URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2019, 10:37

Încăpăţânare fără margini. Dăncilă o vrea în continuare pe Rovana Plumb comisar european: "Are susţinerea mea necondiţionată"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce comisia juridică a Parlamentului European i-a dat un vot negativ Rovanei Plumb, propunerea României pentru funcţia de comisar european, şefa Guvernului nu se lasă. Viorica Dăncilă a anunţat că nu retrage propunerea şi continuă să o susţină pe Plumb. 

"Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară - nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată", a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Proaspăt reîntoarsă din SUA, şefa PSD laudă "profesionalismul şi buna-credinţă" a Rovanei Plumb şi speră că luni comisia JURI îşi va schimba avizul.

"O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene", a completat premierul.

De asemenea, şi eurodeputaţii români din Grupul S&D al Parlamentului European au transmis că o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb. 

„Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi. Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, potrivit unui comunicat de presă al PSD, citat de Mediafax.

Atitudinea PSD este greu de explicat, ţinând cont că votul din comisia JURI împotriva Rovanei Plumb nu a fost unul la limită, ci unul vehement, cu 15 voturi "împotrivă", 6 voturi "pentru" şi 2 abţineri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Prosta satului
Proasta satului in acest caz Veorica Dancila își arată încă o dată clasa si prostia. Aceste două femei put de cata prostie emană. Din pacate la fel sunt si cei care le a votat ! Pt un mititel si o ceafă la grătar ati votat PSD.....acum primiți ce ati votat... Ma astept sa iasa duduia aceasta președinte la ce oameni de "calitate" are Romania
Postat 29 Septembrie 2019, 23:03 de Adrian_Preda
cum vine aia?
masura profesionalismului....(in ce se masoara?) ; cu fermitate........ dar nu in totalitate (:-). Si cum veni vorba "totusi eu insist onorata instanta cu fermitate", poate va razganditi! vai!
Postat 29 Septembrie 2019, 12:39 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON