URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2018, 11:37

Preşedintele Asociaţiei Colectiv îl trage de mânecă pe Bodog: Unde este Raportul #Colectiv?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, afirmă că la Colectiv "politicul a ucis", iar "politicul şi justiţia protejează vinovaţii şi continuă să ucidă". El acuză, într-o postare pe Facebook, preluată de adevarul.ro, că, la 26 de luni de la tragedie, nimeni nu a identificat problemele şi nu a luat măsurile care ar putea duce la evitarea unei noi "crime numite Colectiv". 

Vinovații, fără vină

"Zilele astea vedem o luptă acerbă pentru dreptate, pentru justiţie, de fapt, pentru cine stăpâneşte justiţia. Nu că ar fi fost justiţia foarte independentă până acum. Unde au fost şi unde sunt procurorii atunci când vorbim de sănătate? Vorbim, zilnic, de mafia din sănătate, de manageri corupţi, de medici şpăgari şi afacerişti, de aparatură inutilă cumpărată cu milioane de euro, de miliarde cheltuite aiurea, fără să avem un spital nou. Unde sunt anchetele? Ce face Ministrul Sănătăţii? Ce face Primul Ministru? Ce face partidul care promitea zeci de spitale regionale, naţionale, intergalactice? A trecut un an şi nu avem niciun proiect. Toată mizeria, toţi hoţii, aşa-zişii zei ai medicinei, sunt protejaţi, sunt acoperiţi de miniştri, de primari, de anchetatori", scrie Eugen Iancu în mesajul de pe Facebook.

Acesta vorbeşte despre faptul că, la 26 de luni de la producerea tragediei, nu există vinovaţi ţi nu s-au luat măsuri. "Au trecut 26 de luni de la Colectiv şi nu avem nici măcar o secţie de arşi construită, deşi există finanţare de la Banca Mondială. Au trecut 2 ani şi două luni de la Colectiv iar Ministrul Sănătăţii tot nu are Raportul Colectiv. Au trecut 26 de luni şi nimeni nu a identificat problemele şi nu a luat măsurile care să ducă la evitarea unei noi crime numite Colectiv", mai spune Eugen Iancu.

Acesta mai spune că "vinovaţii sunt protejaţi de hotărâri politice la care procurorii aderă cuminţi". "În Colectiv politicul a ucis. După Colectiv, politicul şi justiţia protejează vinovaţii şi continuă să ucidă. Domnule Ministru Bodog, unde este Raportul Colectiv? Care sunt măsurile luate? În ce stadiu se află cele 4 secţii de mari arşi promise?", îşi încheie mesajul preşedintele Asociaţiei Colectiv.

După cum se ştie, în urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Raport la secret

Membrii asociaţiei Colectiv, înfiinţate în urma tragediei, i-au cerut în repetate rânduri ministrului Bodog să facă public Raportul cu informaţii privind intervenţia autorităţilor sanitare în cazul "Colectiv".

În vreme ce Bodog susţine că în instituţia pe care o conduce nu există înregistrat un astfel de raport, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în mandatul căruia s-a întocmit acest raport, a explicat că "raportul este înregistrat cu nr 9/3.01.2017 la registratura cabinetului MS de unde ulterior a fost remis Direcţiilor de specialitate din MS".

"Şi nu pot să cred că domnul Bodog, secretarii de stat şi consilierii dânsului nu ştiu despre acesta. Şi nu pot să cred că domnul Bodog nu ştie cum funcţionează o registratură. Într-un punct are dreptate domnul Bodog: raportul nu este elaborat "la începutul anului 2017", ci în cele şapte luni premergătoare, atât cât eu şi echipa mea am fost la Ministerul Sănătăţii. Nu îşi închipuie nimeni că echipa dumnealui s-ar fi ocupat cu aşa ceva..", arăta Voiculescu.

Vlad Voiculescu mai precizează că autorul raportului, Elena Copaciu, "îi cerea pe 13 Octombrie domnului ministru Bodog o audienţă pentru a ajuta la eliminarea barierelor pentru aplicarea ordinului 476, referitor la îngrijirile medicale pentru pacienţii cu arsuri".

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, potrivit unui raport întocmit în timpul guvernării Cioloş, autorităţile au dovedit dezorganizare în gestionarea incendiului de la "Colectiv", fiind făcute referiri la infecţiile nosocomiale sau la refuzul de a transfera victime în străinătate. În cadrul raportului se atrage atenţia asupra dezorganizării din noaptea incendiului din Colectiv, dar sunt consemnate şi măsuri care trebuie luate pentru evitarea problemelor cu care sistemul s-a confruntat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON