URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2015, 09:57

DSP: hoţie, prostie, mârlănie?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că ferma din Ioşia nu împuţea suficient de tare oraşul, patronii Nutripork au decis să deschidă o porcărie şi mai mare la Palota. Fără să stea prea mult pe gânduri, primarul comunei Sântandrei şi-a dat acordul, iar instituţiile Statului, la rândul lor, au eliberat avizele de funcţionare.

Culmea este că în toată această afacere urât mirositoare exista un impediment legal. Nicio fermă nu poate fi amplasată la mai puţin de 1,5 kilometri de ultima casă într-o localitate, iar în teren distanţa s-a dovedit a fi mai mică. Ei, bine, aici a intervenit DSP-ul. DSP-ul este Direcţia de Sănătate Publică şi, în principal, este o instituţie inutilă care are ca singur scop asigurarea de sinecuri pentru unii membri de partid.

DSP-iştii au cerut, chipurile, un studiu prin care să se arate că şi sub 1,5 kilometri ferma nu e deranjantă pentru cetăţeni. Iar studiul a fost, evident, comandat şi plătit de Nutripork. Păi, dacă le dau şi eu bani marilor specialişti în rahat, ăştia sunt în stare să susţină că dejecţiile de porc miros de fapt a levănţică.

Concluzia e halucinantă: mirosul nu este periculos pentru oameni, ci doar s-ar putea să producă un disconfort locuitorilor. Au trebuit să fie plătiţi mari specialişti ca să ne explice că dintr-o răşină nu se poate muri.

Şefa DSP Bihor, Daniela Rahotă, nu vede nicio problemă. De aceea nici nu m-aş mira dacă, doamne fereşte, sătenii din zona afectată i-ar depune la sediul instituţiei o cisternă cu dejecţii. Staţi totuşi calmă, doamnă, sănătatea dumneavoastră nu va fi pusă în pericol! Doar veţi suferi un uşor disconfort...

Citiţi pe această temă şi articolele

Mega-porcăria: La doi paşi de crescătoria de porci din Ioşia, care împute Oradea, s-a deschis una de trei ori mai mare, la Sântandrei! (FOTO)

DSP Bihor a dat undă verde noii ferme Nutrientul la o distanţă mai mică faţă de case decât cea cerută de lege pe motiv că... se poate!​

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
N-au MIROS
Din pacate SULFARII POLITICIENILOR si EI INSISI se pricep doar la CACAT.
Postat 31 August 2015, 08:28 de GORON
ministrul Mediului, ce părere are?
probabil că acel miros nu creează decât un disconfort, doar că omul este o ființă foarte complexă, iar acel mic disconfort creează la rândul său stres, adică un disconfort psihic, care se știe bine, că la rândul său poate declanșa orice boală fatală, de exemplu. dar, nu numai. eu cred că și în acest caz trebuie confruntate autoritățile de la bucurești, evident, cu presa pe ei, ca să știe tot poporul ce și cum se gândește la vârf, adică ce părere au ele, autoritățile. e firesc oare să se întâmple așa ceva?
Postat 26 August 2015, 11:11 de vg
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni. DSP si sefa Daniela Rahota NU are nici o problema din asta si cine au semnat avizele de functionare ale Nutripork au fost indusi in eroare si indrumati gresit si legitim si legal au semnat toate avizele ` mortu de la groapa nu se intoarce niciodata1:))=)).Vina o poarta Nutripork si directorul general Pazurik Iosif pentru ca aspeculat o hachitza din legea adminstratiei teritoriale in complicitate cu primari penali PNL Ioan Marcus de la Santandrei si primarul penal PNL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz marte bandit viitor pouscariash cu 12 dosare penale de la comuna Girisul de Cris. Am zis asta intr-un comentariu trecut,fostul complex porcin Palota apartine teritorial de comuna Girisul de Cris dar prin fapte penale si lilegalitati , abuz de putere ,si functie , coruptie , mita primartul penal PNL Pasca Ioan a cedat un schimb de terenuri avantajos pentru el si Ioan Marcus de la primaria Santandrei , la mijloc IIosif Pazurik a speculat aceste avize si le-a trimis la comuna Santandrei care nu este afectata ,in loc de comuna Girisul de Cris care este afectat de mirosul pestilentiale de dejectii de porcine de la curba de la complex, la Tarian si pana la Giris , cei afectati local de la blocurile ex complexului , o sa inchida ochi si o sa suporte mirosul cu stoicism stiind ca vor castiga asa o caracasa de porc de acolo si niste furaj combinat de la Nutrientul, sefutul Lupu Ioan si cei vechi de la blocuri stiu asta, ca au mai trait-o in comunism faza asta !:))=)) POLITIA , PROCURATURA , PARCHETUL ,DNA ,ANI,SRI CERCETEAZA ACESTE FAPTE ILEGALE!Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 25 August 2015, 16:18 de Romanul_Simplu
solutie exista si e simpla
orasul poate fi mutat cu cativa km si totul se rezolva simplu, doar trebuie pusa in practica de autoritatile competente: APM, DSP impreuna cu prefectura care le pastoreste.
Postat 25 August 2015, 10:22 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON