URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2024, 21:00

Hram la Mănăstirea Izbuc: Liturghia arhierească va fi săvârșită de episcopul Sofronie 

Hram la Mănăstirea Izbuc: Liturghia arhierească va fi săvârșită de episcopul Sofronie  starețul Mănăstirii Izbuc Mihail Tărău și PS Sofronie. Sursa foto: Mănăstirea Izbuc / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Credincioșii sunt așteptați joi și vineri la Mănăstirea Izbuc din Bihor, unde se sărbătorește hramul uneia dintre bisericile așezământului.

„În fiecare an, în prima săptămână după Paşti, vinerea, este sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. La Mănăstirea Izbuc este prilej de aleasă sărbătoare, deoarece este hram. Una din bisericile mănăstirii are hramul Izvorul Tămăduirii", se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii mănăstirii.

Numele Mănăstirii vine de la Izvorul Maicii Domnului care se află în curtea acesteia, iar conform călugărilor lăcaşului de cult, acesta ar fi unic în Europa, "declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989, care «izbucneşte» la intervale mai mari sau mai mici de timp. Apa acestui izvor are puteri tămăduitoare după mărturiile celor care şi-au găsit alinarea diferitelor neputinţe aici".

Ceremoniile religioase vor începe joi seara, odată cu slujba de priveghere desfăşurată în biserica mănăstirii, de la ora 19:00, urmată de o procesiune solemnă către izvorul tămăduitor din incinta complexului monahal, unde vor avea loc taina sfântului maslu, molifte şi dezlegări, iar mai apoi liturghia de la miezul nopţii.

În dimineaţa de vineri, de la ora 7, va avea loc sfinţirea apei izvorului, iar de la ora 8 va începe Liturghia arhierească, săvârşită de Preasfinţitul Sofronie, Episcopul Oradiei, în prezenţa mulţimii de credincioşi şi a unui sobor de preoţi şi diaconi. Reprezentanţii lăcaşului de cult au mai transmis că răspunsurile liturgice vor fi oferite de corul Anastasis al catedralei episcopale din Deva.

După încheierea slujbelor religioase, credincioşii vor primi apă sfinţită din Izvorul Maicii Domnului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON