URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2014, 17:00

Prefectura dă în judecată Consiliul Local Oradea din cauza parteneriatului încheiat între Poliţia Locală şi Romprest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a dispus deschiderea unui proces pentru anularea Hotărârilor 909/2013 şi 228/2014 ale Consiliului Local Oradea privind parteneriatul dintre Poliţia Locală şi societatea Romprest, delegată, în baza unei licitaţii, ca operator unic pentru efectuarea serviciilor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe raza municipiului Oradea.

Într-o primă fază, în urmă cu două săptămâni, prefectul solicitase Consiliului Local revocarea HCL 909/2013, dar la finele lunii martie, în loc să dea curs solicitării, aleşii orădenilor au adoptat o nouă HCL, 228/2014, pentru menţinerea primului act normativ.

Precizând că prefectul "susţine aplicarea prevederilor legale" şi "orice campanie de informare a cetăţenilor cu privire la responsabilităţile ce le revin", un comunicat de presă emis luni pe acest subiect de către Cancelaria Prefectului menţionează că principala problemă a relaţiei de parteneriat dintre Poliţia Locală Oradea şi Romprest este faptul că, prin cele două HCL, agenţii de Poliţie i-ar ajuta pe agenţii de vânzări ai firmei să convingă cetăţenii, asociaţiile de proprietari şi administratorii de societăţi comerciale să încheie contracte pentru efectuarea serviciilor DDD, "targetul" fiind de 2.000 de contracte pe an.

"Poliţiei Locale i se impun "folosirea tuturor mijloacelor coercitive de uzanţă îndreptate către utilizatori", în aceste condiţii fiind încălcat principiul consacrat în materia dreptului civil "contractul este legea părţilor", ce presupune că la încheierea unui contract între două părţi să existe acordul de voinţă liber exprimat al ambelor părţi. În această situaţie, se doreşte ca Poliţia Locală Oradea să impună, prin măsuri coercitive, încheierea de contracte doar prin acordul neviciat al unei singure părţi, adică a operatorului SC Romprest Service SA, iar cealaltă parte (utilizatorul) să fie constrânsă să încheie un astfel de contract, deci acordul de voinţă al uneia dintre părţi fiind viciat", se arată în comunicatul Prefecturii.

Altfel spus, afirmă juriştii Prefecturii Bihor, agenţii Poliţiei Locale nu ar trebui să aibă nicio atribuţie pentru convingerea cetăţenilor sau agenţilor economici de a încheia contracte cu Romprest, ci - potrivit Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice - doar "obligaţia de a urmări, controla şi supraveghea modul de respectare şi îndeplinire a obligaţiilor asumate de operatori, inclusiv în relaţia cu utilizatorii".

Juriştii Prefecturii consideră, de asemenea, că prin prestaţiile Poliţiei Locale în favoarea Romprest s-ar încălca şi asigurarea unei concurenţe loiale faţă de alte firme DDD, "întrucât operatorul a câştigat licitaţia publică în detrimentul altor operatori asumându-şi responsabilitatea de a îndeplini indicatorii de performanţă prevăzuţi în Caietul de Sarcini, pentru îndeplinirea cărora, prin acest Acord (n.r. - între Poliţia Locală şi Romprest), i se oferă sprijinul autorităţii locale".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Re: andrei
Nu ai auzit? Dar de mascati ai Politiei Romane care insotesc oameni de afaceri, privati evident, ca sa isi faca mendrele interlopii dreacului, si sa puna mana pe ceva cladire in litigiu nu ai auzit niciodata? Tu esti nascut in RO sau ai aterizat acum? Cati ani ai? Esti inca pe post de bebe? Ai voie sa postezi, iti dau voie mamica si taticu?
Postat 07 Aprilie 2014, 22:42 de Dare
Adică, legea e lege şi trebuie respectată !?!
Dacă ar mai fi existat coabitarea PSD cu PNL în cadrul USL, atunci legea putea fi uşor trecută cu vederea !?! Dar pentru că e război, atunci hai să ne vedem în contencios !?! Vai de el Guvern, care îşi arată "colţii" doar când interesul de grup mafiot o cere !?!
Postat 07 Aprilie 2014, 22:35 de Carp III
dublu
noi pe Bumbacului am platit de 4 ori mai mult
Postat 07 Aprilie 2014, 19:30 de hans
democratic
ne consideram tara europeana dar batem cu politia la usa pentru niste amarate de contracte. rusine!
Postat 07 Aprilie 2014, 19:22 de razvi
bineeee
Romprest, e securitatea??
Postat 07 Aprilie 2014, 19:21 de sese
prefectura
noroc cu prefectura, ca altfel...eram vai de capul nostru
Postat 07 Aprilie 2014, 19:20 de marinel
inselat
Credeam ca dl Bolojan e om corect, dar din cate observ, in ultima perioada isi cam face de cap. Probabil aduna pentru zile grele
Postat 07 Aprilie 2014, 19:19 de florin
bravo
Felicitari d-lui Pop!
Postat 07 Aprilie 2014, 19:18 de Crina
Felicitari
In sfarsit ia cineva atitudine in orasul acesta. Opriti abuzul!
Postat 07 Aprilie 2014, 19:18 de andreea
amenzi
sunt curios ce abuzuri mai pregateste primaria
Postat 07 Aprilie 2014, 19:17 de lari
militia
Poi cum vine asta? sa vina aia sa faci contract cu politia ? omu e naiv, in Romania exista frica de politie, mostenire din anii trecuti...
Postat 07 Aprilie 2014, 19:16 de cata
gardinei
politia locala...gardienii publici, abia asteapta sa dea cate-o amenda, dar cand e vorba de ceva serios, inchid ochii
Postat 07 Aprilie 2014, 19:13 de ionica
Viol
Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau, deci, vă violez, cam asta e politica Romprest. :)
Postat 07 Aprilie 2014, 18:40 de Nelu R
Oferta
Politia locală le face cetăţenilor oferte de nerefuzat, ca-n filmul Naşu, asta, aşa ca haz de necaz..
Postat 07 Aprilie 2014, 18:34 de Corleone
Abc
Bine face, romprest şi politia locala faceau niste abuzuri.
Postat 07 Aprilie 2014, 18:29 de Vili
Deja vu
Parca ma trece un sentiment de deja vu. Nu a mai fost o lege aprobata in CL si parca a fost atacata de prefectura? Aia cu fatadele. A trebuit o lege nationala sa se poata da castig de cauza CL care a pierdut in prima faza. Acum ce lege nationala il va mai scapa pe Bolo? Toti cei care au incheiat contracte vor actiona primaria in justitie pentru daune. Halal de final de cariera de primar.
Postat 07 Aprilie 2014, 17:41 de george
cine va plati amenda?
Cine va plati amenda? Bolojan? Nu cred. Toti oradenii? Mari sanse. Sa reprezinte orasul jurista sefa a Primariei. A da. Am uitat. Si ea are saraca problemele si amenzile ei.
Postat 07 Aprilie 2014, 17:37 de laura
intrebare
Oare Bolovanul s-a gandit doar la bani de buzunar sau la binele tuturor locuitorilor din Municipiul Oradea in momentul in care a insistat ca o astfel de lege sa fie votata de catre consiliu? Eu sincer am mari dubii in privinta celei de a doua supozitii, si multe certitudini in ceea ce priveste buzunarul.
Postat 07 Aprilie 2014, 17:34 de eugen
what?
Ceva normal. Nu am mai auzit pana acum in nici o tara ca o firma particulara sa fie insotita de politie, iar daca consumatorul nu doreste sa achizitioneze produsul sau serviciul acelei firme, se fie amendat de politie.
Postat 07 Aprilie 2014, 17:31 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON