URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2019, 19:11

Universitatea din Oradea: Virgil Preda a inaugurat o zonă modernă de pregătire pentru probele de sărituri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a atras atenţia de mai mulţi ani asupra condiţiilor precare de pregătire pe care le au atleţii orădeni, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor, profesorul Virgil Preda, a inaugurat, marţi, un sector modern pentru pregătirea atleţilor din probele de sărituri.

Investiţia, realizată cu ajutorul unor foşti atleţi, s-a făcut la Universitate, acolo unde, de acum, săritorii orădeni se vor putea pregăti în condiţii normale. Sectorul este prevăzut cu o pistă moderă de tartan, la nivelul ultimelor standarde.

După cum a declarat tehnicinaul orădean, investiţia a fost realizată de către Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, cu sprijinul financiar al câtorva sponsori. Este vorba despre foşti sportivi practicanţi ai atletismului.

La inaugurarea de marţi au fost invitate oficialităţi ale Universităţii din Oradea, foşti şi actuali atleţi, sponsori, dar şi apropiaţi ai atletismului bihorean.

"Sunt deosebit de fericit că am acum ocazia să inaugurez aici un sector modern de sărituri, care va contribui, cu siguranţă, la progresul celor care practică săriturile, la impulsionarea acestui sport. Avem aici la Oradea o şcoală de sărituri, care a dat, de-a lungul anilor, mari campioni pentru atletismul românesc, culminând cu fosta campioană mondială de junioare la săritura în înălţime, Ligia Bara", a declarat antrenorul Virgil Preda.

Cei care au tăiat panglica de inaugurare a sectorului au fost rectorul Universităţii Constantin Bungău, prorectorul Marcela Prada, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, şi prof. Virgil Preda, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.

În cadrul evenimentului, Preda a înmânat diplome pentru cei care au contribuit, cu rezultatele lor, la dezvoltarea atletismului bihorean în probele de sărituri, şi anume Mariana Preda, Antal Carol, Pásztai Zoltán, Ion Vasile, Ispán Andrea, Siviu Uivaroşan, Andrei Sasca, Sergiu Foltuţ, Horaţiu Sabău, Ligia Bara, Alesia Rengle, Claudiu Haşegan, Luca Abrudan, Nagy Norbert, Antal Gergő.

Primii care au testat sectorul şi condiţiile de pregătire au fost atleţii invitaţi la eveniment, care au desfăşurat, astfel, un concurs ad-hoc de săritură în înălţime. Este vorba despre Ligia Bara, Alesia Rengle, Nagy Norbert, Claudiu Haşegan, Antal Gergő şi Luca Abrudan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON