URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Februarie 2018, 08:58

Un agent al Poliţiei Locale Oradea a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o şpagă de 100 lei

Un agent al Poliţiei Locale Oradea a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o şpagă de 100 lei foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un agent al Poliţiei Locale Oradea, trimis în judecată în decembrie 2016 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru o şpagă de 100 lei a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Cazul îl vizează pe agentul Ioan Ţica, ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe 6 aprilie 2014, ca urmare a unui denunţ depus împotriva lui la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Delaţiunea a fost formulată de un orădean nemulţumit că, doar cu câteva zile mai devreme, pe 22 martie 2014, şi-a parcat motocicleta pe pietonala Republicii,  moment în care poliţistul local a vrut să-l sancţioneze cu o amendă între 900 şi 1.000 lei.

Bărbatul i-a cerut lui Ţica să-l „ierte”, şi să-i aplice doar un avertisment, iar poliţistul părea că a şi acceptat, cerându-i, însă, să se întâlnească ulterior pentru a stabili cum pot „să rezolve problema”.

„Cei doi s-au întâlnit în seara aceleiași zile, denunțătorul oferindu-i lui Ţica 100 lei, sumă pe care acesta a acceptat-o însă doar după ce, în prealabil, din precauție, i-a cerut să schimbe bancnota de 100 lei în două de 50 lei”, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie pe 15 decembrie 2016, când procurorii au decis să-l trimită în judecată pe Ţica, pentru luare de mită.

Pe lângă pedeapsa de 3 ani de închisoare, a cărei aplicare a fost suspendată pe o perioadă de supraveghere de 3 ani, Ţica are interdicţie de a profesa în cadrul Poliţiei Locale pe o perioadă de 2 ani şi obligaţia de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Bihor nu este unul definitivă, fiind atacată deja de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
bravooooooooo
cel mai tare cazz dde coruptie rezolvat in romania banuiesc sa s au recuperat si banii hahahaaaaa
Postat 09 Februarie 2018, 13:37 de Rumanu
Pino
Bilanțul e Dragnea
Postat 09 Februarie 2018, 11:32 de Sandu1201
?!
Cu asta nu s-au laudat la bilant! Oare de ce nu si l-au asumat, doar pt. ca a fost singurul prins (adica prost!)?
Postat 09 Februarie 2018, 10:18 de pinonel
Cine i-a pus amenda-n mina
Caz scoala pentru romania:1.si-a parcat motocicleta pe pietonala contra unei amenzi de 900-1000 lei,probabil mai mult decit un salariu minim la acea data 2.amenda se rezolva cu 100lei. 3.intervine dna,nu stim ce pedeapsa a cerut procurorul,dar e nemultumit de pedeapsa, probabil acumulindu-se frustrari pe motiv de microsoft,eads etc. 4.remarcabila pedeapsa de 3 ani cu suspendare,dar mai ales interdictia de a mai fi politist timp de 2 ani. Dupa aia se considera pacientul vindecat. Sursa bolii: terorismul fiscal sub forma taxelor si amenzilor votate generos de elitele democratic alese.
Postat 09 Februarie 2018, 09:48 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON