URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2019, 10:02

Un orădean de 18 ani, în stare gravă după un accident pe Centură. Mobilizare masivă pentru donare de sânge (FOTO)

Un orădean de 18 ani, în stare gravă după un accident pe Centură. Mobilizare masivă pentru donare de sânge (FOTO) (foto: Info Trafic Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 18 ani este internat în stare gravă la Spitalul Judeţean şi va fi transferat, cu elicopterul, la Timişoara pentru o operaţie complexă de fixare a bazinului, el fiind în comă indusă. 

Tânărul a fost implicat într-o autoaccidentare petrecută, sâmbătă, pe centura Oradiei. Colegii lui de la Colegiul Eminescu s-au mobilizat cu zecile să doneze sânge şi au format cozi, luni dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Louis Pasteur. Sunt însă şi tineri de la Gojdu care au sărit să-l ajute. 

Orădeanul, Darius B. (foto), a ajuns în stare gravă la spital după ce, sâmbătă seară, a intrat cu maşina, un Mercedes, într-un parapet şi un stâlp de electricitate de pe marginea șoselei de centură. 

"Sâmbătă, la ora 20.28, la intersecţia străzii Ogorului cu strada Apateului, un tânăr de 18 ani din Oradea în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Nufărului înspre Calea Aradului nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, adică carosabil umed, autoturismul a intrat în derapaj, a părăsit partea carosabilă înspre dreapta şi a lovit parapetul metalic şi un stâlp de electricitate", a precizat pentru BIHOREANUL ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Orădeanul a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. "Tânărul a suferit politraumatisme, fractură de bazin, fractură de femur şi a pierdut mult sânge în urma şocul hemoragic", a precizat dr. Carmen Pantiş. Tocmai de aceea, băiatul a avut nevoie de 10 unităţi de sânge, care i-au şi fost furnizate prin transfuzii. 

Luni, Darius va fi transferat cu elicopterul la Clinica Casa Austria, secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, pentru o intervenţie complexă de fixare a bazinului. 

Orădeanul este în stare stabilă, dar gravă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Lipsa experientei si teribilismul
La varsta lui aveam o masina cu mult mai multi cai. Eram teribilist, mi-am fortat limitele si am plesnit-o, doar ca semnificativ mai usor Masina fiind mai solida a protejat pasagerii si pe mine, bine a fost destul de usor impactul. Copilu sigur va avea grija mai mult de acum incolo si va ramane pe viata cu lectia invatata. Nu e vina părinților, nu sariti atata cu invidiile. Aia e o masina sigura, dar care are si o putere considerabila ce trebuie stapanita. Zicea unu mai jos de smart, aia nu e o masina sigura. Si eu copilului meu ii voi lua cu siguranta o masina care prezintă siguranta si protejaza soferul la potential impact. Deci milta sanatate pustiului cu indemnul sa invete limitele lui mai intai si apoi sa incerce limitele masinii.
Postat 16 Iulie 2019, 08:48 de poiu
Sărăcia la romani
Asta se întâmpla când cumpărați anvelope cu 50 de lei aduse decatre saraciile astea de la vulcanizari de doi lei. Ai mașina cumpara anvelope noi care va oferă siguranța in trafic. Nu ai bani?... atunci nu ucide pe alți in trafic!
Postat 16 Iulie 2019, 06:25 de User anonimizat
Tracțiune spate
Orice masina cu tracțiune spate pe teren ud aluneca ca o sanie pe zăpada. Asta se poate intampla și la 50 la ora, nu înseamnă ca e animal. Vedem cum va veți simti când veți pati la fel.
Postat 15 Iulie 2019, 23:27 de mihaidumbrava21
Domnule kuler
O masina din 2008 maxim nu este o masina de fițe. E un e200 de 120 de cai, nu e o putere extraordinara pentru o masina asa de grea, in primul rand. In al doilea rand, ce e drept avea nevoie de un Smart ca sa fie sigur ca moare pe loc, nu? La fel cum prinde un e class 150 la ora, asa prinde și un Smart, chiar dacă atinge 150 mai greu. Aveti dreptate, avea nevoie de ceva mai mic, ca sa stim o treaba.
Postat 15 Iulie 2019, 23:24 de mihaidumbrava21
rusine parintilor
Pacat ca nu se cere permis pentru a creste copii!
Postat 15 Iulie 2019, 18:24 de testtest
Ce ,,oameni"!!
Ce oameni puteți fi cei care comentați spunandu-le unor părinți, care suferă enorm, că fiul lor e un ,,animal", că ei sunt vinovati și ,,debili"... Rușine...! Nimeni nu și-ar dori asemenea întâmplări, ele se petrec și poate, în alte circumstanțe, s-ar fi putut întâmpla și în dreptul nostru dar am fost mai norocoși. Aprecieri celor care au donat și care sunt aproape de cei în suferință, restul ...
Postat 15 Iulie 2019, 15:55 de bde
criminali
Cine il ajuta acum sa traiasca va fi vinovat pt accidentele pe care le va produce animalul pe viitor.
Postat 15 Iulie 2019, 13:41 de testtest
ce oameni
corect e sa nu judecam pe nimeni nici copii nici parintii insa la 18 ani sa conduci mertan inseamna ceva undeva ceva nu e oki. sanatate baiatului.
Postat 15 Iulie 2019, 11:56 de oradea
Parinti debili ?
Oare, de ce are nevoie un copil de 18 ani (deci teoretic experienta zero la volan), de un Mercedes clasa E ? Sper ca dupa "operaţie complexă" ,parintii sa-i cumpere si ceva carucior de fitze.
Postat 15 Iulie 2019, 11:46 de Kuler
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON