URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2012, 13:04

Universitatea Agora începe anul universitar cu mai multe burse (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea Agora a avut loc vineri seară, în sala de concerte a Filarmonicii de Stat, care s-a umplut cu studenţi, printre care şi bobocii din anul I, profesori şi invitaţi speciali.

Printre cei prezenţi la festivitate s-a numărat şi subprefectul Cristian Bitea, managerul spitalului CFR, Marius Chipurici, generalul Crăciun Leucea, fostul şef al Poliţiei Locale, dar şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Nicolae Iancu. De asemenea, la ceremonie au asistat, alături de managerul Alina Manolescu, câţiva elevi ai primei şcoli internaţionale din Oradea, înfiinţată de Universitatea Agora.

Rectorul ales al Universităţii private Agora, Ioan Dziţac, a felicitat fondatorii acestei instituţii de învăţământ, Mişu-Jan Manolescu şi Adriana Manolescu - prezenţi la ceremonie - pentru eforturile depuse timp de 12 ani pentru acreditarea Universităţii, răsplătite în luna aprilie a acestui an.

După ce i-a invitat pe cei prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria primului rector al Universităţii de stat din Oradea, Teodor Maghiar, Mişu-Jan Manolescu i-a îndemnat pe studenţi la performanţe, dar i-a şi sfătuit să se bucure de anii de studenţie, care "este poate cea mai frumoasă perioadă a vieţii".

Invitată pe scenă, preşedinta Senatului Universităţii Agora, Adriana Manolescu, a acordat mai multe diplome de excelenţă celor care au promovat instituţia de învăţământ ori au avut rezultate deosebite. Cu această ocazie, Adriana Manolescu a anunţat că în acest an universitar, pe lângă bursele de merit şi cele 32 de burse sociale, studenţii vor putea beneficia de alte 12 burse finanţate de firme, organizaţii şi bănci din ţară.

Universitatea Agora are în jur de 1.500 de studenţi, dintre care aproximativ 350 doar în anul I. Oferta educaţională cuprinde specializările de Drept, Management, Contabilitate şi informatică de gestiune şi Poliţie Locală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
student
La universitatea asta preda profesoara Oana Mateut-Dragomir care a luat la admitere la facultate de stat din Oradea nota 1,20!!!! A terminat o facultate privata tot cu mita ca nu o duce capul si acum preda la universitate. De rasul lumii, ce elevi buni o sa iasa de pe mana ei. Face-ti investigatii sa vedeti! profesori de 2 lei, nu exista nici o selectie!!!!!! Si mai sunt si altii la fel. Foarte proasta universitate! FUGITI DEPARTE DE EA!
Postat 09 Octombrie 2012, 22:56 de solisjul
bioterra
AGORA, numele tau de bihor e BIOTERRA! sa nu scrie cineva ca nu-i asa! Cunosc cazuri concrete! Inclusiv de fosti ospatari ajunsi "studenti" la drept care HABAR N-AU DE NIMIC, DARMITE DE DREPT! justificarea lor ca n-au facut facultatea la timpul potrivit: n-am avut posibilitati! MI-E GREATA!
Postat 29 Septembrie 2012, 13:29 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON