URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2018, 23:03

CSM Oradea a câștigat cu 31-27 ultimul meci oficial din acest an, în fața celor de la HC Sibiu

CSM Oradea a câștigat cu 31-27 ultimul meci oficial din acest an, în fața celor de la HC Sibiu foto: CSM Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formația orădeană de handbal masculin CSM a încheiat vineri seria jocurilor oficiale din acest an calendaristic, cu o victorie pe care a repurtat-o la patru goluri, pe teren propriu, în fața celor de la HC Sibiu.

Meciul, care s-a desfășurat în Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu scorul de 31-27 în favoarea elevilor antrenorului George Tăutu, care și-au luat astfel revanșa, după ce, în mod surprinzător, pe 22 octombrie, la Sibiu, au suferit prima înfrângere în fața aceleiași echipe, care atunci se afla pe ultima poziție a clasamentului.

Primele 15 minute ale jocului au fost foarte echilibrate, mergându-se cap la cap pe tabela de marcaj, după care orădenii au început să se desprindă, iar în pauză să intre cu un avantaj de patru goluri, scor 16-12.

După ce orădenii au marcat primul gol în repriza a doua, sibienii au avut câtva minute bune și s-au apropiat la trei goluri, scor 19-16, dar din acest moment „roș-albaștrii” au revenit la timonă și s-au desprins tot mai mult, ajungând să conducă cu 29-20. Cum ne-a obișnuit, pe final de joc, antrenorul George Tăutu a trimis în teren din nou cei mai tineri jucători din lot, iar aspectul a fost reflectat pe tabelă, sibienii mai reducând din proporțiile scorului, iar rezultatul final a fost 31-27, fapt care plasează echipa orădeană pe locul II la jumătatea competiției în Seria D a Diviziei A, la un punct de liderul HC Odorhei.

„Am încercat și am reușit să rulez tot lotul de jucători astăzi, iar băieții s-au comportat chiar bine, ne-am antrenat pentru acest joc. Mă bucur că juniorii au reușit să intre bine în meci, iar cumulat cu experiența celorlalți a rezultat un joc bun. A fost un meci muncit, un meci în care în apărare ne-am descurcat destul de bine și cred eu că asta a făcut diferența. Să nu uităm că și poarta ne-a ajutat, apoi am reușit să facem bine și faza întâia și cea de-a doua a atacului”, a declarat, după partidă antrenorul bihorenilor, George Tăutu.

Principalul marcator din acestjoc a fost Cătălin Crăciun, de la CSM, autor a 8 goluri, în timp ce de la sibieni, cel mai eficace a fost Radu David, cu 7 goluri.


CSM Oradea – HC Sibiu 31-27(16-12)

CSM Oradea: Duma, Marchiș și Ene – portari; Pomian 2 goluri, Mihăilescu 2, Munea 4, Crăciun 8, Cîrchea 5, Szasz 1, Zamfir 2, R. Radu, Szilagyi, Criste 1, Liberț 6 și Bondor. Antrenor: George Tăutu

HC Sibiu: Novacovschi, Șofronici și Giurcoiu – portari; Pasere 5, Blaga 1, Căpățînă 3, David 7, Muntean 4, Briotă 1, Micloș 6 și Bogdan. Antrenor: Matei Damian

Au arbitrat: Alin Gherman și Adrian Moldovan (ambii din Baia Mare)


În celelalte două partide din etapa a 10-a, ultima din 2018, a campionatului Diviziei A, Seria D, la handbal masculin, HCM Sighișoara a dispus pe teren propriu, cu 32-31, de AHC Potaissa II Turda, iar HC Odorhei s-a impus cu scorul de 36-27 pe terenul celor de la Minaur II Baia Mare.

În clasament, HC Odorhei are 22 de puncte, CSM Oradea – 21, HCM Sighișoara – 18, Minaur II Baia Mare – 13, HC Sibiu – 10, iar Potaissa II Turda – 4 puncte.

Campionatul Diviziei A de handbal masculin se va relua pe data de 2 februarie, când CSM Oradea va juca acasă cu liderul HC Odorhei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Unom
Nu a fost cum ai vrut tu
Postat 01 Decembrie 2018, 13:58 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON