URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2019, 21:04

Cresc (iar) impozitele! Consiliul local Oradea majorează birurile cu 4,6% şi introduce noi taxe speciale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de anul viitor, orădenii vor băga mâna mai adânc în buzunar pentru a-şi stinge obligaţiile faţă de bugetul local.

Se majorează cu rata inflaţiei!

Consiliul Local a majorat joi, cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL, taxele şi impozitele orădenilor pe anul 2020, cu un procent de 4,6%, reprezentând rata inflaţiei.

Dacă această măsură este o obligaţie impusă prin Codul Fiscal, la propunerea municipalităţii aleşii orădenilor au adoptat mai multe taxe speciale fără precedent în alte oraşe din ţară.

Astfel, începând de anul viitor, municipalitatea va aplica o taxă specială orădenilor care nu îşi fac curat în faţa casei. Concret, municipalitatea va angaja un prestator de servicii ca să tundă iarba sau să cureţe terenul din faţa imobilului, iar acesta va rupe factură proprietarului casei la un tarif de 0,7 lei pe metrul pătrat de teren salubrizat.

Taxa lui proces verbal

La fel, începând din ianuarie 2020, Primăria va introduce o taxă specială pentru întocmirea procesului verbal de constatare a construcţiilor fără autorizaţie, aplicabilă orădenilor care şi-au ridicat ilegal case ori anexe.

Cum termenul de prescriere a acestei fapte este de trei ani, iar de multe ori municipalitatea află de construcţiile edificate ilegal doar peste ani, când proprietarul are nevoie de acte ca să le vândă, taxa este menită, potrivit Primăriei, să acopere un vid legislativ.

Aceasta se va ridica la 5.000 lei pentru clădirile noi şi 2.000 lei pentru clădirile anexă şi va fi urmată de o supraimpozitare a imobilului cu 50% până la data intrării în legalitate a construcţiei.

Cu aplicare din 2021

O altă taxă specială adoptată de Consiliul Local se referă la supraimpozitarea cu 50% a clădirilor care nu sunt racordate la reţeaua de gaz sau cea de termoficare în condiţiile în care acestea au fost aduse de furnizorii de servicii pe stradă, la limita proprietăţii.

Stabilită joi, taxa se va aplica abia peste un an, din ianuarie 2021. "Am luat această decizie în urma consultărilor cu cetăţenii care au spus că taxa e binevenită, pentru că încercăm să scoatem poluarea din oraş, dar că avem un termen de conformare foarte scurt", a spus viceprimarul Florin Birta, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Viceprimarul i-a îndemnat pe orădeni să demareze procedurile de racordare la reţea pentru că răgazul de un an va trece repede.

"Riscaţi să fiţi contestaţi"

Opoziţia reprezentată de UDMR şi PSD s-a pronunţat împotriva majorării impozitelor şi adoptării de noi taxe speciale.

Liderul grupului UDMR din Consiliul Local, Kirei Melinda, şi-a reluat criticile lansate în conferinţa de presă de marţi şi a spus că taxa pentru încheierea procesului verbal de constatare a clădirilor fără autorizaţie de construcţie este ilegală.

"Orice acţiune de control se finalizează cu încheierea unui proces verbal. Cetăţeanul nu primeşte niciun serviciu sau niciun beneficiu direct prin încheierea procesului verbal, ca să fie implementată o taxă specială", a spus Kirei.

La rândul său, social-democratul Adrian Negrea a contestat taxa specială aplicată orădenilor care nu îşi fac curat în faţa casei.

"Azi pe rolul instanţelor este proiectul care prevede amendarea asociaţiilor de proprietari care nu întreţin spaţiilor verzi. Ştiu că încă nu s-a pronunţat instanţa, dar riscaţi să fiţi contestaţi din nou şi pentru un singur punct să cadă toată hotărârea privind taxele şi impozitele", a avertizat Negrea.

Doar contravenienţilor...

În replică, viceprimarul Florin Birta a afirmat că taxele speciale se aplică doar contravenienţilor şi nu tuturor orădenilor.

"Un cetăţean cinstit şi civilizat care îşi construieşte un imobil cu autorizaţie nu are nicio problemă, nu trebuie să plătească nicio taxă. La fel, un cetăţean cinstit şi civilizat care îşi curăţă în faţa casei nu plăteşte nicio taxă", a argumentat Birta.

Edilul a afirmat că taxe similare sunt implementate şi în alte ţări, inclusiv Ungaria, fără a fi contestate de comunitate. "Cu aceste măsuri încercăm să generăm nişte comportamente", a încheiat viceprimarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
Impozitele impuse de ocupantii austro-ungari In Transilvania
In Transilvania situatia romanilor autohtoni era si mai grava. Obligatiile financiare impuse de ocupanti austro-ungari iobagilor romani erau inumane. Obligatiile iobagilor au crescut invers proportional cu drepturile lor.
Postat 30 Noiembrie 2019, 20:15 de 232
Fumaritul
wiki:"Fumărit se numea o dare percepută în Țara Românească și în Moldova, în secolul. XVII, pe fiecare coș de fum al caselor țărănești, respectiv pe fiecare casă, mai precis, pe casa în care se făcea foc.Acest impozit mai era cunoscut și sub denumirea de coșărit. În esență, fumăritul era un impozit de capitație,adică un impozit, sub formă de cote fixe, perceput, în evul mediu, pe fiecare cap de locuitor."...Istoria este ciclica,precum economia.Se da urmatoarea situatie: un orasean isi face o casa,la tara..Oraseanul nu locuieste la casa lui de la tara,deocamdata.Ca tot omul,linga dumnealui,este casa vecinului,P+1.Casa mare,la 1m de mejdie.Tot acolo e si hornul centralei,pe peretele exterior,strapunge acoperisul 1 metru de la streasina.Centrala este echipata cu un cazan pe lemne,performant,cu gazeificare,echipat cu un ventilator care ventileaza in draci,o turbina mai micuta.Oraseanul sta la bloc,in oradea,pe termoficare.Vara are alergie la ambrozie iar iarna,cind mai merge la tara,la casuta lui,il ustura nasul de la mirosul de fum si noxele vecinului drag.Ghinionul lui,in plus mai e sensibil si la aberatiile pogorite de divinitate asupra orasului.Sau poate e legea karmei,de ce ti-e frica nu scapi,ori la tara ,ori la oras,in viata asta,sau viitoare.Revenind la fum,orasanul,care are si el o soba,a devenit pasionat de fumuri.Are dreptate primarul,sau vicele,ca nu e normal sa faci foc cu lemne,in mijlocul orasului,la nasul blocurilor din jurul tau,care isi deschid geamul dupa programul cazanului tau.Mare dreptate.Au dreptate expertii,care spun ca centralele de apartament,sunt generatoare de noxe locuitorilor de deasupra lor.In Londra,in 1952,pe fondul incalzirii cu carbuni si a unor conditii atmosferice,a fost un dezastru ecologic soldat cu mii de victime(wiki:Marele Smog din 1952).Concluzie 1: sunt fan CET,sunt fan vile imense cu cazane pe lemne care sa consume minim 3 masini de lemne pe an,sunt fan stive de lemne ,ecologice,ca adaposturi pentru soareci si sobolani.Concluzie 2: nu dau o gioarsa de apartament cu 2 camere in oradea,epicentrul experimentelor pnl,pe doua vile la tara,non-pnl,la aer curat,cu 2 metri intre ele,fara apa si canalizare,si evident fara gaz...
Postat 30 Noiembrie 2019, 19:40 de excalibur
@raspuns
Era clar o satira la adresa celor care il critica pe primar doar de dragul de a fi contra la orice, bun sau rau. Eu, cu toate ca nu sunt cu nici un partid si nici nu am vreo intentie de a ma inregimenta politic,vazand avalansa de opinii negative pe acest forum laturalnic de ziar, m-am decis sa comentez cand apar aceiasi postaci care-si realizeaza norma ceausista. Iti raspund pentru ca ai reusit, in sfarsit sa scrii o parte a comentariului in mod civilizat. Desi la sfarsitul postarii ura iti iese prin fiecare silaba scrisa. Eu nu stau la bloc, nu beneficiez de subventii pentru gigacalorie, platesc impozite mai mari probabil decat marea majoritate a celor care se miorlaie pe aici de cati bani dau ei si ce poruncesc(tot ei) sa se faca cu acei bani. Si in nici un caz nu ma incalzesc cu lemne. Cei de la blocuri nu vor nici sa faca curat si sa intretina spatiul din fata blocului, de parca eu si nu ei ma plimb zilnic pe acolo. Dar am grija de spatiul din fata casei mele, nu am nevoie sa trimita Bolojan sau Malan pe cineva sa faca asta. Oamenii primariei au altele de facut si pe mine nu ma omoara 10 minute odata pe saptamana.
Postat 30 Noiembrie 2019, 18:17 de Neutryno
@ neutryno
Explica te rog ce inseamba "trebuie sa-i sustinem" pe cei care se incalzesc cu lemne! Le dai bani de lemne sau le cureti cosul de fum? Ca nu inteleg! Intr-un oras in care racordarea la gaz a fost un subiect tabu inca de pe vremea lui ceausescu, doar pentru ca in Oradea exista o statie de incarcat butelii iar mai apoi pentru ca primarii care s-au perindat pe la PMO au avut tot felul de șuste cu distribuitorii de gaze doar ca sa impiedice introducerea gazului pentru a favoriza un CET ineficient, adica cei de la case s-au descurcat cum au putut iar acum in numele "dezvoltarii" trebuie sa-i pedepsim? Nu mai bine îi deportam undeva? Scapam de grija exproprieii, eventual le darâmăm casele gratis ca sa mai turnam niste betoane. Cam asta e dezvotarea si modernizarea adusa in Oradea de niste țărani din birtin, sânmartin si mai stie naiba de unde de la coada vacii..
Postat 30 Noiembrie 2019, 15:22 de oradeanbihor
::::::::::::::::
Pe strada mea canalizarea a fost introdusa de oameni. Au strâns bani și au plătit ei sa o facă. Primăria nu a făcut nimic! Dar anul trecut l-au amendat pe un vecin ca nu s-a legat de ea. De rasul lumii. Strada și acum e neasfaltata deși e mai veche decât cartierul Rogerius în timp ce toate străzile noi din jur au fost asfaltate deși primarul la fiecare intervenție spune ca nu asfaltează străzi pe dealuri pt prieteni.La casa nu primești subvenție la căldură, nu-ți da nimeni bani să-ți izolezi casa și pt geamuri termopan, nu-ți matura strada primăria și nici nu tunde iarba în fata iar când cade zăpadă nu o curata. Cu toate astea oamenii fac tot ce pot sa fie bine și frumos, case cu flori îngrijite în fata, iarba tunsa, fațade îngrijite și iarna cum se oprește zăpadă vezi mușuroi de oameni care curata zăpadă. Primăria nici deratizare nu mai face. Vara asta seara nu puteai sta afara. Vad cu putina indignare ca sunt oameni care ii considera de evul mediu pe cei care încălzesc cu lemne. Probabil e ușor să-ți dai cu părerea dintr-un apartament de bloc. Nu fiți rai! Oamenii vor baga și gazul stați liniștiți.Fac și ei ce pot cât pot dintr-un salar de Oradea nu din ajutor social.
Postat 30 Noiembrie 2019, 13:47 de Robert
E misto sa fii Gica Contra la orice
La fel de misto e sa ai in 2020 gaz pe strada de 8 ani si tu sa arzi lemne pentru caldura. Sigur trebuie sa-i sustinem pe acesti oradeni, doar din mosi-stramosi s-au incalzit in acest mod. Pentru ce este bun progresul? exista poluare? Minciuni propagandiste...
Postat 30 Noiembrie 2019, 13:25 de Neutryno
@ bihoreanul
Ma abtin cu greu sa nu il trimit pe sandu la origini la pachet cu "carnea" cuvenita pe care o merita din plin. Tinand cont ca e totusi un anonim pana la urma (poate nici nu exista), nu merita efortul. Ideea eate ca decat sa-i vad ineptiile pe aici, prefer sa nu va mai citesc, poate nu e o pierdere prea mare pentru voi... poate :)
Postat 30 Noiembrie 2019, 12:57 de oradeanbihor
sanda
În afara de asta cu asistații alta nu știi? Cataloghezi și jignești pe oricine nu-ți gâdilă prostia! Te mai ține și redacția în brațe tolerându-ți trolismu ăsta ieftin! Dezvoltă niște ouă și asumă-ți o față sau nu mai ataca, jigni aiurea!
Postat 30 Noiembrie 2019, 05:54 de User anonimizat
:::::))))))
Mă asistaților, voi nu aveți un loc de muncă??????
Postat 30 Noiembrie 2019, 00:20 de Sandu1206
Sa ne bransam la gaze si canalizare
Parca dadusera pzd-istii o lege prin care obligau furnizorii de utilitati sa faca racordarile exclusiv pe banii lor.Cool.In intimpinarea acestui deziderat,primaria orazii a indexat avizele de la termoficare&others triplindu-le,cvadruplindu-le.That's hot.Acuma vin cu 50% augmentare impozit,daca nu te racordezi la canalizarea stradala sau faci fum de lemne pe strada cu gaze si termoficare.De acord.Cu conditia sa am la limita proprietatii robinetul si contorul de gaze respectiv conducta de canalizare.Altminteri e doar o alta afacere alambicata,marca pmo.
Postat 29 Noiembrie 2019, 19:36 de excalibur
@
Nu va cerati cu PROSTUL ca are mintea odinita, gura mare si spurcata!
Postat 29 Noiembrie 2019, 19:02 de scortosul
::::::::::::::::
Mai lăsați-o naibi. În curând nu scapă nimeni fără o penalizare de 50 sau 500%.Asta cu creșterea impozitului dc nu te legi la gaz e o porcărie și clar e doar pt scos bani. În primul rand introducerea se petrece natural și oamenii de obicei cum au bani s-o introducă o și introduc. Degeaba îl amendezi pe cel care nu are 3000 de euro ca n-o sa aibă mai repede. La mine pe strada în urma cu vreo 5 ani aveau gaz introdus vreo 3 case iar acum mai sunt vreo 4 sau 5 care n-au deci voința exista nu depinde de amenda. Apoi impozitul ar creste în medie cam cu vreo 200 de lei. Casele în cauza neavând toate utilitățile figurează ca și case fără utilități deci au o impozitare mai avantajoasa. În momentul în care ai băgat gazul automat întra într-un alt nivel de impozitare deci impozitul tot va creste cam tot cu atât.Ceea ce e mai deranjant în toată treaba asta e nesimțirea lui Birta care în prima faza a și spus ca a fost neplăcut surprins sa vadă ca în centru se descarca lemne și ca nu e normal. Deci hai să-i amendam ca sunt saraci.Unde mai pui ca în România să-ți tragi o țeavă vine cu o birocrație de amețești pana aduni toate stampilele lui peste prăjit. Pai ușurați birocrația, primăria sa nu mai ceara o avere ca s-a spart drumul și în general dați și voi semn de bunăvoința ca asa oricine știe face. Amenda, taxa, suprataxa etc Sunt curios și ca cine i-a spus ca e binevenit acest impozit?
Postat 29 Noiembrie 2019, 18:15 de Robert
CrisDumi
Ești un asistent social care se crede bogat. Plângi că un asistat
Postat 29 Noiembrie 2019, 13:10 de Sandu1206
excalibur
Timid subversiv aș zice, denotă că mult iubitu are suficientă putere încât să nu fie contrazis fățis.
Postat 29 Noiembrie 2019, 10:22 de User anonimizat
"Doar contravenienţilor..."
Sa tinem seama ca Dan Simai e de partea noastra.Absolut mirabil in contextul in care directorul si redactorul-sef nu mai au demult nici un dubiu.Bravo,Dane,e bine ca existi,ne place stilul tau,usor subversiv,ca-n ultimii ani ai comunismului.Revenind la tematica,aceasta administratie a transformat orasul intr-un cartel de contravenienti.Pentru asta nu precupetesc nici o resursa, infiinteaza potere,inspectori,politii care ne vor da la toti procese-verbale, din abundenta.Nu conteaza ca justitia le anuleaza, jos labele de pe justitie,strigau mai ieri...Sunt subtili, nu ne declara infractori,inca .Ca ar putea sa nea dea munca in folosul comunitatii.Nu,vor BANII NOSTRI.Vor putere absoluta.Va fi mai rau decit in comunism...
Postat 29 Noiembrie 2019, 09:55 de excalibur
Votul exclusiv al reprezentanţilor PNL
Nu prea m-a interesat notiunea de pnl,la istorie am zis pass,dupa revolutie mi-aduc aminte de campeanu,patriciu,pnl-at,crin,fenechiu si mai nou orban.Locuind in oradea,iata cum acest partid ne patrunde in case, in chiloti,in suflete.CINE sunt ei.Pai,hai la wikipedia."De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, și relansarea economică după criza din 1929–1933. În toată această perioadă, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă."Pina aci,chapeau.Doctrina:"Partidul Național Liberal este promotorul libertății individuale, sociale, economice și politice, prin concepție, prin acțiune și prin tradiție/preocupat în mod deosebit de primatul individului în fața societății, de egalitatea în fața legilor, de garantarea drepturilor și libertăților cetățenești, de toleranța în raport cu convingerile și opțiunile celorlalți/are ca obiectiv modernizarea accelerată a societății, scoaterea instituțiilor din autarhie, din conservatorism și imobilism. Partidul Național Liberal optează pentru modernizarea prin stabilitate și pentru coeziune socială, bazată pe reducerea surselor de tensiune, de conflict și de violență/controlul consumatorului asupra producătorului, îngrădirea prin concurență a monopolului și eliminarea ingerințelor administrației și birocrației în promovarea producției. Partidul Național Liberal se pronunță pentru libera circulație a mărfurilor, capitalului și forței de muncă, pentru limitarea autorităților de reglementare și pentru eliminarea birocrației./Partidul Național Liberal este adversar de principiu al marilor proiecte abstracte, mesianice sau dogmatice. El se pronunță contra oricăror forme de extremism sau radicalism, conștient de faptul că nimeni nu dispune de rețete salvatoare sau de „truse universale”".Despre ce vorbim ? Despre niste mutanti,fanarioti,vatafi care nu au nimic in comun cu liberalismul...Be careful,Oradea!
Postat 29 Noiembrie 2019, 09:26 de excalibur
helen
ma bolo ce ai facut pt copii ,din banii nostri,vrei fotbal uite eu nu vreau ,nu vreau sati dau bani pt fotbal ,cine va voteaza sant ca voi hoti gunoaie
Postat 29 Noiembrie 2019, 09:19 de todo
Sănduțo ...
... eu nu trebuie să cred ceva, eu știu pe ce lume trăiesc și cum stau !?! Dar, la viteza cu care ai răspuns, ori ești asistat social și te ține cineva în viață să stai toată ziua cu tastatura-n brațe ... ori ești unu' din redacție, ceea ce înseamnă că Bihoreanul se autoalimentează cu "cititori", ceea ce tot nu rezolvă apropiatul faliment sau cumpărarea publicației de către cineva care stă la "palat" !?!
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:55 de CrisDumi
@scortosul
E 100% cum zici tu! N-ai cum sa fii facut responsabil pentru lipsa de civilizatie a altora! Bine scris!
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:54 de Kid
Impozit crescut cu 50%
pentru cei neracordati la gaz sau termoficare. Nu am citit proiectul, dar ce se intampla cu cei care au pompe de caldura sau centeale electrice? Si lor o sa le majorati impozitul? Ar fi o prostie fara seaman si de aici vor fi procese pe care primaria le va pierde pe banda rulanta.
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:52 de Kid
CrisDumi
Tu crezi că stai la palat , sau cum ?
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:48 de Sandu1206
Sănduțo ...
... la mine ar fi o creștere de 394 lei, pe baza fișei fiscale actualizate !?! Tu unde stai ... la corturile de pe malul Crișului, de lângă priza CAO ?!? Mai ai triciclul acela ... cu pedale pe motor !?! Și mai vorbești de asistați ... ești penibil și tembel precum tot grupul de susținători ai "diliului șef" !?!
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:28 de CrisDumi
Mnciuna la PNL este deja "virală" !?!
În primul rând, Codul Fiscal nu obligă nicio administrație publică să crească taxele și impozitele cu rata inflației ... stabilind doar limitele minime și maxime ale acestora !?! Iar Oradea este, per total, nu numai la maxim ci chiar excede cadrul legislativ, cu prevederi inexistente în Codul Fiscal și legislația aferentă !?! Nu în ultimul rând, orădenii nu susțin supraimpozitarea, în nicio formă, iar legătura între poluare și obligația de a renunța la sobe, spre exemplu, nu există decât în mintea bolnavă a edililor care nu sunt capabili să facă măsurători de mediu în cazul ambuteiajelor provocate de stilul dezorganizatoric al șantierelor neconforme !?! Se va lăsa cu multe procese civile ... dar cele mai neplăcute pentru acești bolșevici vopsiți în liberali vor fi cele penale, de abuz în serviciu, cu plata unor prejudicii pe măsură !?!
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:20 de CrisDumi
sandu
Mereu preocupat de ce zic alții. Vechile metehne te bântuiesc. Nu te puteai abține doar să-ți expui punctul de vedere. Trebuia să-i ataci și pe ceilalți. Frustrat mai ești.
Postat 29 Noiembrie 2019, 07:14 de User anonimizat
... se agită
La mine se mărește impozitele pe casa și mașini cu 18.4 LEI/an . Mare brânză. Dar asistații sociali comentează, e și normal sa comenteze. La muncă MĂ, nu la întins mâna.
Postat 29 Noiembrie 2019, 00:50 de Sandu1206
RE: ... se agită
Sandu, mai uşor cu catalogările şi jignirile! Ai un cartonaş galben.
Postat 29 Noiembrie 2019, 14:01 de Moderator
La cat se demoleaza in oras....
La cat se demoleaza in oras nu e de mirare foamea dew bani a pmo si a birtinezului. Casa sa construiesti(prost) in asemenea ritm cineva trebuie sa plateasca la greu, iar paltitorul, finantatorul este buzunarul oradeanului. Cu curatenia ete alta mizerie pe care o baga birtinezul pe gatul cetateanului. Locatia mea este pe o strada pe care ma "bucur" de prezenta unor firme bugetar. O mizerie totala, numai rer mai face cateceva dar insufficient. Sunt curios cum vor veni firmele private si vor rupe facturi si chitante acestor firme ale primariei sau ele vor fi scutite? In imediata apropiere sunt cateva restaurant, centre medicale, spatii comerciale. Toti soferii care parcheaza se simt obligati sa faca curat in masini asa ca zilnic strada e plina de sticle de bere, peturi de bauturi, pahare din plastic, pungi de nailon.... ca sa fie curat zilnic ar trebui sa dau cu matura dupa toti mizerabili care isi arunca gunoiele pe unde apuca.... eu am sa fiu amendat cand vor trece "hingherii" pmo si vor gasi toata strada plina de mizerii? ... intretinerea gazonului!!! Care gazon ca nici trotuar nu am, nici gazon nu este cati au avut grija firmele primariaie ca dupa fiecare trecere sa lase molozul pe spatial verde, tot eu voi plati amneda? In mod normal ar trebui sa iau printr-un process verbal de predare-primire acest spatiu in intretinere, pmo sa monteze camera de supraveghere a strazii ca sa poata gasi gunoaiele umane care polueaza strazile,.... o sa avem perte de sute, mii de procese cu aceasta idoiata conducere a primariei! In mod normal nu pot fi tras la raspoundere pentru ceea ce nu am si nu mi de preda spre intretinere. Ma intreb si eu acesti consilieri isi merita indemnizatiile ca inafara de a hotara in defavoarea platitorilor de taxe nu fac nimic.... doar se cearat pe ciolane. Inainte de a legiui trebuie sa educi si cand spun sa educi nu marefer numai la lociutorii stazilor ci si la cei ce trec, circula pe strazi! Cate abuzuri se vor face de catre ciracii pusi sa constate, cate scandaluri, cate bseli si injuraturi.... cred ca astai din CLO nu prea gandesc doar ridica mana la cosmareriel bolovanului! Nu uitati preventia, adica educatia!
Postat 28 Noiembrie 2019, 23:57 de scortosul
O tempora...
Se fac acusi 30 ani...de cind am tras cortina peste un lagar numit romania.Iarna,seara pe la 17-18, se lua curentul in oras,incepea sa ghiortaie caloriferele dezmortite, ca se opreau pompele din punctele termice.Consumul populatiei era sub 10%,nu se facea nici o economie ,era o forma de teroare.Mergeai cu tramvaiul pe scari,mai tot timpul .Orasul era gri.Si iaca se produse intimplarea numita revolutia din '89.Ne-am rupt lanturile si ne-am ridicat din genunchi .Eram plini de speranta,ne luasem tara inapoi,se striga din adincul plaminilor "LIBERTATE".Anii au trecut,ne-am tot ales conducatori,primari,am tot sperat la o viata normala si am ajuns aici: "la votul exclusiv al reprezentantilor pnl".Dorinta ni s-a implinit:suntem liberi sa fim calariti de aceasta aristocratie,de acesti vatafi de rit nou,cu mandat in toata regula.Individul conteaza mai putin decit pe vremea comunismului.Personal,ma dezic de lucrurile bune care s-au intimplat in acest oras in ultimii ani.Si in comunism s-au intimplat multe lucruri bune.Rezultatul il cunoastem.Pentru unii,poate sa nu fie important,la urma urmei ,"Cu aceste măsuri încercăm să generăm nişte comportamente". Sunt bine intentionati.Problema e ca unora le provoaca reactii adverse,ceva mai mult decit o indigestie.
Postat 28 Noiembrie 2019, 23:16 de excalibur
Inca ceva,
Priviti imaginile, nu doar PRIMARUL e de vina, priviti toti consilierii din Consiliul Local Oradea sunt din diferite partide adica nu doar PNL promulga un HCL ci toate partidele pe care noi le votam, UDMR, PNL, PSD, USR, PMP, PRO Romania etc.. Trbuie sa fim orbi sa nu vedem asta, toate partidele ne constrang, nu doar unul.
Postat 28 Noiembrie 2019, 22:31 de opiniastrazii
Cel mai bun lucru GREVA FISCALA
MEREU CATE O GASELNITA mai apoi politicienii rad de noi, ei nu duc lipsa de nimic, pe langa faptul ca zi de zi le cresc averile, daca sunt prinsi sunt condamnati parca ar fi condus fara permis pe camp, iar averile colosale care se afla in dosarele lor pentru care au fost condamnati raman in proprietatile lor. Rusine pentru asta trebuie sa iesim la vot, ca sa ingrasam porcii in ajun??? O seara buna Oradeni.
Postat 28 Noiembrie 2019, 22:27 de opiniastrazii
propunere
Eu propun sa facem cu totii greva fiscala si sa vedem cum o sa poata primaria sa urmareasca 200000 de debitori si in cati ani o sa primeasca banii. Asta ar trebui sa-i invete ceva despre banul public - daca publicul nu plateste nu sunt bani. daca nu sunt bani ei devin muritori de foame si atunci sa vedem daca le mai trebuie echipa de fotbal majorari de impozite, etc
Postat 28 Noiembrie 2019, 21:49 de DaNu
Taxe pe ce?
Sa fac curat in fata casei este ok desi este domeniu public dar sa impuneti numere de casa tip inclusiv denumire strada este aberatie!!!!
Postat 28 Noiembrie 2019, 21:42 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON