URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2018, 18:01

Două angajate ale Primăriei Oradea au fost agresate de un tâlhar în plin centrul oraşului!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Străzile orădene devin tot mai periculoase. Două funcţionare ale Primăriei au fost agresate miercuri dimineaţă, la distanţă de numai câteva minute, în plin centrul oraşului, pe strada Cuza Vodă, în timp ce mergeau la muncă.

Dacă prima victimă a scăpat doar cu o sperietură, cea de-a doua a suferit traume grave. "Agresorul a oprit-o pe stradă şi i-a cerut bani. După ce femeia i-a spus să o lase în pace, a lovit-o în cap cu o sticlă de whisky", a explicat BIHOREANULUI directorul Poliţiei Locale, Cristian Beltechi.

Deşi căzută la pământ, victima a opus rezistenţă în faţa agresorului, care a încercat să îi smulgă poşeta. Imediat ce tâlharul a părăsit scena agresiunii, femeia a apelat telefonic poliţistul local din Piaţa Unirii şi a cerut ajutor. Mobilizaţi, agenţii locali au identificat şi prins tâlharul în circa 15 minute şi l-au predat Poliţiei Municipiului Oradea.

Victima a fost transportată de colegi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru îngrijiri medicale. Aceasta s-a ales cu răni în zona capului, însă nu a rămas internată.

Primele informaţii arată că agresorul este un orădean în vârstă de 37 de ani, care era în stare de ebrietate. El locuieşte în zona centrală a oraşului şi a fost dus de poliţişti la audieri.

"Bărbatul respectiv se află momentan la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde este audiat de către poliţiştii Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca la finalul audierilor să fie dispuse măsuri legale", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aceasta a mai precizat că individul este bănuit deocamdată de o singură tentativă de tâlhărie. "Până în prezent nu există nicio altă plângere depusă pe numele lui cu privire la o altă tentativă de tâlhărie", a precizat Alina Dinu.

UPDATE:

Comisarul Alina Dinu a precizat că, în urma audierilor, individul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore în Centrul de reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Bihor, iar în cursul zilei de joi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oadea, în vederea luării unor măsuri preventive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Nofan
Nu-i bai. Te oftici?
Postat 12 Iulie 2018, 12:29 de Sandu1201
Angajati ai Primariei Oradea, NU VA TEMETI! Sunteti in siguranta!
Doamnelor victime, sper sa va refaceti cat mai repede si sa treceti peste acest eveniment oribil. Data viitoare cand treceti pe holurile primariei pe langa colegul Colonelul in pensie Ioan Rosie, sa stiti ca sunteti asigurate. Colegul primeste 4300 lei lunar pentru siguranta primariei si a oradenilor pe domeniul public. Asta dupa ce de la STS a fost obligat sa se pensioneze, numai fostii colegi stiu de ce. Si nu 4300 brut ca noi, ci in cont suma intreaga de 4300 lei. Datorita pensiei de 10.000 lei care completeaza salariul 4300 lei Net colegul nu are contributii la stat. Deci, cand il vedeti pe hol multumiti-i pentru securitatea care vi-o ofera! Sau nu va simtiti mai in "securitate"? "Securitatea"... amintirile securitatii ne dau fiori reci pe coloana...
Postat 12 Iulie 2018, 12:25 de QpqDornq
tudorele fa ceva
si a facut. studiul era dinainte de a-i elibera tudorica pe votantii rosii din puscarii. banuiesc. nu aruncati cu pietre. din astia au fost si vor fi forever. o cunostinta de-a mea a fost lovita in plina strada langa fat frumos de unul cu dunga rosie, l-au prins insa nu au avut ce-i face decat sa ii recomande sa ia medicamentele in continuare. asa ca I-au dat drumul sa mai poata agresa si pe altii. asta e statul roman: protector al infractorilor.
Postat 12 Iulie 2018, 09:26 de User anonimizat
Sandel,cine se scuza...
Te "omori"singur. NOROCOSULE!
Postat 11 Iulie 2018, 22:49 de Nofan
Nofan
Am studiat în perioada lui PSD-ESCU. Ce mai vrei? Poți să mă omori pt asta, dacă ai NOROC.
Postat 11 Iulie 2018, 21:11 de Sandu1201
Taiate degetele de la ei .
De la genu asta de oameni si cerut scuze dracnea ??... rebut iesit afara din haznaua teleormanana.
Postat 11 Iulie 2018, 21:11 de sss
!!!
Parcă Oradea era cel mai sigur oraș!
Postat 11 Iulie 2018, 20:36 de pisicarosievargata
Foarte clar!!! Sandel cel critic...
Sa ma refer doar la cum scrii .In propoziția ta,corect este, scrieti!!! Nici contra cost,pe o suma frumusica,nu meriți vreun răspuns. Eu l-am formulat gratis ptr tine.Dar pune mana pe carte!Sau nu pune,dar nu te mai da "grande" si in spatiul virtual!
Postat 11 Iulie 2018, 20:29 de Nofan
voi ce ziceti?
De cand a aparut studiul ala in care se zicea ca Oradea este cel mai sigur oras de pe pamant, s-au inmultit exponential articolele despre tot soiul de fapte reprobabile comise de talhari, hoti, criminali, perversi...etc de zici ca i-a trimis sau i-a pus careva sa ne strice noua ploile la urmatorul studiu.
Postat 11 Iulie 2018, 20:25 de Kid
Clar
Locuiește în zonă centrală și dimineața era beat. Ne spune-ți și ce origini are dânsul.
Postat 11 Iulie 2018, 18:50 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON