URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2017, 01:10

Liderul Phoenix, Nicu Covaci, la Oradea: Avem în trupă un orădean! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost lumea rockerilor, vineri seară, în Cetatea Oradea! Fortăreaţa s-a umplut din nou de lume, la concertul trupei Phoenix, care marchează 55 de ani de la înfiinţare, susţinut în cadrul Festivalului Medieval, organizat de APTOR.

Cu toate că din vechiul Phoenix a mai rămas doar Nicu Covaci, şi el sărbătorit la cei 70 de ani ai săi, fanii formaţiei au trăit din plin fiecare piesă. "Nunta", "Fata verde", "În umbra marelui URSS" sau "Negru Vodă" au fost câteva dintre cântecele care au ţinut publicul "în priză".

Spre mijlocul curţii, puteai vedea inclusiv tineri dând din plete ori copii bâţâindu-se pe piesele deja consacrate ale formaţiei. "Nu mai e la fel fără Baniciu", comenta o doamnă de vârsta a doua, în vreme ce, câţiva metri mai încolo, alţi melomani vorbeau despre faptul că Nicu Covaci, fondatorul formaţiei, nu s-a remarcat vocal aproape deloc, fiind foarte răguşit, în vreme ce solistul Costin Adam a reuşit să captiveze publicul.

Judecând după reacţia celor din jur, concertul a fost, fără tăgadă, un succes. Inedite au fost momentele când, la piese precum "Mugur de fluier" sau "Strunga", orădeanul Călin Pop, solistul formaţiei Celelalte Cuvinte, a lăsat chitara deoparte şi a cântat la Blockflote (flaut) şi vocal, dar şi solourile de chitară ale lui Dan Andrei Aldea.

La un moment dat, Nicu Covaci a anunţat şi un aspect prea puţin cunoscut, şi anume că formaţia sa are în componenţă un orădean. Este vorba despre basistul Vladi Săteanu (foto), care a activat, de-a lungul anilor, în mai multe trupe rock ca de pildă Thamyras, Sarmalele Reci sau Hotel FM.

Concertul Phoenix s-a terminat cu membrii formației, împreună cu Dan Andrei Aldea și Călin Pop, cântând împreună "Fie să renască", în ovațiile spectatorilor.

Seara a continuat cu un spectacol de jonglerii de foc, oferit de trupa Hypnosis, care i-a fascinat în special pe cei mici.

Festivalul Medieval a început vineri, cu o paradă a luptătorilor și a domnițelor prin Centrul Oradiei și a continuat cu ateliere meșteșugărești pentru copii, concerte cu muzică medievală și bătăi în cetate.

Sâmbătă seară, începând cu ora 19.30 va avea loc un concert Ada Milea şi Alex Bălănescu, iar de la ora 21 va concerta trupa Vama. Duminică seara, în Cetate va concerta Subcarpaţi.


Vezi mai jos programul detaliat al Festivalului Medieval din Cetatea Oradea.

Sâmbătă, 8 iunie

10:00 - 12:00 -  Tir cu arcul – Deus Vult, în spate Corpul H

16:00 - 18:30 - Concurs de lupte medievale full-contact, Curtea Cetăţii

18:30 - 19:00 - Concert muzica medievală – Lupus Dacus, Scena curtea Cetăţii

19:00 - 20:00 - Bătălie - "Asediul porţilor", Poarta de Est (gang biserica)

19:30 - 21:00  - Backyard Acoustic Season: Ada Milea şi Alex Bălănescu  Teatrul Vară

21:00 - 22:00 - Concert Vama, Scena curtea cetăţii

22:00 - 22:30 - Jonglerii cu foc: spectacolul Notre Dame -  trupa HYPNOSIS, curtea Cetăţii

Duminică, 9 iunie

10:00 - 12:00 - Tir cu arcul – Deus Vult, în spate Corpul H

11:00 - 13:00 - Casa cu Poveşti tradiţionale pentru copii - str. Breslelor

15:30 - 16:00 - Concert stradal muzică medievală - Cimpoierii din Transilvania - Curtea Palatului Princiar

18:00 - 19:00 - Concert de muzică medievală - trupa Huniadi Cantores, Curtea Palatului Princiar

19:00 - 20:00 - Bătălie "Apărarea Cetăţii", Curtea Cetăţii

21:00 - 22:00 - Concert Subcarpaţi, Scena curtea cetăţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
realitatea
Phoenix cu inlocuitori.
Postat 08 Iulie 2017, 09:09 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON