URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2019, 07:21

Ziua alegerilor: S-au deschis urnele şi în Bihor, fără incidente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toate secţiie de votare puse la dispoziţia cetăţenilor din Bihor pentru desfăşurarea primului tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis fără să existe incidente sau birouri în formulă incompletă.

În Bihor sunt aşteptaţi la urne 501.387 de cetăţeni, care îşi pot exercita dreptul constituţional de a alege preşedintele României în 653 secţii.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean de circumscripţie Bihor, de la niciuna dintre aceste secţii de votare nu a fost raportată o sesizare privind incidente precum întârzierea deschiderii secţiilor, lipsa materialelor necesare votării sau întrunirea biroului secţiilor de votare în formule incomplete.

Secţiile sunt deschise între orele 7 şi 21, cu posibilitatea de prelungire pentru alegătorii aflaţi la ora 21 în sediul sau la rând în afara sediului secţiilor de votare. 

În 2014, la precedentul scrutin prezidenţial, în primul tur, prezenţa la vot în Bihor a fost de 51,41% (faţă de media pe ţară de 52,31%), iar în al doilea tur de 62,56% (media pe ţară fiind atunci de 62,04%). 

În primul tur al alegerilor prezidenţiale se confruntă 14 candidaţi majoritatea sprijiniţi de partide sau alianţe politice. Ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Klaus Iohannis (PNL), Teodor Paleologu (PMP), Dan Barna (Alianţa USR PLUS), Kelemen Hunor (UDMR), Viorica Dăncilă (PSD), Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitatea Naţională), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie), John Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Mircea Diaconu (susţinut de alianţa Un Om, formată din Pro România şi ALDE), independentul Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste), Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală) şi Alexandru Cumpănaşu (independent). 

Cetăţenii români aflaţi pe teritoriul ţării pot vota pe bază de buletin, carte de identitate sau paşaport. În localitatea de domiciliu pot vota doar la secţia de votare unde sunt arondaţi, iar în altă localitate la orice secţie de votare prin înscrierea pe lista suplimentară. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON