URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2017, 23:40

Sfertodocţii care ne conduc: Nicolicea a făcut Dreptul la bătrâneţe, la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziarul Adevărul a eliminat unul dintre cele mai bine păzite secrete din politica românească, dezvăluind unde a terminat Facultatea de Drept deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unul din artizanii modificării legilor justiţiei.

După cum se ştie, în momentul de faţă, Nicolicea este preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, adică acea comisie fără ale cărei rapoarte sau avize nu poate fi adoptată nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementează.

Calificarea profesională în domeniul Dreptului a PSD-stului capătă o semnificaţie aparte. Cu toate acestea, biografia sa oficială de pe site-ul Camerei Deputaţilor, care arată că este absolvent a două facultăţi, Electronica şi Dreptul, nu spune la niciuna dintre ele unde a absolvit şi în ce an. Contactat de Adevărul, parlamentarul nu a răspuns întrebării, iar Camera Deputaţilor a comunicat, stupefiant, că informaţia nu este una de interes public. 

Întrebat de reporterii Adevărul la ce Universitate şi în ce an a absolvit Facultatea de Drept, în condiţiile în care aceste date lipsesc din CV-ul său publicat pe site-ul Parlamentului, deputatul PSD Eugen Nicolicea a răspuns nervos: „Mă, băiatule, tu chiar nu înţelegi? Vrei să avem altfel de discuţii?“.

Ca urmare a unui apel lansat pe Facebook, ziariştii au aflat, totuşi, care sunt cu adevărat calificările eminentului jurist al PSD-ului. Potrivit informaţiilor strânse de Adevărul, Nicolicea a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara în anul 1976, dar s-a mutat la Electronică, după ce a repetat un an, şi a absolvit în 1982.

A doua facultate, cea despre care nu doreşte să ofere niciun fel de relaţii, este Dreptul de la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”. Un fost profesor a relatat că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica PSD-stului.

Fostul profesor a relatat şi cum decurgeau cursurile şi examenele la Spiru Haret. „Ăştia de la Învăţământ la Distanţă nu veneau deloc la cursuri, învăţau de unde puteau şi veneau doar în sesiune. Sesiunea dura vreo lună şi jumătate, iar examenele se ţineau doar sâmbăta. Studenţii veneau aici la filială, se aşezau la un calculator şi-şi băgau o parolă. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de răspuns la fiecare întrebare. Corectă era doar o singură variantă, nu erau întrebări în care să fie corecte două sau toate trei variantele. Iar întrebările erau astfel formulate că dacă bifai la toate întrebările doar varianta A, aveai asigurată nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator”.

Adevărul aminteşte că, în anul 2009, Universitatea Spiru Haret a fost implicată într-un uriaş scandal. Ministerul Educaţiei a decis că numeroase filiale şi forme de învăţământ de la această universitate funcţioneaază ilegal, întrucât nu sunt nici acreditate, nici autorizate provizoriu. Între acestea, figurează şi filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de Învăţământ la Distanţă - cea absolvită de Eugen Nicolicea.

Zeci de mii de studenţi s-au văzut în situaţia de a nu-şi lua diploma de absolvire sau de licenţă. A urmat mii de procese, prin care statul a fost obligat să recunoască, totuşi, studiile acestor oameni, câtă vreme a permis şcolarizarea lor, deşi calitatea învăţământului nu era atestată. Abia în vara anului 2015, ca să stopeze avalanşa de procese, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă de urgenţă prin care absolvenţilor aflaţi în această situaţie li se recunosc studiile – indiferent cum au fost făcute.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
despre sfertodocţii tineri
Mă eu am crezut că mai rău ca odiosul Băsescu la învrăjbirea românilor nu poate exista.M-am înşelat, cel cu geaca roşie de la Cotroceni a reuşit să îndemne românii la dezordine totală prin toare mijloacele posibile. Dacă câţiva oameni cu capul pe umăr se opun , sunt consideraţi sfertodocţi dar atunci despre aşa zişi USRişti ce să mai zicem prin modul lor de comportare în parlamentul ţării. Mă ăştea nu sunt suprasfertodocţi? CE VREŢI SĂ FACEŢI CU ROMÂNIA NEMERNICILOR?
Postat 20 Decembrie 2017, 12:06 de Iancu_Remus
bolsevicii
Noa , bolsevicii de pe forum nici o reactie ? tovarasul cu plasa din februarie din piata unirii nimic,tot cu obsesia bolo ??
Postat 20 Decembrie 2017, 11:47 de suporter_oradean
Cuma rosie.
Nicoricea,Iordache, Serban Nicolae,Catalin Radulescu(mitraliera) acesti semianalfabeti sau cu studii dubioase conduc si fac legile justitiei.Pt. a salva cateva mii de certati cu legea pun in pericol cateva milioane de romani cinstiti si nevinovati.
Postat 20 Decembrie 2017, 11:15 de Ducustrigacucu
justificarea averilor
Bolsevicii au frica de un singur lucru : sa-si justifice averea. Pentru asta calca pe cadavre. Impostori de 2 lei,ultimele pramatii ale societatii. Acum modifica codul penal,legile justitie pentru a scapa basma curata. Da, s-a aflat si marele secret cu teroristi lui Iliescu,zero teroristi,a tras armata,militia si securitatea la ordinele lui Iliescu care trebuia de mult inchis pe viata.E geu cu ei,au marit salariile la bugetari sperand prin asta sa tina oamenii si sindicatele in casa,dar sper sa nu le reuseasca planul.Ne-am plictisit de propaganda comunista-bolsevica.... :(((
Postat 20 Decembrie 2017, 08:41 de suporter_oradean
Quelle surpise
Asa, si acuma ce i se va intampla? Nimic! Pai 2doze, Teleorman, Volguta sau Ciordache ce studii credeti ca au? Si apoi cu declaratiile atator zeci sau sute de oameni despre cum se dau diplome la Spiru, Goldis sau altele, de ce nu se elimina aceste fabrici de ciuperci? E usor sa ai 3 4 masterate in cazurile astea. Dar in afara de politicieni nu orea pot ajunge ca la interviuri de angajare iti lacrima toti 3 ochiii cand ii auzi
Postat 20 Decembrie 2017, 05:51 de poiu
Jos coruptii !
Jos coruptia !
Postat 20 Decembrie 2017, 05:37 de Control_Room
Nu e de mirare.
1. Din ilici se trag astia. Este ca si in perioada de glorie a bolsevicilor. Functii fara examen pe post. Nu erau numiti pe functii cei mai bine pregatiti, cei mai competenti. Pe functii au fost numiti cei care urlau mai tare cu propaganda. 2. Avem nevoie de o lege prin care sa-si justifice cu totii averile.
Postat 20 Decembrie 2017, 05:34 de Control_Room
ma ce copaci suntem
sa vedeti cati ofiteri de politie sunt in urma acestei facultati vai de tarisoara noastra corupta si manjita cu invatacei de doi lei
Postat 20 Decembrie 2017, 04:09 de Rumanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON