URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2020, 19:38

Pliante, măşti şi mănuşi. Ce măsuri s-au luat la Aeroportul din Oradea sub ameninţarea coronavirusului 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi nu are curse internaţionale, şi la Aeroportul din Oradea au fost luate măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirusul ucigaş apărut într-un oraş din China şi răspândit apoi la sute de persoane, dintre care unele şi-au pierdut viaţa. 

"Am avut astăzi (n.r. – joi) o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Chiar dacă nu avem zboruri internaţionale, şi noi am luat măsuri, precum distribuirea de pliante informative despre acest virus. De asemenea, cei de la DSP Bihor au instruit asistentele medicale privind ce trebuie să facă dacă se prezintă cineva cu simptome", a declarat pentru BIHOREANUL Dan Bălăcel, directorul interimar al Aeroportului Internaţional Oradea. 

După cum se ştie, în această perioadă aerogara din municipiu este folosită numai de compania Tarom, care operează curse doar pe ruta Bucureşti – Oradea şi retur. 

Totuşi, pe lângă distribuirea de pliante informative, DSP Bihor a furnizat Aeroportului aşa numitele "Carduri de alertă pentru sănătate", care trebuie prezentate medicilor de către cei care se întorc dintr-una din cele patru provincii din China. 

Potrivit directorului Dan Bălăcel, în aerogară au fost amplasate şi materiale de protecţie cum ar fi mănuşi şi măşti pentru pasagerii care le doresc. "Avem o cantitate pe stoc, dar am comandat şi altele", a precizat acesta. 

"Pe toată perioada cât e deschis Aeroportul, până după ultimul zbor, avem asigurată asistenţa medicală", a mai adăugat Bălăcel. 

Joi, Ministerul Sănătăţii a făcut o serie de recomandări pentru aeroporturile pe care se operează curse internaţionale. Pe astfel de aerogări, pe lângă celelalte măsuri, se recomandă şi instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este mai mare de 38 ᴼC.

Citeşte şi:

Două angajate ale Filarmonicii şi un violonist din Oradea, printre muzicienii care s-au întors din China. Nu prezintă simptome ale virusului ucigaş

DSP Bihor: Informaţii esenţiale despre coronavirus pentru bihoreni şi medicii din judeţ 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Semnati contracte internationale... Paris Oradea
Semnati va ruram contracte pentru curse internationalg... Paris/Bouvais-Oradea , Ca ne-am saturat sa tot dam bani la unguri de la aeropurtul din Debrecen... Osenii toti ar venii la Oradea nu sar duce la Debrecen...situatia e penibila mai ales cand ai copilasi sa iei navetă peste navetă... Lasati prostiile
Postat 26 Ianuarie 2020, 13:38 de Gibi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON