URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2012, 16:09

Bunoiu vrea să afle ce cred orădenii despre Toamna Orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului, a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a început pregătirile pentru Toamna Orădeană 2012. Pe lângă căutarea de sponsori, acesta a precizat că anul acesta va fi făcută o cercetare a opiniei orădenilor despre festival.

Toamna, în ochii orădenilor

"Din această săptămână vom pune la cale un sistem de focus-group şi de cercetare a opiniei publice în legătură cu Toamna Orădeană pentru a vedea cum să creionăm o campanie de imagine cât mai coerentă şi cât mai bine pusă la punct. Dorim să aflăm percepţia de până acum despre Toamna Orădeană şi cum să îmbunătăţim acest eveniment", a afirmat Bunoiu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat raportul de activitate pe anul 2011.

Întrebat cine se va ocupa de această cercetare, directorul a afirmat că cel mai probabil va fi vorba de firma Utopium, "partenerii noştri de publicitate în ultimii doi ani", care nu vor fi plătiţi pentru serviciul lor, ci îl vor face "în schimbul publicităţii şi portofoliului".

Bunoiu a declarat că oamenii nu vor fi întrebaţi de preferinţele lor în privinţa trupelor care concertează în timpul festivalului, ci doar, eventual, de genurile pe care le doresc. "Vor fi mai multe întrebări referitoare la percepţie. A fost lung sau scurt programul, cât consideră că este acceptabil să plătească pe un bilet, de unde s-au informat. Dacă ne apucăm să întrebăm fiecare cetăţean ce trupă doreşte să audă s-ar putea să fim nevoiţi să aducem Guţă la Toamna Orădeană", a afirmat directorul.

Instituţie fără site

Legat de Toamna Orădeană, Bunoiu a declarat că în ciuda lucrărilor programate în Piaţa Unirii, festivalul va avea loc tot în centrul oraşului. "Nu avem încă acea locaţie pe care am propus-o pentru manifestări în aer liber, care ar putea fi în Cetate sau undeva lângă Lotus. Aşadar, cel puţin anul acesta şi anul viitor, evenimentele se vor ţine tot în centrul oraşului, dar vom încerca să nu blocăm atât de mult traficul. Probabil scena nu va mai fi amplasată în Parcarea Independenţei, ci undeva în capătul Bisericii cu Lună sau în faţa Bibliotecii (Episcopiei Greco Catolice - n.r.), depinde de lucrările care se vor face", a precizat directorul.

De asemenea, directorul a precizat că se lucrează la site-ul instituţiei. În acest moment, CCM are un site (www.casadeculturaoradea.rdsor.ro) pe care apar informaţii din 2008 şi o altă pagină (www.ccmo.ro), aflată însă în construcţie de mai multe luni.

"Am început lucrul la site undeva înainte de Toamna Orădeană 2011. Nu va fi un template, cum se practică, adică să luăm un site gata făcut şi-i schimbăm denumirea. Este un site făcut cap-coadă de nişte programatori şi designeri. Deja avem o variantă şi sperăm că fie operaţional cât de curând", a spus Bunoiu, precizând că construcţia site-ului costă aproximativ 300 de euro. Directorul a estimat că acesta va fi gata abia în luna aprilie.

De asemenea, CCM are în plan introducerea unui sistem de achiziţionare online de bilete pentru spectacolele instituţiei.

3 ani de Bunoiu

În conferinţă, Flavius Bunoiu a prezentat veniturile şi cheltuielile instituţiei pe 2011. Astfel, CCM a avut venituri totale de 1.066.626 de lei, din care 695.186 de lei de la bugetul local iar 371.440 de lei - venituri proprii, majoritatea acestora din urmă provenind din festivalul Toamna Orădeană (286.908 lei).

Cheltuielile totale ale instituţiei s-au ridicat la 973.102 lei. Adică, CCM a ieşit "pe plus" cu 93.524 de lei. "Banii sunt în conturile Casei de Cultură. Aproximativ 5.000 de lei din banii primiţi de la Consiliul Local, care au rămas necheltuiţi, au fost daţi înapoi la bugetul local", a precizat directorul.

În aceeaşi conferinţă, Bunoiu a făcut o comparaţie între situaţia financiară din 2008, de dinainte să preia şefia CCM, şi cea din 2011. "Aş vrea să fac o scurtă trecere a activităţii pentru că în aprilie se împlinesc trei ani de când sunt director la Casa de Cultură. Practic, o comparaţie între 2008 şi 2011 arată în felul următor: de la Consiliul Local, în 2008, erau subvenţii de un 1.274.000 de lei, anul trecut au fost 695.186 de lei. Practic o scădere de buget de 45%. La capitolul venituri, Casa de Cultură a crescut de la aproximativ 210.000 de lei, în 2008, la 371.000 de lei în 2011, lucru la care au contribuit mai mulţi factori: sponsorizări, numărul de bilete şi suma încasată de pe urma acestora", a spus Flavius Bunoiu.

Directorul a precizat şi că de când a preluat instituţia, sediul ei a fost renovat, iar numărul angajaţilor a scăzut prin restructurări de la 17 la 5.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Gunoiu ... poate ...
toamna oradeana ... de toata jena, numai interese, banii luati-furati cu japca, etc. Sper sa dormiti bine la noapte, de tot, cu fratele Dacin impreuna , clasa doi labari, mancavas sufletul ... se intoarce roata ...
Postat 18 Aprilie 2012, 16:39 de g
Fara rost
Taxele au fost foarte mari,m as mira ca vreun agent economic ca fi iesit cu profit cit de mic.!!!
Postat 16 Februarie 2012, 20:08 de participant
l
dar de iarna oradeana nu vrei sa ti zicem
Postat 15 Februarie 2012, 21:23 de l
toamna oradea
toamna oradeana este o tampenie. galagie multa ptr nimic
Postat 15 Februarie 2012, 18:12 de costel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON