URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2021, 15:11

Un deţinut a făcut o obsesie pentru o femeie-ofiţer din penitenciar. A urmărit-o şi hărţuit-o după ce a fost eliberat

Un deţinut a făcut o obsesie pentru o femeie-ofiţer din penitenciar. A urmărit-o şi hărţuit-o după ce a fost eliberat (sursa foto: PEXELS)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un caz frapant a ajuns recent în atenţia publicului. Un tânăr s-a îndrăgostit de femeia-ofiţer care coordona secţia în care bărbatul era încarcerat în Penitenciarul Brăila şi a cerut mereu audienţe în faţa acesteia, iar, când acestea îi erau acceptate, cădea în genunchi şi-i declara dragostea.

După ce a fost eliberat, bărbatul a hărţuit-o pe angajata Penitenciarului, a urmărit-o peste tot, iar pentru a afla unde anume locuieşte - căci femeia făcea naveta între Brăila şi Galaţi - s-a postat la intrarea în municipiul Galaţi, aşteptând ca femeia să ajungă acolo cu maşina. 

În genunchi

Cazul este prezentat de site-ul Libertatea.ro, care scrie că, originar din judeţul Galaţi, bărbatul de 31 de ani a ajuns iniţial după gratii în toamna anului 2019, după ce fusese condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare într-un dosar de loviri şi alte violenţe.

Încarcerat în Penitenciarul Brăila, a fost repartizat să execute pedeapsa în secţia condusă de o femeie ofiţer. Pe perioada detenţiei, găsind tot felul de pretexte, tânărul a cerut de mai multe ori audienţe la şefa secţiei. La prima dintre ele, a căzut în genunchi şi i-a spus că îi este dragă. 

Şefa secţiei a întocmit o notă-raport cu privire la comportamentul deţinutului, la care a anexat şi declaraţiile colegilor de cameră ai bărbatului, aceştia spunând că deţinutul le mărturiseşte mereu că e îndrăgostit de femeia-ofiţer şi că vrea "o relaţie serioasă" cu ea. 

Din această cauză, tânărul a fost mutat în altă secţie, fapt pentru care a intrat în refuz de hrană, s-a automutilat, fiind consultat de psihologii închisorii.

Până la urmă, a fost trimis la Penitenciarul Tulcea, de unde a fost eliberat condiţionat în toamna anului 2020.

Cu ciocolată, la poarta închisorii

După doar o săptămână, bărbatul s-a prezentat la poarta Penitenciarului Brăila, aşteptând-o pe femeie cu ciocolată. "S-a apropiat de maşina persoanei vătămate, care se afla înăuntru, a deschis portiera, declarându-i acesteia că îi este dragă şi că vrea să o vadă şi că a suferit după ce a fost mutat de pe secţia ei", arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Deşi femeia i-a cerut să nu o mai caute, fostul deţinut s-a prezentat din nou la poarta Penitenciarului Brăila, mai scriu jurnaliştii de la Libertatea.ro. Femeia a strigat la el, dar degeaba. 

Urmăririle au continuat, ba chiar s-au intensificat. În luna noiembrie a anului trecut, ex-deţinutul - ştiind că ofiţerul face naveta în municipiul Galaţi, unde locuieşte - s-a postat la intrarea în municipiu şi a urmărit toate maşinile care intrau pentru a o găsi pe cea a femeii pentru care a făcut o obsesie.

Câteva zile mai târziu, bărbatul a apărut în zona blocului în care locuia femeia. Aceasta a sunat la 112 şi şi-a anunţat soţul. Acesta din urmă, i-a cerut fostului deţinut să nu-i mai deranjeze soţia, dar fără izbândă. Bărbatul stătea cu orele în zona blocului, urmărind mişcările angajatei Penitenciarului. 

Când o întâlnea, îşi declara dragostea. Într-o zi i-a lăsat un trandafir pe maşină. 

Condamnat pentru hărţuire

În urma repetatelor plângeri ale femeii, în februarie 2021, procurorii au luat măsura controlului judiciar faţă de bărbatul pus sub acuzaţia de hărţuire, una dintre obligaţii fiind aceea de a nu se mai apropia de angajata Penitenciarului Brăila. Nici aşa nu a încetat, astfel că în aprilie a fost arestat preventiv. 

După ce şi-a recunoscut faptele, a primit, în iulie 2021, o condamnare la patru luni de închisoare pentru hărţuire şi i s-a interzis să se apropie timp de 3 ani de femeia de care susţine că s-a îndrăgostit. Decizia instanţei nu este definitivă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
@Bihorel
'Cazul este prezentat de site-ul Libertatea.ro'. Tabloim si noi un pic?
Postat 14 Iulie 2021, 23:11 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON