URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2018, 18:33

Traseele autobuzelor 14 și 30, deviate din cauza lucrărilor la noul pod peste Peța

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următoarea perioadă traseele liniilor de autobuz 14 şi 30 vor fi modificate din cauza mai multor lucrări în oraş. Pe de altă parte, autobuzele liniei 10 vor circula din nou pe traseul obişnuit.

"Având în vedere finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Barcăului, începând de vineri, 27 Iulie 2018, autobuzele linei 10 vor circula pe traseul normal. Pe sensul de mers spre Velenţa autobuzele se vor deplasa pe str. Barcăului situată la giraţia nouă", se arată într-o informare a OTL.

Potrivit aceleiaşi informări, din cauza închiderii circulaţiei rutiere între str. Calea Armatei Române şi str. Universităţii, pentru lucrări de construire a podului peste pârâul Peţa, vor fi modificate traseele liniilor de autobuz 14 şi 30.

De luni, 30.07.2018, până în 17.08.2018, dată la care este prevazută finalizarea lucrărilor de amenajare a trecerii de pietoni denivelată pe str. Parcul 1 Decembrie, autobuzele liniei 14 vor circula pe traseul: (pe sensul de mers spre str. Podului-Uzinelor) Calea Armatei Române (statie cap linie pe str. Făgăraşului)-Sucevei-B-dul Decebal-Simion Bărnuţiu-Sulyok István-T. Vladimirescu- Cazaban-Densuşianu-Podului-Uzinelor, iar pe sensul de mers spre Universitate: Uzinelor-Podului-Densuşianu-Cazaban-T. Vladimirescu-P-ţa Unirii-Avram Iancu-Sucevei-Calea Matei Basarab-Calea Armatei Române (staţie cap linie pe str. Făgăraşului).

Se înfiinţează staţia nouă, cap linie, Făgăraşului, iar autobuzele liniei 14 vor opri şi în staţia Colegiul Economic (a liniilor 12 si 23) la deplasarea spre Universitate. Spre Ioşia, autobuzele vor opri în staţiile Andrei Şaguna şi Sulyok István. Nu vor fi operationale staţiile Cimitirul Rulikowski, Universitate, Biserica cu Lună, Parc şi Turnul Primăriei.

OTL a mai informat că de luni 30.07.2018 până în 30.10.2018, dată la care este prevăzută finalizarea lucrărilor de construire a Podului Peţa, traseul liniei 30 de autobuz va fi modificat, numai până la staţia Oficiul de Cadastru, astfel: Ogorului (Leroy Merlin)-Universităţii-Islazului-Traian Blajovici-Făgăraşului-Calea Armatei Române, iar în continuare traseul rămâne nemodificat. 

Pe traseul liniei 30 nu va fi operaţională staţia Universitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Soricel
Prin cartierul Europa
Postat 26 Iulie 2018, 23:10 de Sandu1206
!!!
Mulțumim iubitului cârmaci al urbei că deși inițial a promis nu a găsit o soluție pentru a avea un autobuz până la cimitir! Valeu ce aș scrie.... Cum vor ajunge persoanele în vârstă la Cimitir numai stimabilul Ilie Gavril Bolojan stie! Căruia îi pasă de oradeni de nu mai poate!
Postat 26 Iulie 2018, 20:46 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON