URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2018, 20:30

Universitatea din Oradea: 37 de cadre didactice au primit titlul de "profesor emerit" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În debutul Săptămânii ştiinţifice, manifestare care reuneşte o serie de conferinţe şi activităţi ale facultăţilor orădene, la Universitatea din Oradea au fost evidenţiaţi profesorii cu care instituţia se mândreşte.

Marţi, în Aula Magna a instituţiei, 37 de cadre didactice, desemnate de cele 15 facultăţi, au primit titlul de "profesor emerit", distincţie acordată în premieră, de altfel recent instituită de Senatul Universităţii orădene. "Nu este o simplă diplomă, ci semn de onoare şi recunoştinţă celor care o primesc", a punctat rectorul Constantin Bungău. Preşedintele Senatului, Sorin Curilă, a subliniat la rândul său importanţa cinstirii înaintaşilor, aşadar inclusiv a dascălilor care au predat în Universitate.

11 din profesorii omagiaţi au predat sau încă predau la Facultatea de Medicină şi Farmacie, fiind vorba despre Aurel Babeş, Marius Bembea, Gheorghe Bumbu, Doru Crăiuţ, Ludovic Gilău, Augustin Lengel, Gheorghe Mermeze, Petru Mihancea, Tiberiu Nemeth, Radu Spineanu şi Emil Mărginean.

De la Facultatea de Arte, au primit titlul de profesor emerit Aurel Chiriac (directorul Muzeului Ţării Crişurilor) şi fosta decăniţă Agneta Marcu, iar la Geografie, Turism şi Sport au fost aleşi profesorii Octavian Bâc (fost decan), Dinu Drăgan, Iacob Hanţiu (fost prorector al Universităţii), Vasile Marcu, Ştefan Maroti, Nicolae Josan (fost prorector) şi Florian Benţe.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei a avut un singur laureat, pe fostul decan Teodor Leuca, la fel ca Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, care l-a desemnat pe fostul prorector Ioan Felea.

La Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică au fost aleşi opt profesori pentru titlul oferit marţi: Macedon Ganea, Gavril Roşca, Ioan Eugen Radu, Dinu Fodor, Ioan Lucaciu, şi Vidican Aron Tripe.

Din rândul istoricilor Universităţii, patru au primit aceeaşi distincţie: Sever Dumitraşcu, Viorel Faur, Mihai Drecin şi Ion Zainea. Profesorul Drecin a stârnit râsetele audienţei, spunând că dacă ar scrie într-o carte istoria "mai puţin ştiută" a fostului institut pedagogic şi a Universităţii de azi, "o să câştig mai mulţi bani decât după toate cărţile publicate până acum".

Profesori emeriţi sunt de acum şi Paul Magheru şi Ioan Derşidan (Facultatea de Litere), respectiv dascălii Facultăţii de Protecţia Mediului Petru Burescu, Gheorghe Cioban, Nicolae Ioan Csep şi Viorel Şcheau.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
glorioasa FSSSSE nu are profi?
Mă intreb Facultatea de Stiinte Economice nu are profesori (pensionari) merituoși!!!??? Morții, ca morții, dar vii? Olah, Chirilă...mai era unu ... de pe la București care era angaja în mai multe locuri...venea probabil adus pe bani mulți ... unu pilos...mare sculă (!) dar ala cum de nu a fost considerat, măcar ăla valoros?! Rușinică FSE!!! Rusinica, FSE care nu a considerat niciunul din pensionarii săi valoros, suficient cât să primească o amărâtă de diplomă, că de RESPECT nu putem vorbi când facultatea aia e condusă de Famiglia de afaceristi badulescu, si de cele 2 proaste gen Veorica...
Postat 02 Iunie 2018, 10:56 de Tegumentsofisticat
intelectualul si banul
avand in vedere titlurile profesorilor carora li s-a dat diplome, sa stiti ca salariul lor este in medie 130 mil net/luna. poate cineva sa spuna ce activitati sofisticate/intelectuale presteaza ei pentru banii acestia? mie personal nu imi spune niciunul nimic.... decat ca sunt din vechea gasca de imbarligatori ai universitatii.
Postat 30 Mai 2018, 07:46 de roger
Catre ADINA
Care premii in bani.? Sa te interesezi ce salarii nesimtite au unii de la U.Oradea si mai vorbim.....Panouri cu fonduri europene dar laboratoare dotate ioc......
Postat 30 Mai 2018, 02:18 de CetateanulTurmentat
ce premii in bani?
ce premii in bani? Ca astia invirt bani cu lopata, cei mai multi dintre ei ar trebui sa doneze din prea plinul pe care l-au jupuit de pe pacienti, ati uitat scandalul de malpraxis al marelui ginecolog Doru Craiut, nu exista un escroc mai mare ca asta, ar fi trebuit sa primeasc diploma in puscarie...
Postat 29 Mai 2018, 22:30 de victorascretinelmicula
niste PREMII in bani nu le-ati dat?
de ce nu le dati si cate un ban? ... numai DIPLOME, vai s-amar! aaaaa, nu e procedura .... halal....
Postat 29 Mai 2018, 21:50 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON