URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2023, 15:00

„Un oraș de o frumusețe dezarmantă”: Paula Seling, câștigătorul X-Factor și alți artiști au umplut centrul Oradiei cu un concert pop-simfonic (FOTO/VIDEO)

„Un oraș de o frumusețe dezarmantă”: Paula Seling, câștigătorul X-Factor și alți artiști au umplut centrul Oradiei cu un concert pop-simfonic (FOTO/VIDEO) Foto: Emil Boțcău
„Un oraș de o frumusețe dezarmantă”: Paula Seling, câștigătorul X-Factor și alți artiști au umplut centrul Oradiei cu un concert pop-simfonic (FOTO/VIDEO) Foto: Eugen Ivuț
„Un oraș de o frumusețe dezarmantă”: Paula Seling, câștigătorul X-Factor și alți artiști au umplut centrul Oradiei cu un concert pop-simfonic (FOTO/VIDEO) Foto: Eugen Ivuț
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele 2.500 de persoane așezate pe scaune și alți curioșii adunați pe margine s-au bucurat de Concertul „Pop Simfonic la Catedrală” care a avut loc duminică seara în Piața Unirii, când pe scenă au urcat Paula Seling, Nick Casciaro, Florin Estefan - bariton, Alexandra Anușcă - soprană, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Pantea, Timea Borbíró – flaut, Orchestra Filarmonicii Oradea și Corul de copii Enjoy Music, iar dirijorul Andrei Tudor a semnat și aranjamentul, a cântat la pian și i-a încurajat pe spectatori să participe.

Iar publicul a ascultat, a aplaudat și chiar cântat alături de artiști melodii cunoscute, cum ar fi Nădejdea mea, Dernière danse, Penny Whistle Jig, Oameni, L’appuntamento, Eternitate, I Could Have Danced All Night, Hallelujah sau, la sfârșit, Oh, Happy Day, când orădenii au pornit luminițele pe telefoane creând o atmosferă demnă de mari concerte.

„Publicul a fost fantastic, orchestra a rezonat atât de frumos cu toți soliștii și au transmis o punte fabuloasă de Lumină între scenă și public... Îmi place totul. În primul și primul rând, felul de a fi al oamenilor. Pentru că oamenii de aici sunt extrem de civilizați, de educați și de bun-simț, iată că au făcut ca orașul Oradea să fie unul dintre cele mai frumoase orașe europene, prin felul în care arhitectura este pusă în valoare, prin curățenie, organizare, este un oraș extraordinar de frumos și foarte vestic”, a spus după concert Paula Seling, într-un interviu pentru Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Există o energie aparte aici și mi se pare că oamenii sunt deschiși către lucrurile frumoase. Îmi place Oradea pentru oamenii minunați pe care i-am găsit aici”, a spus dirijorul și compozitorul Andrei Tudor în același interviu.

I-a completat Nick Casciaro, spunând că Oradea este „Un oraș de o frumusețe dezarmantă. M-am simțit minunat, m-am simțit ca și cum aș fi de-al locului”. Artistul a cântat pentru prima oară în limba română „Eternitate”, de George Grigoriu.

Concertul s-a încheiat în lumini de telefoane, aplauze în picioare și multă bună dispoziție.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Greco-Catolică Oradea, alături de Filarmonica de Stat și Visit Oradea, în cadrul proiectului estival Initio 2023. Urmează în 25 august „Tango Simfonic cu Analia Selis”, la Cetate, și în 1 septembrie, „Innamorato di te”, în Piața Ferdinand.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@sodelica
"e frumos asa ca tine acum , dar dar comparativ .., acum deux 2 decenii , ...tot ca tine ...atunci.., centrul orasului ma refer". Da, hai sa plangem ce frumos era cand erau doua tunuri indreptate spre Vulturul Negru. Esti intreg la cap? Chiar nu puteti sa va opriti cu tampeniile invatate la cursurile kgb?
Postat 21 August 2023, 23:16 de Biggie
DA
e frumos asa ca tine acum , dar dar comparativ .., acum deux 2 decenii , ...tot ca tine ...atunci.., centrul orasului ma refer
Postat 21 August 2023, 19:52 de sodelica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON