URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2018, 18:20

Oradea City Running Day. Organizatorii aşteaptă la start peste 1.000 de alergători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vrei să afli din ce material eşti făcut? Înscrie-te la cea de-a opta ediţie a concursului internaţional de alergare Oradea City Running Day! Organizatorii aşteaptă duminică la start peste 1.000 de alergători din opt ţări indiferent de vârstă şi pregătire fizică.

Startul va fi dat duminică de la ora 10 din Piaţa Ferdinand.

Alergători din opt ţări

Până joi dimineaţă, la cea de-a opta ediţie a concursului Oradea City Running Day s-au înscris peste 800 de alergători din România, Ungaria, Slovacia, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi SUA.

„Înscrierile vor continua până sâmbătă, la ora 20”, a declarat Deme József, preşedintele Clubului Sportiv Xterra, principalul organizator al competiţiei, joi în cadrul unei conferinţe de presă organizate în faţa Teatrului Regina Maria.

Potrivit acestuia, printre organizatorii concursului se mai numără Consiliul Judeţean Bihor prin Agenţia pentru Managementul Destinaţiei, municipalitatea orădeană şi Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Întrecerea, destinată tuturor alergătorilor, se va desfăşura cu probele: semimaraton (21 kilometri), ştafetă de patru (21 kilometri), cursa populară (10 kilometri) şi cursa copiilor (1 kilometru).

O cursă de verificare

„Cele mai multe înscrieri s-au făcut pentru proba de semimaraton. În Europa, concursurile de alergări pe şosea pentru probele de maraton au loc de obicei în octombrie, de aceea mulţi sportivi, mai ales amatori, se înscriu la acest concurs de verificare, ca să ştie la ce nivel sunt”, a explicat Deme József.

Potrivit organizatorilor, la finalul competiţiei toţi sportivii care au trecut linia de sosire vor primi medalia de finisher. Prin tradiţie în fiecare an, medalia 3D reprezintă o clădire importantă din oraş, iar anul acesta a fost ales Palatul Moskovits Miksa.

Fondul de premiere pentru primii trei clasaţi, fete şi băieţi, de la toate probele se ridică la 9.000 lei.

Tura: 5,2 kilometri

Traseul competiţiei va fi pe direcţia: Piaţa Ferdinand, Primărie, strada Principatelor Unite, pe sub podul Decebal, malul stâng al Crişului Repede, Podul Carol I, malul drept al Crişului Repede, strada Sfântul Apostol Adrei, strada Patrioţilor ocolind Teatrul de Stat, Piaţa Ferdinand, strada Iosif Vulcan (pe o bandă de circulaţie), întoarcere pe strada Iosif Vulcan în Piaţa Ferdinand.

„O tură de circuit are 5,2 kilometri. Tura va fi parcursă de patru ori de participanţii la proba de semimaratorn, o dată de către fiecare alergător de ştafetă şi de două ori de participanţii la cursa populară”, a declarat Deme József.

Bihorul iese în faţă

Din bugetul total al concursului internaţional, în valoare de 70.000 lei, 20.000 lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Bihor prin intermediul Agenţiei de Management al Destinaţiei. „Toate evenimentele culturale şi sportive au un rol important în creşterea turismului şi promovarea ca destinaţie a judeţului Bihor”, a spus Banto Norbert, directorul ADM.

Acesta a afirmat că, potrivit statisticilor, cele mai căutate destinaţii bihorene sunt Oradea şi Băile Felix, iar capitalul de imagine a celor două localităţi va trebui exploatat pentru dezvoltarea turismului în judeţ.

„În momentul de faţă se lucrează la strategia de turism a judeţului Bihor care va fi finalizată în toamnă. Intenţia noastră este să facem în aşa fel încât turiştii care vin în Oradea şi Băile Felix să viziteze şi alte localităţi din judeţul Bihor”, a declarat Banto.

Concursul internaţional Oradea City Running Day a avut prima ediţie în anul 2011, la iniţiativa sportivului orădean Deme József, cu o carieră de 13 ani în atletism din care cinci ani în lotul naţional. Competiţia a crescut de la an la an.

Pentru cea de-a opta ediţie, organizatorii se aşteaptă la o prezenţă record, în condiţiile în care, spre ediţiile din 2016 şi 2017, când a plouat, pentru duminica viitoare se anunţă vreme bună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON