URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2018, 09:36

Tribunalul Bihor a decis: Doctorul Ovidiu Pleşa rămâne în închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, vineri, în cazul propunerii de eliberare condiţionată a doctorului Ovidiu Pleşa, de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor, încarcerat vara trecută după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de detenţie pentru 235 de fapte de luare de mită.

Pe 7 august, Judecătoria Oradea a admis propunerea formulată de Comisia din cadrul Penitenciarului Oradea pentru eliberarea condiţionată a lui Pleşa, propunere justificată prin conduita bună a medicului. Acesta a muncit în timpul detenţiei, astfel că, ținând cont de zilele lucrate, și-a ispășit fracţia de două treimi din pedeapsă, obligatorie pentru a fi eliberat condiţionat.

Hotărârea instanţei nu era, însă, definitivă, iar procurorii DNA au şi contestat-o, pe considerentul că faptele pe care le-a comis sunt grave, iar timpul care a trecut de la încarcerare „nu a fost suficient pentru ca pedeapsa să îşi atingă scopul propus, acela de reeducare”, după cum a explicat, pentru BIHOREANUL, procurorul şef al DNA Oradea, Felicia Popovici.

Verdictul final a fost pronunţat, vineri, de Tribunalul Bihor, care a stabilit că procurorii DNA au dreptate. Astfel, instanţa a desfiinţat sentinţa Judecătoriei şi a respins propunerea Comisiei din Penitenciarul Oradea, fixând un termen de 3 luni după împlinirea căruia cererea va putea fi reînnoită.

Decizia Tribunalului Bihor este definitivă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
A primit putin
Fapte de rasul curcilor al unor infractori au luat uneori dublu adica 5-6 ani pentru te miri ce! Exemple ar fii furtul fierului vechi, din fostele fabrici dezafectate cumparate de samsari, oameni condamnati sa supravietuiasca au luat 5-6 ani de puscarie, acestia nu erau functionari si au luat de la privat. Fapta functionarului ori a Medicului e mai grava, ca s-a folosit de functie si de postura in care au fost la data comiterii infractiunii. Dar vila moderna si casele de vacanta cumparate din spagile anterioare de ce nu i le-a luat????
Postat 11 Septembrie 2018, 13:19 de Dale_lui_Mitica
dreptate pura
excelent! de fapt este dreptate pura!
Postat 08 Septembrie 2018, 20:14 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON