URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2014, 15:55

Premieră: Toamna Orădeană se încheie cu un festival al muzicii militare (VIDEO)

Festivalul Toamna Orădeană se încheie în acest weekend, iar programul propus publicului este unul destul de plin.

Printre evenimentele propuse se numără concertele date, vineri seara, pe scena amplasată în Parcul 1 Decembrie, de N.O.R., Ana Maria Mihăieş, Blazzaj, Connect-R. În paralel, de la ora 20, la Filarmonica de Stat, Corina Chiriac şi Cătălin Crişan vor susţine un recital.

Sâmbătă, pe lângă concertele date în aer liber de Jessie Baneş, Lora, Sore şi Culture Beat şi Tania Evans, autorii hitului anilor 90 "Mr. Vain", va începe şi un mini-festival al muzicii militare, organizat în premieră la Oradea.

Evenimentul va demara cu o paradă a celor cinci fanfare participante (Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale - Bucureşti, Muzica Reprezentantivă a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul - Bucureşti, Muzica Forţelor Navale - Constanţa, Muzica Militară a Garnizoanei - Bistriţa şi Muzica Garnizoanei Oradea, susţinută de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea). Cei peste 200 de participanţi vor defila şi cânta, începând cu ora 14, pe traseul str. Dunării, str. Republicii pietonal, Piaţa Regele Ferdinand, Piaţa Unirii şi, în fine, platoul din faţa Primăriei Oradea.

Apoi, pentru a populariza festivalul, de la ora 16, în paralel, formaţiile militare vor susţine reprezentaţii în parcurile orădene: Parcul 1 Decembrie - fanfara Ministerului Apărării Naţionale, Parcul I.C. Brătianu - fanfara Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, Parcul Nicolae Bălcescu - Muzica Forţelor Navale, iar în Parcul Magnoliei - fanfara Garnizoanei Bistriţa.

Mini-festivalul muzicii militare va continua duminică, de la ora 16, când toate fanfarele invitate vor da un concert, cu intrare liberă, la Arena Antonio Alexe. Pe lângă muzică, orădenii vor putea vedea şi demonstraţii cu armele (drill-team), aduse de Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul, şi reprezentanţii cu majorete, aparţinând fanfarei Ministerului Apărării Naţionale.

În fine, militarii vor participa anul acesta şi la ceremonia de retragere cu torţe, programată de la ora 19.30, începând din Parcul Traian şi continuând pe strada pietonală, Piaţa Regele Ferdinand, strada Independenţei şi încheindu-se în Parcul 1 Decembrie, în zona statuii Ostaşului Român.

Tot duminică, de Ziua Oradiei, organizatorii au pregătit, începând cu ora 20, concertele date de Maxim, Elena Gheorghe, Delia şi 3 Sud Est, festivalul încheindu-se cu un spectacol cu focuri de artificii şi efecte speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON