URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2018, 08:08

Orgie în cimitir: O fată de 14 ani din Bihor a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici

Orgie în cimitir: O fată de 14 ani din Bihor a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici ŞAPTE CRAI. "Frate"! Aşa îşi spun între ei Kosztin Dezső, Szücs János, Ursu Csaba, Békési János, Ökrös Szabolcs, Kovács Róbert şi Botyán Attila (în foto, unul după altul, de la stânga la dreapta), care după partida de sex în grup din cimitir s-au înfrăţit şi în dosarul penal ce-i poate face să ajungă chiar şi tovarăşi de închisoare
Orgie în cimitir: O fată de 14 ani din Bihor a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici SEX ÎNTRE MORMINTE. Partidele de sex în grup organizate de Kosztin Dezső (medalion) s-au desfăşurat în plină zi, în cimitirul evreiesc din Valea lui Mihai, unde tânărul de 18 ani şi-a dus "prietena" ca s-o împartă cu toţi amicii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şapte tineri din Valea lui Mihai au fost trimişi în judecată, marţea trecută, de către procurorii DIICOT Oradea, care i-au inculpat pentru act sexual cu o minoră şi pornografie infantilă prin sisteme informatice.

Victima lor: o adolescentă de 14 ani dintr-un sat apropiat, care s-a îndrăgostit de unul dintre băieţi. Individul, Kosztin Dezső, a profitat cu sânge rece de naivitatea ei, a convins-o să facă sex în trei şi a înregistrat "partida", după care a pus filmuleţul pe Facebook, motiv pentru care fata a suferit o cădere psihică şi a încercat chiar să se sinucidă!

Fără să-i pese câtuşi de puţin, Kosztin a plusat. I-a cerut să accepte o partidă de sex cu încă şase tovarăşi, iar adolescenta cu mintea rătăcită a acceptat!

Sex în cimitir

Grozăvia a început în luna martie a acestui an. Într-o după-amiază, stând cu prietenele în centrul satului, fata l-a cunoscut pe Kosztin Dezső, un tânăr de 18 ani din Valea lui Mihai, aflat în vizită la nişte amici din localitate.

Cei doi au schimbat numerele de telefon şi adresele de Facebook, din discuţiile care au urmat  Kosztin dându-şi seama că adolescenta naivă şi uşor dezechilibrată psihic era o pradă uşoară. Ca un veritabil proxenet, a profitat, convingând-o să intre într-o relaţie "deschisă", "de oameni mari", ceea ce însemna că o va împărţi cu amicii săi.

Potrivit procurorilor DIICOT, într-o primă fază Kosztin a convins-o pe fată să meargă cu el şi cu un amic de-al lui, Szűcs János, în cimitirul evreiesc din Valea lui Mihai, situat aproape de centru, dar totuşi izolat, pe un dâmb din spatele bisericii reformate. Aici, zic anchetatorii, "Kosztin Dezső a întreţinut un raport sexual oral cu minora, în timp ce Szűcs a avut cu ea şi relaţii sexuale orale şi anale".

Apoi, ca să-şi laude bărbăţia, Kosztin "a filmat o parte din raportul sexual oral întreţinut cu minora", arătând ulterior filmuleţul mai multor cunoscuţi, iar pe 6 aprilie trimiţându-l unei fete "prin intermediul unei aplicaţii de pe o reţea de socializare".

Cimitirul depravaţilor

Aflând despre gestul golănesc al aşa-zisului iubit, adolescenta a suferit o cădere psihică şi a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a întâmplat pe 12 aprilie, când părinţii au găsit-o acasă într-o baltă de sânge, cu tăieturi pe ambele antebraţe! Transportată de urgenţă la spital, medicii au reuşit s-o stabilizeze şi i-au recomandat tratament de specialitate, pe care, însă, nu l-a urmat.

În schimb, a ajuns iarăşi în mrejele lui Kosztin, care i-a propus o nouă întâlnire, de astă dată într-un grup mai mare. Pe 21 aprilie, într-o zi de sâmbătă, când fata a acceptat, tânărul şi-a sunat toţi prietenii, să-i cheme la distracţie în acelaşi cimitir. În total, spun sursele BIHOREANULUI, în acea dimineaţă au răspuns chemării cel puţin 9 tineri, cu vârste între 17 şi 26 de ani, toţi amici de-ai lui Kosztin. Unii ca să profite de fată, alţii ca să privească...

În anchetă

Oroarea a ieşit la iveală după câteva zile, când fata i-a destăinuit mamei cele întâmplate, iar aceasta a luat-o de mână şi a dus-o imediat la Poliţie. Ancheta a fost preluată de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor, care, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Oradea, au descins în scurt timp la Valea lui Mihai, ridicându-i, rând pe rând, pe toţi băieţii care au avut relaţii sexuale cu adolescenta.

Kosztin Dezső, tânărul care a convins-o pe adolescentă să facă sex cu prietenii săiDupă audieri, procurorii au inculpat 7 persoane, pe Szűcs János, Ursu Csaba, Békési János, Ökrös Szabolcs, Kovács Róbert, Botyán Attila şi, fireşte, pe Kosztin Dezső (foto), considerat capul răutăţilor. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat, pe 18 mai, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. În mod surprinzător, însă, judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor, dispunând o măsură mai blândă, cea a controlului judiciar, poate şi pentru că băiatul tocmai a absolvit liceul şi urmează să intre în examenul de bacalaureat.

După o săptămână, pe 25 mai, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea a avut o cu totul altă opinie, trimiţându-l pe Kosztin în arest preventiv pentru 15 zile, măsura fiind menţinută ca temeinică miercurea trecută, când ancheta a fost declarată închisă, iar cei şapte au fost trimişi în judecată.

Pro şi contra

Până când îşi vor afla pedepsele, localnicii din Valea lui Mihai dezbat cazul prin birturi, în ABC-uri şi, evident, pe Facebook. Rudele şi prietenii tinerilor o arată cu degetul pe victimă, zicând că a participat de bună voie la sexul în grup, dar acum se victimizează..

"Aici e «dovada» aşa-zisului viol", a comentat un amic de-al tinerilor, postând o discuţie purtată înainte de ziua orgiei de Kosztin cu fata, care îi dădea întâlnire şi-i zicea să strângă "toată banda". "Acum vă rog să analizaţi şi să spuneţi dacă a fost viol!", a scris tânărul, sugerând că adolescenta ştia ce se va întâmpla şi chiar "şi-a cerut-o".

Problema e că cei 7 nu sunt acuzaţi de viol, ci pentru alte infracţiuni. "Nimeni nu a spus că a fost un viol. Ei sunt cercetaţi pentru un film şi pentru că ea are 14 ani. Ei sunt majori, ar fi trebuit să gândească înainte să-şi pună mintea cu ea", a precizat un alt comentator.

La judecată

Pentru profesorii lui Kosztin Dezső şi Ökrös Szabolcs, colegi în clasa a XII-a la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai, faptele de care aceştia sunt acuzaţi au reprezentat o surpriză. "Eu am aflat de poveste după ce l-au arestat pe Kosztin. A fost o surpriză totală. Nu au avut ei note strălucite, dar nici nu au creat probleme. La purtare amândoi au încheiat cu nota 10", a declarat BIHOREANULUI directoarea şcolii, Zeffer Timea.

În timp ce Ökrös e judecat în libertate, Kosztin, aflat după gratii, ar putea pica Bac-ul "prin neprezentare. Totuşi, problema pare minoră pe lângă cea a lui Ursu Csaba, condamnat anul trecut în noiembrie, definitiv, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi pe lângă cea a lui Kovacs Robert, eliberat condiţionat astă-toamnă după aproape doi ani ispăşiţi pentru operaţiuni financiare frauduloase. O nouă faptă penală comisă în perioada de probă i-ar putea trimite pe amândoi direct la închisoare.

La asta nu s-a gândit, însă, niciunul în timp ce se destrăbălau cu o minoră, în grup...


SALVAT DE VÂRSTĂ
"100% am scăpat"

Deşi pare incredibil, pe lângă cei 7 tineri trimişi în judecată de procurorii DIICOT Oradea, la partida de sex în grup din 21 aprilie a mai participat un tânăr, tot elev la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai. Spre norocul lui, însă, diferenţa de vârstă dintre acesta şi victimă nu depăşeşte trei ani, în astfel de situaţii Codul penal prevăzând că fapta, chiar dacă există şi este dovedită, nu se sancţionează penal.

De altfel, într-o discuţie pe care a purtat-o cu un alt internaut după declanşarea anchetei, adolescentul povesteşte detaşat că la anchetă a recunoscut, zicând "I-am dat m...", dar va scăpa de proces fiindcă e minor. "Eu nu o să iau m... în închisoare. 100% am scăpat", a spus tânărul care acum e martor în procesul amicilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON