URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2024, 18:48

Un actor a fost împuşcat în ochi cu o armă de recuzită, pe scena Teatrului din Botoşani. A ajuns la Urgențe

Un actor a fost împuşcat în ochi cu o armă de recuzită, pe scena Teatrului din Botoşani. A ajuns la Urgențe Imagine realizată în timpul repetițiilor spectacolului "Iubesc, iubesc, te iubesc!" (foto: Monitorul de Botoșani)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incident neobişnuit, vineri, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, unde un actor a fost împuşcat în ochi cu o armă de recuzită de către colegul său, în timpul repetiţiilor pentru spectacolul „Iubesc, iubesc, te iubesc!”.

Potrivit site-ului Adevarul.ro, incidentul s-a petrecut în timpul unei scene în care actorul Marius Rogojinschi trage cu un pistol spre colegul său. Marius Rogojinschi a folosit un pistol de tip airsoft și l-a împușcat pe actorul Răzvan Amitroaiei în ochiul stâng.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale.

„În cursul dimineţii de vineri, a ajuns în serviciul UPU-SMURD un actor împuşcat cu o armă artizanală. Pacientul prezenta un traumatism de glob ocular minor şi o congestie conjunctivală. A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi ulterior de medicul oftalmolog. A plecat la domiciliu cu recomandări, printre care o reevaluare oftalmologică în cursul zilei de luni", a declarat dr. Monica Adăscăliţei, managera Spitalului Judeţean de Urgenţe Botoşani, pentru sursa citată.

De asemenea, Adevarul.ro mai scrie că Poliţia Botoşani face verificări în acest caz. „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora, o persoană ar fi fost împuşcată, cu o armă tip airsoft, în timpul unor repetiţii pentru o scenă de teatru, fiindu-i create leziuni minore, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile legale în ceea ce priveşte regimul armelor şi muniţiilor", a transmis IPJ Botoşani.

Site-ul de ştiri Monitorulbt.ro l-a contactat şi pe actorul care a tras spre colegul său, acesta din urmă susţinând că nu a calculat bine unghiul atunci când a tras.

„Arma este de airsoft un Tokarev TT-33 cu CO2 pe care eu îl folosesc în acest spectacol din momentul repetiţiilor la scenă. Eu trebuie să trag cu el şi spre a fi verifdică împuşcătura, ca să nu batem cu scândura în duşumea, am adus de acasă din colecţia mea un pistol airsoft pe care l-am folosit întotdeauna, fără bile, doar cu butelia de CO2 care face zgomot. Nu am calculat bine unghiul subiectiv, adică să îndrept arma cam la jumătate de metru de capul colegului meu şi am tras, iar aerul propulsat din butelia de CO2 l-a izbit în ochi", a spus Marius Rogojinschi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON