URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2018, 08:50

CSM CSU Oradea și-a luat revanșa și a învins clar în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea și-a luat revanșa și a învins clar în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au luat revanşa, sâmbătă seară, în faţa piteştenilor de la BCM U FC Argeş, în cel de-al doilea meci din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale.

După ce joi au pierdut, la capătul unui joc slab, de această dată elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit să-i învingă pe cei de la BCM U FC Argeş, la o diferenţă clară, de 30 de puncte, cu scorul de 88-58. Diferenţa pe tabelă s-a conturat însă în jumătatea secundă a partidei, după ce în primele două sferturi, oaspeţii s-au aflat în avantaj. Astfel, după primele zece minute, BCM U FC Argeş conducea cu 21-19. Apoi, în sfertul secund, piteştenii şi-au dublat diferenţa, după ce au câştigat aceste zece minute cu 19-17. În acest fel, scorul în pauza mare a fost de 40-36 în favoarea oaspeţilor.

De la vestiare, orădenii au ieşit însă mult mai motivaţi, dornici de a întoarce rezultatul de partea lor. Astfel, în sfertul III au marcat 30 de puncte, faţă de doar 13 ale argeşenilor, iar scorul ultimei pauze a devenit 66-53 pentru CSM CSU.

În ultimele zece minute, elevii antrenorului Cristian Achim nu le-au mai dat nicio şansă adversarului, desprinzându-se tot mai clar, şi, după ce au marcat 22 de puncte şi au primit numai 5, au obţinut în final o victorie la 30 de puncte, cu scorul de 88-58.

Astfel, după ce au cedat prima partidă, orădenii şi-au luat "cu vârf şi îndesat" revanşa, egalând la 1 victoriile în meciurile directe.

"Nu s-au schimbat foarte multe din punctul meu de vedere. Este 1-1 şi atât. Această victorie este indiscutabil o victorie, dar atât. Bineînţeles că dacă plecam de aici cu 0-2 era greu spre imposibil să mai răsturnăm situaţia, astfel încât e important că am câştigat. Însă această serie se termină când o echipă obţine trebui victorii. Probabil că am fost puţin apăsaţi în aceste meciuri de faptul că jucăm pe teren propriu şi suntem obligaţi să câştigăm. Se întâmplă că acest lucru să aibă un efect nedorit de noi, însă mă bucur de intensitatea cu care am jucat. Nu am mai fost surprinşi deloc de apărarea lor. Însă cheia, cred eu că a fost intensitatea cu care am jucat", a declarat, la final, antrenorul echipei bihorene, Cristian Achim.

Pentru tehnicianul orădean, victoria de sâmbătă seară a fost şi un cadou de ziua lui.  "Este tot ceea ce mi-am dorit pentru ziua mea. Asta le-am şi spus băieţilor de dimineaţă: ‘oferiţi-mi victoria şi calificarea’", a mai precizat Cristian Achim, în ziua în care a împlinit 48 de ani.

Principalii marcatori ai orădenilor în jocul al doilea cu BCM U FC Argeş au fost Kris Richard, 19 puncte, şi Sean Denison, cu 17 puncte. De la oaspeţi, de această dată cel mai eficace a fost Porter Troupe, cu 16 puncte marcate.

"Meciul 2 a semănat cu primul prin prisma desfăşurării sale. Mă refer la faptul că Piteştiul a marcat câte 40 de puncte în prima repriză de fiecare dată. Apoi a marcat 26 în primul meci, iar azi a înscris mai puţin de atât. Diferenţa a fost între felul în care am jucat noi în atac. Consider că nu suntem într-o postură de favoriţi sau de outsideri. Scorul este egal în acest moment, 1-1. Din punctul meu de vedere se poate întâmpla orice în continuare. Am mai spus-o, Piteşti este o echipă bună spre foarte bună", a conchis tehnicianul echipei orădene.


CSM CSU Oradea – BCM U FC Argeş Piteşti 88-58 (19-21, 17-19, 30-13, 22-5)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori:1600
Arbitri: Ciprian Stoica, Dragoş Nicolae, Marius Epure
Comisar: Mircea Martis

Marcatori CSM CSU Oradea: Kristopher Jameil Richard 19 puncte, Sean Morgan Denison 17, Andrei Mandache 13, Martin Gilbert Zeno 12, Vaidas Kariniauskas 12, Arturas Valeika 10 şi Bogdan Ţîbîrnă 5 puncte.

Marcatori BCM U FC Argeş Piteşti: Porter Silvanus Troupe 16 puncte, Raymond Nicholas Russell 13, Alexander Kostoski 13, Andriy Agafonov 6, Jonathan Gary Person 5, Matti Eemeli Nuutinen 3 şi Marius Mihai Ciotlăuş 2 puncte.

În celelalte meciuri cu numărul 2 din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale: BC CM Timişoara s-a impus pe terenul Stelei, cu scorul de 74-69, BC CSU Sibiu au câştigat cu 82-75 disputa cu SCM U Craiova, iar U BT Cluj s-a impus, tot pe teren propriu, cu scorul de 78-64, în confruntarea cu CS Phoenix Galaţi.

Meciul 3 dintre CSM CSU Oradea şi BCM U FC Argeş va avea loc la Piteşti, miercuri, 9 mai, de la ora 17:30. Mai apoi, jocul 4 va avea loc vineri, tot la Piteşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON