URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2018, 22:05

Judeţul Bihor rămâne fără echipă în Liga a treia: CSC Sânmartin a pierdut returul barajului de promovare cu Minaur Baia Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judeţul Bihor rămâne şi în sezonul următor fără echipă în Liga a III-a. Deşi speranţele iubitorilor fotbalului din această parte de ţară se legau de CSC Sânmartin, echipa bihoreană a pierdut meciul retur cu CS Minuar Baia Mare, pe care l-a disputat sâmbătă pe teren propriu, ratând promovarea.

Scorul final al disputei, care a avut loc la Stadionul Luceafărul, a fost 0-2, maramureşenii având un început fulminand de meci, cu gol marcat în primul minut, penalty ratat în minutul 8 şi golul al doilea, înscris în minutul 17.

Defensiva formaţiei bihorene a fost surprinsă descoperită de mai multe ori în prima parte a disputei, iar când s-au trezit elevii antrenorului-jucător Ovidiu Morna a fost prea târziu.

Nu a început bine jocul şi, după un angajament în careu pentru Marius Feraru, decarul oaspeţilor a lobat balonul, de la 14 metri, peste portarul bihorean Groze şi a deschis scorul. În minutul 7, acelaşi Feraru, cel mai bun de pe teren, a obţinut un penalty, pe care l-a ratat însă, un minut mai târziu, Duruş.

Nu s-au dezmeticit bine fotbaliştii de la gazde după aceste minute groaznice pentru ei, că a venit minutul 17, când Sandu Bococi a prins un şut bun, pe joc, de la 22 de metri, în stânga portarului Groze şi scorul a devenit 0-2.

La această situaţie de pe tabelă, au început şi gazdele să reacţineze, au avut câteva acţiuni bune pe finalul primei reprize, dar neconcretizate şi s-a intrat la pauză cu avantajul de două goluri pentru vizitatori.

Deşi repriza a doua a fost controlată în mare măsură de bihoreni, aceştia nu au reuşit să marcheze, nici măcar din penalty-ul scos de Meşter şi ratat, în minutul 73, de golgheterul echipei, Sorin Ban.

Mai mult, echipa din Sânmartin a încheiat "în genunchi", după ce i-a fost eliminaţi doi jucători. Mai întâi, în minutul 74, Petru Ardelean a primit cartonaşul roşu, iar în prelungiri, minutul 90+2, l-a văzut şi Andrei Şumălan.

Partida s-a încheiat astfel cu victoria maramureşenilor, care promovează în Liga a III-a, în timp ce cei de la CSC Sânmartin vor trebui să evolueze şi-n sezonul următor tot în eşalonul al IV-lea.

"Suntem dezamăgiţi acum după joc, dar le-am spus, la final, la băieţi să ridice capul sus, să meargă mai departe şi să se bucure că au făcut parte din acest grup frumos, unde am avut şi numeroase satisfacţii pe perioada acestui sezon. Cred că miza jocului şi lipsa de experienţă a noastră şi-a spus cuvântul în debut, când am primit acele goluri, după care ne-a fost greu să mai revenim. Asta este, o echipă trebuia să meargă mai departe, aceasta este Minaur, o formaţie cu jucători buni, pe care o felicit. Pentru noi urmează acum o perioadă de pauză, după care vom vedea ce va fi", a declarat, la finalul partidei antrenorul-jucător al bihorenilor, Ovidiu Morna.

Tehnicianul de la CSC Sânmartin a început partida cu: Groze – Fitero, Ardelean, Şumălan, Cr. Copil, I. Cuc, Cl. Copil, Cl. Popa, Trip şi Morna. Pe parcurs au mai intrat: Daina, Meşter şi Ungur.

De partea cealaltă, antrenorul maramureşenilor, Dorin Toma, a început cu: Danciu – Lihet, Ignat, Simion, Duruş, Bococi, Borota, Balmoş, Feraru, Dan şi Giurgiu. Pe parcurs au mai intrat: Sabadâş şi M. Tutuţa.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Mazilu din Satu Mare, la tuşe fiind asistenţiiTunyogi Ferencz din Zalău şi Adrian Mărginean, din Aiud.

De menţionat că echipa lui Ovidiu Morna nu a putut întregi sărbătoarea comunităţii din Sânmartin din acest sfârşit de săptămână, când îşi aniversează Zilele Comunei, iar la stadion au fost prezenţi circa 8-900 de spectatori, un public nmeros, pentru care nu a contat că meciul de pe stadionul Luceafărul s-a desfăşurat la concurenţă cu partida "cap de afiş" din optimile Mondialului, Franţa – Argentina.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON