pe care altii le reneaga si ne reneaga ca TARA :))
Postat 06 Februarie 2011, 10:56 de cetateanul roman
Mai rau de atat nu se putea...
... ca s-o-ntalnit tutu cu mutu... Jale mare va fi!
Postat 06 Februarie 2011, 00:13 de shadow
Succes.
USL nu este o constructie politica perfecta, ci perfectibila, dar, cu siguranta, este o alternativa credibila la actuala alianta portocalie.
Postat 05 Februarie 2011, 17:51 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON