URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2019, 00:43

Maziliri şi epurări în PSD: Viorica Dăncilă s-a instalat la cârma partidului: "Nicio discuție despre Justiție"

Maziliri şi epurări în PSD: Viorica Dăncilă s-a instalat la cârma partidului: 'Nicio discuție despre Justiție' foto: Digi 24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au început răfuielile în interiorul PSD. După aproape șase ore de discuții, liderii social-democrați și-au validat marți seară, în ședința Comitetului Executiv, noua conducere a partidului. Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu - oamenii fideli lui Dragnea au făcut un pas în spate, iar Viorica Dăncilă, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au devenit oamenii din linia întâi ai PSD, premierul fiind preşedintele interimar al partidului.

Schimbare de garnitură

De asemenea, social democrații au decis și propunerile pentru ministerele rămase vacante din Guvern. Astfel, Ana Birchall este propunerea pentru ministerul Justiției, Roxana Mânzatu - Fonduri Europene, Natalia Intotero - Românii de Pretutindeni și Titus Corlățean - vicepremier. 

În ședința Biroului politic al PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că îl susține pe Paul Stănescu pentru funcția de președinte executiv al PSD iar pentru președinția Camerei Deputaților pe Marcel Ciolacu. Cei doi au fost votaţi de CEX ca atare.

Şi deputatul Florin Iordache, omul de bază al lui Dragnea din Parlament a anunțat în partid că vrea să candideze pentru șefia Camerei Deputaților însă candidatura sa a fost respinsă. Codrin Ștefănescu a fost înlăturat din funcția de secretar general al PSD, şi înlocuit cu Rodica Nassar, iar Lia Olguța Vailescu a anunțat că renunță la funcția de purtător de cuvânt al PSD.

Social democrații au decis în ședința CEX sa devină președinte interimar la PSD București la solicitarea primarilor de sector. Firea demisionase de la șefia organizației în toamna lui 2018 în ședința CEX de la Neptun în urma presiunilor făcute de Liviu Dragnea. Firea semnase alături de alți lideri o scrisoare prin care se cerea retragerea lui Dragnea din funcția de președinte al PSD. Gabriel Mutu fusese numit șef inerimar la PSD București.

Potrivit surselor Hotnews, Carmen Dan - ministrul de Interne și omul de încredere al lui Liviu Dragnea nu mai au susținere în interiorul partidului la fel și consilierul premierului Darius Vâlcov. Cei doi vor pleca în următoarea perioadă însă în partid nu s-a luat o decizie clară în acest sens. 

"Mergem mai departe"

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți seară, după ședința Comitetului Executiv (CEx) al PSD, că o va elibera din funcția de consilier pe Anca Alexandrescu, la fel și din funcția pe care aceasta o avea la partid, la departamentul de comunicare al PSD. Dăncilă a menționat că „în curând” va lua o decizie și în ce îl privește pe Darius Vâlcov. Alexandrescu și Vâlcov sunt considerați apropiați ai lui Liviu Dragnea, oamenii prin care liderul PSD conducea de facto Guvernul.

”E importantă pentru noi unitatea, să ințelegem unde s-a gresit, să ne unim forțele pentru a putea merge mai departe”, a declarat Viorica Dăncilă, făcând mărturisiri şi despre noua atitudine a partidului cu privire la Justiţie.

"Trebuie să ne asumăm toți această vină. Toți aveam posibilitatea să ne spunem fiecare opinia, nu am făcut-o. Nu este ușor. Un rezultat la alegerile europarlamentare care nu poate mulțumi PSD, președintele arestat, e o situație dificilă, dar ca de fiecare dată PSD, în momentele sale grele, a dat dovadă de unitate și de puterea de a merge mai departe. Această idee că problemele cu justiția au fost doar la PSD a fost total incorectă. Aceste probleme trebuie să le deconteze fiecare partid, persoana care are un dosar sau o problemă cu justiția, nu trebuie să le decontăm toți. De ce să fim judecați toți? Cei care au probleme să și le rezolve", a spus premierul.

„Nu am avut astăzi nicio discuție despre Justiție. Acest guvern nu a dat legi care să afecteze Justiția. Au fost discuții în ședințele CEx ca să dăm OUG pe anumite aspecte referitoare la Justiție. Am simțit întotdeauna că ar fi o vulnerabilitate pentru noi, pentru țară, dacă am da aceste ordonanțe (n.r. Dăncilă a uitat Ordonanța 7 de modificare a Legilor Justiției din februarie). Nu mi-aș fi dorit să riscăm activarea Articolului 7 în cazul României. Nu vreau să se înțeleagă greșit, unele măsuri în domeniul Justiției poate trebuiesc luate. Nu a fost vorba dacă ele erau corecte sau nu, dar eu, ca premier, m-am gândit că importantă este țara, m-am gândit că imaginea României e mai importantă, și eu am lucrat mult la imaginea României. Da, a fost la un moment (în partid) discuții despre amnistie și grațiere, nu vreau să mă întorc la insistențele domnului Dragnea”, a spus Dăncilă.

Nu demisionează

Premierul Viorica Dăncilă a respins din nou solicitările de a-şi da demisia, cerând să nu fie legate „alegerile europarlamentare de guvern”. Aceasta a invocat „respectarea Constituției” și a spus că Guvernul va „pleca acasă” dacă o moțiune de cenzură este votată în Parlament. Dăncilă a invocat și „nevoia de stabilitate” în această perioadă în care „toate privirile din statele membre sunt îndreptate asupra României”, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

Dăncilă a declarat că nu este mulţumită de modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora şi a cerut Ministerului Afacerilor Externe o analiză în acest sens, ea arătând că cei care au greşit trebuie să plece acasă. Ea a spus că, din punctul său de vedere, vina aparţine ambasadorilor sau consulilor. „Am spus că am cerut o analiză. MAE a şi început această analiză să vedem ce s-a întâmplat şi am spus că vom lua măsuri radicale. Să reglementăm inclusiv prin legislaţie. Votul electronic, votul prin corespondenţă”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Întrebată dacă a primit semnale din partea liderilor europeni după condamnarea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu am semnale, nu am discutat încă cu liderii europeni. Luni o să plec la Bruxelles şi o să am o întâlnire cu liderii europeni". De asemenea, întrebată ce se va întâmpla de acum înainte în privinţa relaţiilor cu socialiştii europeni, ea a spus: "Luni şi marţi voi merge la Bruxelles, voi discuta cu Frans Timmermans, voi discuta cu liderii europeni. Am să sun omologii mei din Portugalia, din Spania, astfel încât să putem să reluăm relaţiile cu socialiştii europeni".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Despre justiți
A vorbit despre justiție Ponta și se alegea cu doua dosare pe săptămâna, pe vremea când era prim-ministru, acum gata, se închid pe rând toate. A vorbit Dragnea, pana la capăt, acum e pe pauza. Nu mai vorbește nimeni de justiție, garantat! Se pot intoarce protocoalele secrete, completuri ilegale, rechizitorii făcute de SRI, inapoi ca pe vremea lui Basescu.
Postat 29 Mai 2019, 18:19 de User anonimizat
Fiti cuminti!
Fiti cuminti si smecheria merge mai departe! Asta este adevaratul mesaj. Veorica aseara era flancata de doi ... de doua reptile pesediste si spunea ca ea face doar ce hotatarsc ei in grup. Ea este fara initiative personala, face cat si ce are voie! Ce am castigat? Nimic! Daca romanii se "linistesc" se alege praful de mica victorie de la europarlamentare!
Postat 29 Mai 2019, 17:02 de scortosul
Nelu,fa-ti bagajele...Liviutz te asteapta!
Duamna Veorica, sho pe el! Ca numa de prostii si cumetrii se tine...! Pentru detalii, la dispozitie.
Postat 29 Mai 2019, 08:18 de vineri
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON