URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2019, 17:40

Luceafărul a remizat acasă în jocul cu CS Mioveni. Antrenorul oaspeţilor a recunoscut că bihorenilor nu li s-a acordat un penalty

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au remizat cu scorul de 2-2, vineri, în jocul din etapa a 32-a a Ligii a II-a pe care l-au susţinut la Sânmartin în compania celor de la CS Mioveni.

Meciul a avut toate ingredientele: ocazii multe, goluri, un penalty acordat, unul neacordat şi o eliminare. Luceafărul rămâne pe poziţia a 11-a a clasamentului. Oaspeţii au fost cei care au marcat primii şi tot ei conduceau la pauză cu 2-1.

Eliminare din prima 

Jocul a debutat bine pentru elevii antrenorului Cristian Lupuţ, care s-au instalat în atac încă din primele minute. Pe contraatac însă argeşenii au marcat în minutul 8, după ce Andrei Hergheligiu ea fost angajat în careu, a scăpat pe dreapta şi a finalizat în gol la colţul lung, pe jos, cu un şut din 14 metri.

Luceferii au ripostat rapid şi C. Roşu putea marca în minutul 12, aflat la 8 metri de poartă în poziţie centrală, dar nu a reluat periculos.

Golul egalizator al bihorenilor a venit în minutul 30, când George Paraschiv a pătruns în careu pe stânga şi a şutat în diagonală, la colţul lung. Portarul Croitoru a atins balonul, dar nu a putut evita golul.

În minutul 39, Marian Beţa, de la CS Mioveni, a fost eliminat direct după ce l-a ţinut pe Paraschiv la circa 35 de metri. Atacantul orădean ar fi rămas singur cu portarul.

Deşi au avut superioritate numerică, peste doar două minute luceferii au fost surprinşi după un contraatac al celor din Mioveni. Măzărache a primit în careu, a trecut printre doi adversari şi a fost faultat pe portar la 9 metri. Arbitrul a dictat penalty şi cartonaş galben pentru portarul Moga. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Andrei Hergheligiu, care a transformat fără probleme.

S-a intrat la vestiare cu avantajul de un gol al oaspeţilor, scor 1-2, dar repriza a doua a fost controlată în totalitate de Luceafărul, care nu a reuşit însă decât un singur gol, ratând o serie de ocazii, fapt care l-a exasperat pe antrenorul Cristian Lupuţ.

Penalty neacordat

Egalarea a survenit în minutul  57, după o centrare de pe dreapta. Vasile Pop a reluat cu capul din 6 metri, mingea a lovit bara, portarul Croitoru a scos, însă arbitrii susţin că mingea a trecut de linia porţii şi au acordat golul.

Un moment importat a fost în minutul 67, când Dulca a avut o cursă impetuasă de 40 de metri, a trecut de patru jucători, a intrat în careu, unde a fost faultat, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, cu toate că inclusiv antrenorul echipei din Mioveni, Daniel Opriţa a recunoscut, de mai multe ori, la conferinţa de presă, că a fost penalty. El a spus că arbitrul n-a acordat penalty "în compensaţie, după ce l-a eliminat uşor pe Beţa".

Deşi antrenorul Cristian Lupuţ a introdus un nou atacant, pe Luduşan, bihorenii nu au mai reuşit să marcheze până la final, jocul încheindu-se la egalitate, 2-2.

"Consider că rezultatul este nedrept după situaţiile şi ocaziile pe care le-am avut. Clar, trebuia să câştigăm, dar acesta este fotbalul, puteam să şi pierdem. Am fost conduşi cu 2-1, după ce am luat ambele goluri foarte uşor, ceea ce mă nemulţumeşte total, mai ales la fundaşii laterali, unde am fost foarte slabi. Am reuşit să revenim de fiecare dată, echipa are potenţial şi mă bucur totuşi că de patru etape nu suntem învinşi. Consider că am avut un penalty clar, la Dulca, pe care nu l-a dat, dar astea sunt deciziile arbitrilor, nu pot să mă leg eu de ele acum", a declarat, după joc, antrenorul gazdelor, Cristian Lupuţ.


Luceafărul Oradea - CS Mioveni 2-2 (1-2)

Au marcat: G. Paraschiv(min. 30) şi V. Pop (min. 57) / Herghelegiu (min. 8 şi 42 din penalty)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin)

Luceafărul: Bg. Moga - Prejmerean, Oros + cpt., Yabre, Moihedja (min. 79 Al. Băican) - C-tin. Roşu, Lu Yuefeng (min. 29 Ciul), Preoteasa (min. 75 Luduşan), Al. Dulca - Vas. Pop şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Mioveni: Fl. Croitoru - Ct. Alexe, Beţa (min. 39 eliminat), Burnea, Ed. Stoica - cpt. - Traşcu, Rob. Boboc (min. 79 C. Năstăsie), M. Şerban, Măzărache (min. 57 Rădescu) – Hergheligiu şi Alin Călin (min. 46 R. Lazăr). Antrenor: Daniel Opriţa
Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) - Casian Băla (Arad) şi Călin Cimponeriu (Lugoj)


Rezultatele şi marcatorii etapei a 32-a a Ligii a II-a:

Joi, 25 aprilie
Chindia Târgovişte - Academica Clinceni 1-0
Liviu Mihai 20'

Vineri, 26 aprilie, ora 11:00
Luceafărul Oradea - CS Mioveni 2-2
George Paraschiv 30', Vasile Pop 57' / Andrei Hergheligiu 8', 42' - pen.
Energeticianul - UTA Arad 2-2
Vlad Tudorache 4', Alexandru Popescu 90+3' / Baudoin Kanda 58', Ciprian Rus 71'
Metaloglobus Bucureşti - Sportul Snagov 1-0
Ovidiu Herea 80'
Pandurii Târgu Jiu - CS Baloteşti 4-0
Gabriel Dodoi 2', 29', Andrei Blejdea 34', Hery Du-Ho Kim 88'
Aerostar Bacău - Dacia Unirea Brăila 9-0
Valentin Buhăcianu 2', 6', 61', 89', Ionuţ Chirilă 8', Rareş Băluţă 54' - autogol, Alexandru Ciocâlteu 56', Cătălin Vraciu 65', Alexandru Pop 87'
Universitatea Cluj - Ripensia Timişoara 2-3
ASU Politehnica Timişoara - ACS Poli Timişoara 0-1

Sâmbătă, 27 aprilie, ora 12:00
Petrolul Ploieşti - Daco-Getica Bucureşti 1-3

Duminică, 28 aprilie, ora 11:00
FC Argeş - SSC Farul Constanţa 0-1


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON