URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2018, 14:06

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va candida pentru un nou mandat: "Sunt ferm hotărât" (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va candida pentru un nou mandat: 'Sunt ferm hotărât' (VIDEO) (foto: Facebook, Klaus Iohannis)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă dimineaţă, la Sibiu, că a decis să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al României, în cadrul unui scurt anunţ.

"Bună dimineaţa! Am luat o decizie importantă şi vreau să o comunic acum, aici, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României", a fost anunţul făcut de Klaus Iohannis. Din public s-a auzit apoi o voce: "Bravo! Forţa Iohannis!"

Iohannis s-a dus la Sibiu pentru a participa la întâlnirea organizată la 40 de ani de la absolvirea Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal".

Următoarele alegeri prezidenţiale vor avea loc în toamna anului 2019, iar potrivit Constituţiei, nicio persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. 

Înainte de a candida pentru prima oară la preşedenţie, Klaus Iohannis, născut la Sibiu, a fost primarul acestui oraş din 2000 până în 2014. 

În urma anunţului lui Iohannis, PSD-istul Paul Stănescu, vicepremier în cabinetul Vioricăi Dăncilă, a declarat că nu crede că acesta va obţine un nou mandat.

După anunțul făcut la Sibiu, Klaus Iohannis a făcut și câteva declarații de presă. "Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluţia nu este satisfăcătoare şi am urmărit sondajele. Toate arată că nivelul de nemulţumire este peste 80%, arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunţ poate să consituie un punct interesant, poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe dacă fac acest anunţ. Alţii, probabil, nu vor primi bine acest anunţ. Mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele”, a spus președintele țării. 

De asemenea, el a spus: ”Cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut azi acest anunţ. Nu mă tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le iau sunt cele pe care le consider corecte şi bune pentru România. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu are cine să o facă. Nu-mi doresc să se teamă de mine, îmi doresc să se teamă de români”. 

Despre Liviu Dragnea, el a spus că ”ar trebui să se retragă de tot din politică”. ”După a doua condmnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viaţa publică românească. Aşa s-ar întâmpla în orice ţară, chiar cu democraţie incipientă. La noi nu se întâmplă, pentru că aşa gândeşte el. Partea care mi se pare că este mai gravă e că PSD nu-şi dă seamă ca trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă. Suntem în faza total nepotrivită şi nefericită în care cel mai mare partid se constituie în grup de lobby pentru un infractor”, a spus Iohannis.

”Cum vrea un infractor condamnat să fie credibil şi să fie un exemplu pentru România? Aici vorbim şi de moralitate. Politica e despre moralitate. Cum să conducă România un om care e condamnat în două dosare penale? Ce credibilitate mai poate să aibă România? Investitorii îşi pierd toată încrederea dacă cel mai important lider politic îşi permite să disece hotărâri judecătreşti în public", a încheiat acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
...
Wikipdia: " Stefan Odobleja, was a Romanian scientist ( 13 Oct 1902 - 4 Sep 1978). His major work - Psyhologie consonnantiste, (first published in 1938 and 1939 in Paris), helped genereted many of the major terms of cybernetics regarding cybernetics and system thinking nine years before Norbert Wiener". Asadar, omul de stiinta roman este cel care a inventat si a pus bazele conceptiei ciberneticii, cu noua ani inainte ca N. Wiener sa dea o definitie a ciberneticii. Stefan Odobleja este considerat pe buna parintele ciberneticii. Wiener, nu a inventat cibernetica. El a formulat o definitie a ceea ce a inventat Stefan Odobleja ! Wikipedia: "Nicolae Constantin Paulescu, was a Romanian psyhologyst most famous for discovering insulin, who worked on pancreine". Wikipedia: "Henri Coanda was a Romanian inventor, aerodynamics pionner, and builder of an experimental aircraft, /the Coanda - 1910/, described by Coanda in the mid 1950 as the world first jet". Unii detractori nu recunosc, insa, acest lucru. H. Coanda este si descoperitorul "Efectului Coanda" sau devierea jeturilor de fluid in apropierea suprafetelor curbe...
Postat 26 Iunie 2018, 06:19 de Alcor
Alcor, esti praf
Wiki: "Cybernetics is a transdisciplinary[1] approach for exploring regulatory systems—their structures, constraints, and possibilities. Norbert Wiener defined cybernetics in 1948 as.." deci daca a definit-o saracu ala, a definit-o pe baza inventiei furate de la romani? Pe bune? Tu te crezi macar sau incerci cu altii? Paulescu = 1916, Langerhans 1869, vezi singur diferenta de ani? Iti recomand Wikipedia, sau o sa zici ca aia denigreaza romanii. Retrograd esti tu, mintit si mincinos la randul sau. Nu, nu merg in ungaria, dar tie ti-ar prinde bine Coreea de Nord. Acolo mai merge propaganda. Si ileana a descoperit polimerizarea nu? "Ma rad" de ma sparg la miez de noapte. Esti geniu nocturn, cauta tratament de specialitate. P.S Gerovital e brand, nu inventie, faci diferenta? Coanda avion cu reactie? Coanda a definit efectul Coanda pe un motor DEJA EXISTENT, desteptaciune ce te crezi. Roaga RDSu sa iti taie netu ca il ai degeaba, trol pesedist-comunist ce esti.
Postat 25 Iunie 2018, 23:25 de poiu
poiu
Stefan Odobleja - inventatorul ciberneticii; Anastase Dragomir - inventatorul scaunului ejectabil; Petrache Poenaru - stiloul; Nicolae Vasilescu Karpen - pila Karpen; Gerovital - Ana Aslan; Nicolae Paulescu - injectia cu insulina ( a salvat milioane de vieti); H. Coanda - avionul cu reactie; Ioan Cantacuzino - vaccinul antiholeric (milioane de vieti salvate; George Constantinescu - inventatorul sonicitatii. Ce "ispravi" au facut vremelnicii ocupanti unguri in Transilvania ? Au savarsit cel mai mare numar de crime si faradelegi, abuzuri, discriminari, hotii si ticalosii raportat la 1000 de locuitori Esti un revizionist parsiv cu mentalitati retrograde, in care musteste ura si minciuna, asa cum suntei toti. Plecati in ungaria. Acolo sa faceti gard (tarcuri) de jur imprejurul vostru, in mijlocul pustei, unde sa va separati.
Postat 25 Iunie 2018, 12:22 de Alcor
!!!!
@Sandu1201: In UK e cu totul altceva! Dar na, UK a asuprit popoare, a avut colonii! Asa e simplu! Anglia nu are nici macar o Constitutie in sensul exact al cuvantului! E greu de priceput!
Postat 25 Iunie 2018, 08:52 de cainerau
Alcor
Nu mai are rost sa lungim ca daca iti cer sa pui inventiile in scris si cu documentatie oficiala, nu romaneasca, te pierzi. Pana atunci aici imi închei comentariile la adresa ta (pe langa subiect am fost la articolul asta, imi cer scuze moderatorilor) ca am destui troli in lista, nu mai e nevoie si de tine. Dar te tin totusi, daca se elibereaza un loc sa mai arata lumii un plangacios la epocii de haur.
Postat 25 Iunie 2018, 06:58 de poiu
Romani vs revizionisti
Romanii, au dat cel mai mare numar de inventatori raportat la 1000 de locuitori, in timp ce scursurile revizioniste din Transilvania au comis cel mai mare numar de crime si ticalosii raportat la 1000 de locuitori. Aceste adevaruri ii ard pe revizionistii (separatistii) hungaristi.
Postat 25 Iunie 2018, 00:31 de Alcor
Cuțu rau
In Anglia codul civil sa adoptat în urma cu 900 de ani
Postat 24 Iunie 2018, 21:32 de Sandu1201
!!!
Asta e, Sandu are dreptate! Sub Carol I a început modernizarea României! (la acea vreme P.U.). Codul civil a fost adoptat în 1864/Sper că nu am greșit/valabil până la adoptarea Noului Cod acum cativa ani! Sigur trebuia periat ca limbaj/cine stie azi despre embatic/dar principiile erau corecte! Dar asta nu înseamnă că ideile de stânga sunt rele pur și simplu! Trebuie găsit echilibrul! Acum 30-40 ani prinsese curentul numit "convergența sistemelor "! Eu și azi cred in această teorie! Statul nu este cel mai prost administrator! A se vedea Norvegia cu un foarte bun..."președinte "!
Postat 24 Iunie 2018, 21:21 de cainerau
Poiu
Podul de la Cernavodă 1890 , cel mai mare pod din Europa la vremea aceea. Unii nu știu de MALAXA . Alcor modernizarea României a început datorită Regelui. Nu-i bai, că nu-i.
Postat 24 Iunie 2018, 20:09 de Sandu1201
Alcor
Mai citeste istoria. Cine a facut fabricile reale din Romania? Cine a tras primele sine de tren? Da primul iluminat? Nu romanii, ci aia pe care ii numesti tu ocupanti. Nu is ungur, nici austriac doar un roman care mai citeste prin istorie. Cauta si tu istoria avionului. Mai apoi, datorita cui au ajuns copiii Transilvaniei sa studieze la Viena? Budapesta? Sau in alte locuri? Istoria nu incepe in 45 si nici Vuia nu a inventat avionul, nici Coanda motorul cu reactie. Deci mai citim. Nici Paulescu insulina, nici Malaxa masina cu motor in spate, nici Plesu automobilul aerodinamic. In general au fost copii adaptate dar vandute propagandistic mieluseilor care azi incearca pe.orice cai sa continue ascuderea adevarului. Asa cum ai tu internet sa comentezi aici, asa au si oamenii acces la adevar. Nu e nimeni revizionist sau separatist, doar adeptul adevarului. P.s. daca mai scrii cu stilou, vezi ca nu Poenaru... Asta asa, de incheiere
Postat 24 Iunie 2018, 19:56 de poiu
Ce adunatura pestrita...
Cei mai nemernici dintre toti sunt revizionistii (separatistii) hungaristi. Escroci din tata-n fiu, revizionistii au hotia, minciuna, ticalosia, badarania si escrocheria in ADN. Sute de ani au furat si exploatat ungurii in Transilvania, in mare parte parte cu ajutorul austriecilor (ungurii fiind slugile austriecilor). Si in prezent, revizionistii ar fi gata sa o ia de la capat furturile cu marsaviile caracteristice.
Postat 24 Iunie 2018, 16:18 de Alcor
Bihoreanoradean
Știu ce vrei. Asta vreau și eu. Dar am pierdut 30 de ani.
Postat 23 Iunie 2018, 23:30 de Sandu1201
Sandu
Votez cu acel candidat care nu va face alianță cu mizerabilii din PNL, PSD sau ALDE.
Postat 23 Iunie 2018, 23:06 de User anonimizat
Democratie
Lasa ca e democratie, fiecare sa voteze dupa cum il duce capul. Ratiu avea o vorba: democratie inseamna sa ma lupt pana la sange ca tu sa ai dreptul sa spui si ceea ce nu-mi convine.
Postat 23 Iunie 2018, 23:05 de cetateanbihorean
Bihoreanoradean
Tot la LIGHEAN??????
Postat 23 Iunie 2018, 22:21 de Sandu1201
Presedinte papa lapte
O sa te mai votez când "o face plopu pere si răchita micșunele" sau mai pe ardelenește: când oa zbura porcu'!
Postat 23 Iunie 2018, 22:00 de User anonimizat
Cuțu rau
Le arunci un OS
Postat 23 Iunie 2018, 21:34 de Sandu1201
Poiu
Dacă nu era Monarhia, noi eram tot 3 principate. Regele nostru GERMAN. Era de datoria lui Iliescu să-l aducă înapoi în România. E de datoria lui Iliescu sa plătească pt felul în care a ajuns România. E datoria lui Petre Roman sa plătească. Și bunicul meu a luptat și tatăl meu a luptat și noi trebuie să ieșim în stradă . Stați liniștiți MINERII au fost falimentati cu bună știință de Iliescu , armata e de partea noastră NOI SUNTEM POPORUL. Regula Psd-ului e sa înfometeze poporul și la alegeri le atunci un OS . Ne îndreptăm rapid și sigur spre Burkina Faso. BRAVO ROMÂNIA.
Postat 23 Iunie 2018, 21:14 de Sandu1201
Pot sa zic si eu ceva?
Tata are o vorba buna. Romanu lider isi fura fratii. Romanii au dus-o bine doar condusi de straini. Dati cu paru toti anti monarhistii dar tata stie de la bunicu meu. Si bunicul meu era un om destept, medaliat in razboi chiar la Tirol pentru tactici militare. De cand am avut conducere romaneasca am mers in jos si tot mai jos. Nu paduri, nu mai construim avioane si trenuri, nici armament performant sau pt uz national. Ce a ramas si se vede azi ca ramasita comunista sunt mastodonti industriali, de eficienta scazuta. Unde sunt Baile Herculane de exemplu? Cati stiu ca Sisi avea foisorul ei și petrecea anual cateva saptamani acolo? Cati stiu cine a construit de fapt Baile? Si ci e le-a exploatat si vandut apoi la extinctie? Asta e un exemplu. Dar unii voteaza inca pentru 50-200 de lei fara sa le pese de proprii copii/nepoti. Dar tot ei plang apoi ca le pleaca pruncii si multi nu mai apuca sa isi vada nepotii. Mai grav ca sunt si tineri ce voteaza pt nici 50€. Totusi Klaus, asa cum e el mai mutulica, nu s-a lasat, a luptat in stilul nemtesc cu coruptia. EU de la el stie multe detalii din tara
Postat 23 Iunie 2018, 20:17 de poiu
offff
Ce poti sa Mai zici si sa astepti cand avem gandire si mentalitate de secolul XX in secolul XXI??? Mentalitate ta era buna pe vremea eugeniei si a puritatii rasei lui Hitler, nu acum cand lumea a evoluat atat! Chiar nu ti se pare nedrept sa rapesti dreptul unui cetatean roman, de etnie germana, care-si iubeste Tara ca si tine, care e la fel de roman ca si tine, doar care vorbeste in plus germana, dreptul de a candida si a fi presedintele Romaniei doar pentru ca parintii lui sunt de origine germana?!? Mai bine taci din gura ca te umpli de ridicol! Mai bine sa am un presedinte, sef de Guvern, sef de servici strain, dar corect si impartial decat unul roman, dar mandru de originea lui si corupt, incompetent si ratat!
Postat 23 Iunie 2018, 18:44 de cetateanbihorean
Cuțu rau
O sa le dam părinților e sticle de ulei și 3 kg de zahăr
Postat 23 Iunie 2018, 18:25 de Sandu1201
In casuta din pădure... ahahahaha
@Sandu1201: Bolojan poate fi premier doar dacă PNL ar câștiga alegerile! Respectiv ar avea peste 50%! Sau PNL ar fi parte a unei Coaliții care ar da Guvernul! Imposibil! Ahahahaha...
Postat 23 Iunie 2018, 18:06 de cainerau
Cuțu rau
Ce zici de Bolojan Premier??
Postat 23 Iunie 2018, 17:18 de Sandu1201
Cuțu rau
Tu ai spus pe cu ce partide ai votat. Traseist
Postat 23 Iunie 2018, 16:47 de Sandu1201
!
@suporter_oradean: Fii mai explicit...!
Postat 23 Iunie 2018, 16:26 de cainerau
Ahahshaha
@Sandu1201: Nu înteleg nimic !
Postat 23 Iunie 2018, 16:23 de cainerau
Tds=danielet=cainerãu
Tu ai fi in state sã votezi cu cea mai mare **** din ultimii 1000 de ani din Romania. Dispari dracnea
Postat 23 Iunie 2018, 16:13 de suporter_oradean
Cuțu rau
Tu ai dat votul la FSN, CDR, PDL,PNL,PSD. ESTI O TRASEISTĂ CU ALTE CUVINTE.
Postat 23 Iunie 2018, 15:40 de Sandu1201
prostia la putere
...ursul...
Postat 23 Iunie 2018, 14:38 de cainerau
!
Si eu sunt FERM HOTĂRÂT să nu îți dau votul! Plimbă susurul pe la Merkel...ca si ea are o problemă! Națiunea ROMÂNĂ trebuie sa-si aleaga lider din rândul ei! Asta e..asa se face..asa e normal! Ce-ar fi ca presedintele Germaniei să se numească Mohamad? Absurd...tu trebuie să mergi la părinții tăi în Germany și...orice! Dar nu Președintele țării mele! HEIL!
Postat 23 Iunie 2018, 14:37 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON