URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2019, 00:45

Vizer, vizitat de Putin: Preşedintele Rusiei a mers la sediul Federaţiei Internaţionale de Judo. Vezi ce i-a spus românului (FOTO)

Vizer, vizitat de Putin: Preşedintele Rusiei a mers la sediul Federaţiei Internaţionale de Judo. Vezi ce i-a spus românului (FOTO) foto: IJF
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nouă lovitură de imagine dată de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer. Omul de afaceri de origine română a fost vizitat, miercuri, la sediul IJF din centrul Budapestei, de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, aflat la Budapesta. Mare pasionat al acestui sport, Putin este şi preşedinte onorific al federaţiei internaţionale.

Potrivit unui comunicat al IJF, printre principalele teme abordate la întâlnire s-au numărat evoluţia şi modernizarea judoului, modul în care acest sport a ajuns să aibă un impact major asupra vieţii a milioane de oameni de pretutindeni, preşedintele rus arătându-se preocupat de schimbările prin care judoul a trecut în ultimii ani şi felicitându-l pe Vizer pentru dinamismul pe care l-a imprimat activităţii sportive.

Responsabilii judoului mondial au discutat şi despre următoarele evenimente importante din calendarul sportiv, despre participarea la Jocurile Olimpice, dar şi despre proiectul federaţiei privind judoul în şcoli, programul pentru refugiaţi şi Academia IJF.

„Din momentul în care aţi fost ales preşedinte al IJF, au fost foarte multe schimbări pozitive în judo. Schimbările din regulamente şi numeroasele competiţii noi au făcut acest sport mai atractiv. Judoul a început să devină un sport global. Aţi adus judoul la cel mai înalt nivel, creând oportunităţi pentru sportivi. De aceea, în numele tuturor fanilor judoului, doresc să vă mulţumesc pentru munca dumneavoastră”, i-a spus Vladimir Putin preşedintelui IJF. 

„Vă mulţumesc, domnule preşedinte, pentru onoarea pe care mi-o faceţi. Realizările sunt rezultatul unei munci de echipă. E o onoare pentru mine să fac parte din această echipă. Şi dumeavoastră aţi contribuit din plin la dezvoltarea judoului şi sunteţi o sursă de inspiraţie pentru milioane de judoka, prin realizările pe care le-aţi strâns în activitatea dumeavoastră”, a răspuns Marius Vizer.

La întâlnire a participat şi vicepreşedintele onorific al IJF, Sandor Csany, preşedinte al OTP Bank, considerat cel mai bogat antreprenor ungar şi sponsor al IJF. El s-a declarat la rândul său onorat să fie parte „în această investiţie de succes în judo, care este un sport onest şi curat, manageriat într-o manieră transparentă” şi s-a folosit de prilej pentru a-l felicita pe Vladimir Putin pentru felul în care Rusia a organizat Cupa Mondială la fotbal anul trecut.

După cum se ştie, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este un vechi practicant al judoului, posesor al centurii negre 8 Dan, acordată în 2012 de IJF, fiind primul rus care a atins acest nivel. Invitat la numeroase evenimente internaţionale de judo, Putin a descris judoul ca fiind „sportul meu favorit”, pe care continuă să îl practice cu regularitate.

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI, Marius Vizer a definit relaţia sa cu preşedintele rus, criticată în unele cercuri, ca fiind „o relaţie de prietenie sportivă”, fără conotaţii politice. ”Oamenii din judo sunt o categorie puţin mai aparte, ne leagă nişte valori şi ăsta e chiar adevărul despre relaţia cu preşedintele Putin. Eu vreau să rămân în limitele fair play-ului şi ale sportului, n-aş vrea să comentez aspecte politice. Sunt câteva ţări în lume, printre care şi Rusia, care investesc foarte mult în sport, văzând în sport un factor de educaţie mintală, fizică, socială a naţiunii, şi pentru asta eu le respect”, a spus preşedintele IJF, de origine din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Divide et impera si separatistii
Romania a fost ca un ghimpe in coasta Rusiei, inclusiv inainte de 1989. La fel si in caul Ungariei cu pretentiile ei iredentiste.
Postat 01 Noiembrie 2019, 08:24 de 1011010
Divide et impera si separatistii
Romania a fost ca un ghimpe in coasta Rusiei, inclusiv inainte de 1989. La fel si in caul Ungariei si pretentiile ei iredentiste.
Postat 01 Noiembrie 2019, 08:22 de 1011010
Gogomanii si centurile
Putin 8 Dan ? Mai mare grandomanie si bataie de joc la adresa acestui sport si a practicantilor cinstiti de judo nu exista. Putin a participat la concursuri de judo doar in calitate... de spectator. Cultul personalitatii la cel mai grotesc nivel, iar Ungaria este vasala Rusiei. Si unii si altii (mai) vor parti din Romania. Dughin (noul Rasfutin), marele "strateg", "ideolog" si ce mai pretinde ca e, o indruga intruna, pe unde apuca despre imperiul euro-asiatic, condus, cum altfel, de catre Moscova. Se vad iar cu miliardele doldora, colectate de peste tot, si cu sute de milioane de vasali la ordinul si dispozitia lor.
Postat 01 Noiembrie 2019, 08:07 de 1011010
Raspuns pt. poiu
Intrebare: "Oare nu se gandesc sa devina exclava a rusiei?" Raspuns: Ba da, dar dupa ce Romania va deveni enclava a Rusiei sau, de ce nu, a ungariei?"
Postat 31 Octombrie 2019, 16:10 de User anonimizat
Poiu
Cu Istanbul, se numește triangulație pt noi
Postat 31 Octombrie 2019, 14:34 de Sandu1206
Decoruri
Nu ca as fi carcotas, dar cum poti sa primesti pe cineva in birourile alea cu decoruri de acum 50 de ani si care sunt in stilul eclecto urbano-ruralo-bizanto-turco-comunist. Canapelele, covorul, lambriul, bibelourile. Cred ca i-a pus in fata lui Putin o punga de biscuiti de la ABC-ul de langa sa se serveasca si i-a adus o cafea de la automatul de pe hol.
Postat 31 Octombrie 2019, 10:23 de parker
...
Tare aș vrea ca federația asta să revină sportivilor nu politicienilor, afaceriștilor, smardoilor. Sânt campioni mondiali și olimpici care nu au atâția dani ca kgb-istul suprem. Un sport nobil călcat în picioare de interese meschine.
Postat 31 Octombrie 2019, 09:38 de User anonimizat
Ce surpriza!
Budapesta si Moscova orase infratite! Doar conducerea e subordonata moscovei, actioneaza la comanda lor. Oare nu se gandesc sa devina exclava a rusiei? Ca sa fie pe fata sa nu mai existe presupuneri.
Postat 31 Octombrie 2019, 08:52 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON