URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2011, 16:50

Dezastru la catedră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele catastrofale de la Bac au şocat pe toată lumea, dar nici cele de la examenele pentru posturile de suplinitori n-au fost mai de laudă. Recentul concurs pentru dascăli a scos la iveală că aproape jumătate din candidaţi n-au fost în stare să ia nota 5, în condiţiile în care majoritatea au dat examenul pentru cel puţin a doua oară.

Mai mult: din aproape 400 de candidaţi, doar 2 au luat peste 9, în timp ce nici măcar unul nu s-a dovedit profesor de nota 10. Cu notele astea, Bihorel le recomandă elevilor să nu se descurajeze, totuşi, şi să nu se lase de şcoală, ba chiar să meargă şi mai mult pe la ore.

Nu de alta, dar măcar ar putea ei să-i mai înveţe ceva pe dascălii lor, că tot trăim într-o societate în care informaţiile sunt la îndemâna oricui prin internet. Aşa că n-ar fi exclus ca ei să ştie mult mai multe decât profii lor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Toate muncile platite absorb si degradeaza mintea. Aristotel
Muncim ca sa ne castigam timpul nostru liber. Aristotel Este mult mai apreciat ceea ce se obtine prin mai multa munca. Aristotel Munca indeparteaza de noi trei mari rele: plictiseala, viciul si nevoia. François-Marie Arouet de Voltaire Munca este victorie. Ralph Waldo Emerson Munca este blestemul clasei bautoare. Oscar Wilde Munca este refugiul oamenilor care nu au ceva mai bun de facut. Oscar Wilde A munci cineva ca sa se hraneasca este o mare filozofie. Ioan Gura de Aur Iubeste munca, chiar daca nu ai nevoie de ea pentru a te intretine. Ioan Gura de Aur Munca este folositoare nu doar pentru stapanirea corpului, ci si pentru dragostea fata de aproapele nostru, ca Dumnezeu sa dea prin noi cele necesare altora. Ioan Gura de Aur Ceea ce stiu la saizeci de ani stiam la fel de bine la douazeci, patruzeci de ani ai unei inutile munci de verificare. Emil Cioran Obsedat de munca, taranul se simte vinovat si de boala. Vasile Ghica Nu munca oboseste, ci harababura criteriilor. Vasile Ghica Munca indulceste asperitatile metafizice. Vasile Ghica Gaseste un serviciu care sa-ti placa si vei adauga 5 zile fiecarei saptamani. Michelangelo Buonarroti Ajungi la un nivel cand nu mai lucrezi pentru bani. Walt Disney Calea de a face ceva este sa incetezi a mai vorbi si sa te apuci de treaba. Walt Disney Stiu ca daca muncesti ceea ce iti place si daca munca te implimeste ca om, restul va veni. Oprah Winfrey Munca fiecarui om este portretul sau. Samuel Butler Munca este necesara pentru un om. Omul a inventat ceasul cu alarma. Pablo Picasso Toate activitatile platite absorb si degradeaza mintea. Aristotel Unul din simptomele unei apropiate caderi nervoase este convingerea ca munca pe care o desfasori este teribil de importanta. Bertrand Russell Oamenii care lucreaza sezand, castiga mai mult decat oamenii care lucreaza in picioare. Ogden Nash
Postat 15 August 2011, 23:09 de anka
salarii
vine toamna. si odata cu asta si schimonoselile pentru marirea salariilor.
Postat 15 August 2011, 21:37 de Elev
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON