URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2019, 23:11

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea continuă evoluţia bună: 90-83 la Timişoara!

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea continuă evoluţia bună: 90-83 la Timişoara! foto: www.csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria fără probleme din cupă, cu Steaua, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat cu succes, în acest sfârşit de săptămână, şi parcursul din campionat. Astfel, deşi au jucat în deplasare, sâmbătă, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus iarăşi clar, la Timişoara, cu scorul de 90-83.

Campionii bihoreni au întâlnit echipa locală SCM Timişoara, în cadrul etapei a VII-a din Grupa Roşie a Ligii Naţionale, iar evoluţia lor a fost una foarte bună, în special în primele trei sferturi, când au controlat clar jocul.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika. În primele minute s-au marcat destul de multe puncte de ambele părţi, apărările celor două formaţii nefiind la înălţime. Orădenii s-au desprins însă, iar la prima pauză conduceau cu opt puncte, scor 28-20.

În sfertul secund, CSM CSU a stat mult mai bine în apărare, dar şi apetitul ofensiv a continuat. Cu o prestaţie bună a lui Carter, Markovic şi Pasalic, orădenii au continuat să se desprindă. Au câştigat şi această secvenţă, cu 22-15, iar în pauza mare aveau deja un avantaj de 15 puncte, scor 50-35.

Nici în sfertul III lucrurile nu s-au schimbat. Orădenii, care i-au avut pe teren în acelaşi timp pe Watson, Pasalic şi Richard, au continuat să marcheze şi să se desprindă pe tabelă. După ce au intrat în penalizare, gazdele au început să reducă din handicap, dar tot CSM-ul a câştigat secvenţa cu 21-18. În acest fel, înaintea ultimului sfert, avantajul "leilor roşii" a ajuns la 18 puncte, scor 71-53.

După ultima pauză, timişorenii au revenit mai motivaţi, au avut un parţial de 12-5, dar bihorenii au răspuns prin Zekovic, care a înscris cinci puncte consecutive. De asemenea, Pasalic, din afara semicercului, a crescut diferenţa din nou, dar pe final echipa gazdă a început să recupereze. Nu s-a mai putut face nimic, diferenţa era prea mare, iar "roş-albaştrii" au gestionat bine ultimele minute, pentru a se impune în final cu scorul de 90-83, după ce totuşi ultimul sfert a fost adjudecat de bănăţeni cu 30-19.

Pentru trupa bihoreană a fost cea de-a 13-a victorie a sezonului, care cu 34 de puncte se menţin pe poziţia a III-a a clasamentului.

Dragan Zekovic a fost de această dată principalul marcator al CSM-ului, cu 19 puncte. El a fost urmat de Kris Richard, cu 15 puncte, Bobe Nicolescu, cu 14 puncte, Giordan Watson şi Nikola Markovic, cu câte 11 puncte.

De partea cealaltă, de la echipa timişoreană, Brandon Randolph a fost cel mai eficace, cu 22 puncte.

În etapa viitoare, CSM-ul va juca tot în deplasare, pe terenul liderului BC CSU Sibiu, sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:35. Până atunci însă mai este returul din cupă cu Steaua, de la Bucureşti, programat miercuri, 20 martie, de la ora 16:30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON