URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2020, 13:41

Cursa Tarom de Oradea, de miercuri seara, a fost anulată. Pasagerilor li s-a spus că vor zbura de la Cluj, dar nu i-a mai dus nimeni

Cursa Tarom de Oradea, de miercuri seara, a fost anulată. Pasagerilor li s-a spus că vor zbura de la Cluj, dar nu i-a mai dus nimeni Foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cursa companiei Tarom de miercuri seara pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti a fost anulată fără ca reprezentanţii operatorului aerian să le dea explicaţii clare pasagerilor, aceştia fiind lăsaţi să aştepte mai bine de două ore în incinta Aeroportului din Oradea.

Sesizarea a fost făcută BIHOREANULUI de un cititor. "Eu sunt din Oradea şi trebuia să ajung repede la Bucureşti, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Am fost lăsaţi cu ochii în soare de cei de la Tarom", a reclamat orădeanul care se afla printre pasagerii zborului. 

Conform programului, cursa Tarom trebuia să plece de la Bucureşti la ora 17.55 şi să ajungă la Oradea, încărcată cu pasageri, la ora 19.20, urmând să preia alţi pasageri de aici şi să decoleze la ora 19.45 înapoi spre Capitală. 

La ora plecării din Oradea, pasagerilor li s-a comunicat că sunt condiţii neprielnice pentru zbor, vizbilitatea fiind redusă din cauza ceţii, a mai precizat orădeanul care a făcut sesizarea. 

Drept urmare, călătorii au fost anunţaţi că vor fi duşi cu microbuzul până în Cluj-Napoca, aeronava Tarom de Oradea urmând să aterizeze acolo. 

Până la urmă, însă, pasagerii au fost lăsaţi să aştepte în aeroport până în jurul orei 22, când li s-a spus că nu vor mai merge nicăieri. "Cu toate că microbuzul stătea acolo, noi nu am mai fost duşi. De aseară mă tot întreb de ce nu am mai fost duşi. Nu ni s-au dat explicaţii", a mai spus orădeanul. "Nu înţeleg de ce cursele din Satu Mare şi Cluj, care au zburat la ore apropiate (n.r. la ora 18.50 respectiv ora 22) au putut fi operate, iar cea din Oradea, nu".

În fine, pasagerii au fost înştiinţaţi că joi dimineaţa vor pleca cu aeronava programată să decoleze de la Oradea la ora 9.20. Din spusele reclamantului, însă, nu toţi călătorii au avut loc în respectiva cursă.

Contactat de BIHOREANUL, directorul interimar al Aeroportului din Oradea, Dan Bălăcel, a confirmat incidentul. "Din câte am aflat eu, aeronava care trebuia să vină din Bucureşti nu a mai ajuns la Oradea din cauza unor probleme tehnice, dar şi din cauza ceţii. Pasagerii au fost informaţi că zborul din Oradea s-a anulat şi că aeronava care trebuia să ajungă în aeroport va merge în Cluj şi de acolo îi va lua pe pasageri. Ulterior, Tarom a transmis o dispoziţie prin care a anulat şi acel zbor pregătit pentru cei din Oradea la Cluj", a declarat directorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
S-a anulat si zborul de joi.
Pana la urma s-a anulat si zborul de joi seara. Ceata persista la Oradea, probabil din cauza aburilor generati de lucrarile la reteaua de termoficare. S-au deschis pariurile pentru zborul de maine dimineata. Cota e mare. E o conspiratie.
Postat 16 Ianuarie 2020, 20:59 de Ioand84
Inca o zi, inca o intarziere.
Este joi, ora 19.20. Trebuia sa decolam la 17.55 catre Oradea. Nu am decolat pe motiv ca "aeroportul Oradea e inchis". Am sunat la Oradea, unde nu e ceata, nu e grindina, nu e potop, nu sunt alegeri. Momentan stam in Aeroport si nu avem o ora de plecare estimata. Cred ca pana urma ne vor trimite ca si atasament la un email, catre casa.
Postat 16 Ianuarie 2020, 19:20 de Ioand84
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON