URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2023, 19:52

Zboruri directe București - New York, după 20 de ani. Vor fi realizate de compania HiSky, care vrea să deschidă alte curse de la Oradea

Zboruri directe București - New York, după 20 de ani. Vor fi realizate de compania HiSky, care vrea să deschidă alte curse de la Oradea (foto: Facebook / HiSky)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania aeriană HiSky a anunțat vineri că lansează zboruri directe de la București la New York, după 20 de ani de când o astfel de conexiune nu mai există. Zborurile directe care vor conecta România de Statele Unite ale Americii începând din iunie 2024. Amintim că HiSky este operatorul aerian declarat eligibil să deschidă zboruri de la Oradea la București și la Londra, plus trei chartere spre destinații de vacanță.

Cu Airbus A330 

Potrivit Digi24.ro, ultimele zboruri directe între România şi SUA au fost operate în noiembrie 2003, când Tarom a renunţat la aceste rute transoceanice.

HiSky - companie înfiinţată în 2020 în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova - va lega capitala României de New York începând din 7 iunie 2024, folosind o aeronavă Airbus A330-200, prima de tip wide-body din flota operatorului aerian şi singura de acest tip înregistrată în țara noastră.

Preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic, şi 1.899 euro, pentru clasa business, iar zborul va dura mai puţin de zece ore, conform News.ro. În costul biletului vor fi incluse o masă caldă şi o gustare.

„Începând cu luna iunie a anului viitor, românii vor putea călători, din nou, către Statele Unite ale Americii, cu plecare din capitală, după o pauză de peste 20 de ani. Compania aeriană HiSky a pus deja în vânzare biletele pe ruta Bucureşti – New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie. Anunţul vine după ce, în urmă cu o săptămână, HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinaţie şi a devenit singura companie românească care deţine, în acelaşi timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian şi aeronava care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore”, au transmis reprezentanții HiSky.

Fără escale

„Suntem extrem de mândri să devenim, oficial, prima companie care reuşeşte să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinaţia New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, ştiu că este cu atât mai important pentru România şi pentru toţi pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale şi timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opţiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opţiune pentru pasagerii români. Am reuşit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântaţi să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Din Bucureşti, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaţionale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chişinău, Bordeaux, Tel Aviv şi Frankfurt şi pe două rute interne, către Cluj Napoca şi Timişoara. În România, compania aeriană mai operează curse regulate şi de pe aeroporturile din Iaşi, Baia Mare, Cluj Napoca şi Timişoara, dar şi zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenţii de turism.

Și la Oradea

Pe de altă parte, după cum BIHOREANUL a scris, HiSky este singurul operator aerian care s-a înscris în procedura de selecție lansată de Air Oradea (companie înființată de CJ Bihor și Primăria Oradea) pentru lansarea unor zboruri de pe aeroportul local.

Autoritățile locale au anunțat la jumătatea lunii decembrie că HiSky îndeplinește criteriiile de selecție, astfel că, cel mai probabil, urmează să lanseze zboruri spre București, Londra și spre 3 destinații de vacanță, cerând în schimb suma de 750.000 de euro pentru 5 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vesti bune
Seram sa se confirme.
Postat 23 Decembrie 2023, 09:47 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON