URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2023, 18:01

Un restaurant din California a angajat un preot fals pentru a afla „păcatele” angajaților

Un restaurant din California a angajat un preot fals pentru a afla „păcatele” angajaților (Sursa foto: Pexels.com, credit: Life Of Pix)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un restaurant din California a fost obligat să le plătească angajaţilor săi peste 140.000 de dolari drept salarii retroactive şi despăgubiri, într-un caz descris de anchetatorii federali ca unul dintre cele mai neruşinate acte ale unui angajator împotriva personalului său, scrie CNN.

Departamentul american al Muncii a dezvăluit că un angajat al Taqueria Garibaldi, un restaurant cu două locaţii în nordul Californiei, deţinut de Che Garibaldi Inc., a mărturisit că un preot fals a fost angajat pentru a descoperi „păcatele” angajaţilor în timpul programului de lucru.

Preotul fals le punea acestora întrebări privind întârzierile la serviciu, furtul de bani din restaurant sau posibilele intenţii rele îndreptate asupra angajatorului.

„Sub jurământ, un angajat al Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le afla păcatele de la locul de muncă", a spus, potrivit sursei citate, Marc Pilotin, procuror regional al Ministerului Muncii. 

Un purtător de cuvânt al diecezei din Sacramento, capitala Californiei, a declarat pentru Catholic News Agency că "deşi nu ştim cine a fost persoana în cauză, suntem complet siguri că nu era un preot al Diecezei din Sacramento".

Investigaţiile au relevat şi alte practici ilegale în cadrul restaurantului, precum refuzul de a plăti orele suplimentare angajaţilor, acordarea de bonusuri managerilor din fondul de bacşişuri al angajaţilor şi impunerea de "consecinţe negative asupra imigraţiei" pentru angajaţii care au cooperat cu anchetatorii.

Marc Pilotin a mai spus că "acest angajator a încercat în mod josnic să se răzbune pe angajaţi, urmărind să-i reducă la tăcere, să obstrucţioneze ancheta şi să împiedice recuperarea salariilor neplătite".

Ca urmare a acestui caz de corupţie, restaurantul Garibaldi a fost obligat să plătească 140.000 de dolari în salarii restante şi despăgubiri către cei 35 de angajaţi afectaţi. CNN notează că reprezentanții restaurantul Taqueria Garibaldi nu au comentat deloc acest caz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cine selecteaza stirile astea de propaganda care nu sunt pe nici un post tv sau ziar serios din america?
cel mai nerusinat abuz in drepturile muncii, un angajator care se razbuna "in mod josnic" pe angajatii care il dau in judecata (desi e gresit sa te razbuni, e hilar de evidenta propaganda si obiectivitatea autorului). Poate o reactie si a partii acuzate era buna, sa fi aflat ca patronul se plange de ani de zile ca se fura bani din caserie de catre angajati. Ca un megafon al socialistilor lui Biden, prezinta doar jumatate din poveste, si acuza restaruantul ca a certat angajatii care nu au colaborat cu politia, cand aceasta le-a cerut declaratii privind traficul de persoane la granita (ca e sanctuary-state california asa ca acolo ei nu colaboreaza cu vamesii). Se plange ca astea sunt abuzuri in domeniul muncii, dar administratia de stanga inchide complet ochii la traficul de persoane, la mafia care aduce imigranti latino, apoi le confisca pasapoartele, si ii angajeaza pe nimic, ii pune ca pe sclavi la munca pe gratis, dandu-le doar cazare, mancare si amentinare ca daca nu vin la lucru ii denunta la autoritati si ii trimite inapoi acasa, dupa ce le-au platit mafitotilor toata averea visand la imigrare. Asta e sclavie adevarata, existenta, moderna, dar propaganda inchide ochii si vorbeste doar despre diviziuni rasiale alba-neagra, si mici certuri "fara precedent", "josnic", "cel mai nerusinat".
Postat 21 Iunie 2023, 18:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON