URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2020, 17:25

Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost dat afară din Poliție. „Urmează și alții”, promite șeful MAI

Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost dat afară din Poliție. „Urmează și alții”, promite șeful MAI foto: stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarul Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, care a şi coordonat ancheta în cazul Caracal, a fost destituit din Poliţie. 

Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, marţi, la începutul şedinţei de Guvern.

"Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale", a spus Vela, conform agenţiei de ştiri Agerpres.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a cerut să verifice situaţia acestor concedii medicale. "Trebuie verificaţi inclusiv dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au dispărut de la locul de muncă ca să fugă de consecinţele neîndeplinirii au îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu", a spus Orban.

Apel la interlopi

Nicolae Alexe este anchetat într-un dosar penal deschis de DIICOT pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal, privind modul în care a fost instrumentat dosarul de către oamenii legii.

La momentul disparițiilor, Alexe fusese împuternicit în funcţia de inspector şef adjunct al IPJ Olt, iar şeful Poliţiei Române l-a demis din funcţie în iulie 2019, conform Mediafax.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, cunoscut în lumea interlopă, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină.

Remus Rădoi "Codiţă" este şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţul Olt, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie. În condiţiile în care timpul era vital, el i-a pus pe poliţişti pe piste greşite: către rivalii dintr-o altă grupare mafiotă, dezvăluia, la vremea respectivă, Libertatea.

Poliţiştii le-au mai cerut interlopilor să verifice numere de telefoane, dar şi să le spună a cui este maşina gri în care presupuneau că se urcase Alexandra, dându-le însă informaţii complete, deci confidenţiale, din anchetă, informaţii care, ajunse pe mâna presupuşilor răpitori, ar fi putut agrava situaţia.

"De regulă informatorii dau ponturi poliţiei, iar ofiţerii decid. În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliţia a oferit numerele de telefon ale suspectului şi alte informaţii secrete către grupările populate de infractori şi care şi-au împărţit Oltenia! Iar Remus Rădoi "Codiţă" a trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta!", dezvăluia, la vremea respectivă, Libertatea. Din cele 3 percheziţii dispuse în caz, două ar fi fost la rivalii interlopului Codiţă! 

Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON